Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir Ankara’da bir dizi ziyaretlerde bulunarak Niğde için seçim sürecinde söz verdiği projelerini hayata geçirme yolunda önemli adımlar atarken Niğde’ye yapılacak olan Alış Veriş Merkezi projesinin Temmuz ayı içerisinde ihaleye çıkacağını söyledi.

Niğdeli hemşerilerine verdiği vaat ve sözleri yerine getirerek, refah seviyesi yüksek, büyük şehir temellerini oluşturmaya başlayan bir Niğde için vakit kaybetmeden gerekli girişimleri sağlayan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir “Şehrimiz hizmetlerin en güzeline layık. Kıymetli hemşerilerimize seçim sürecinde verdiğimiz sözleri yerine getirmek için vakit kaybetmeden gayretle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ankara temaslarımızda olumlu görüşmeler sağlamış olmanın mutluluğunu yaşıyor vakit kaybetmeden başlatacağımız çalışmalarımızla da bu mutluluğu hemşerilerimizle paylaşmış olacağız” dedi

Belediye Başkanı Emrah Özdemir Ankara’da ilk ziyaretini, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde AK Parti Milletvekili Yavuz Ergun ve Selim Gültekin beraberinde İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’ya gerçekleştirerek Bakan Soylu’nun Niğde mitinginde dile getirdiği hükümet konağı sözünün görüşülmesinin yanı sıra yatırımlar hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir; “ geçtiğimiz hafta yoğun bir gündemle Ankara’daydık. Değerli milletvekillerimizin katılımıyla, sonra da Kızılca Hamamda Cumhurbaşkanımızın katıldığı, Belediye Başkanlarımızın katıldığı üç günlük bir kamp yaptık. Ankara’da ilimiz adına çok verimli görüşmelerimiz oldu. Gerek Ankara’da gerekse Kızılca hamamda Niğde adına güzel haberler aldık ve bunların takibini de yapacağız.

GÜMÜŞLER KAVŞAĞINA KATLI KAVŞAK GELİYOR
Karayolları genel müdürümüzle görüştük ve Gümüşler kavşağına katlı kavşak ve Keten çimen yolunun kavşağa bağlanmasıyla alakalı görüşmelerimiz oldu. Bu katlı kavşağımız yatırım programında bu katlı kavşağımız. Yapılmasını bekliyoruz ve takip ediyoruz.

AVM’NİN İHALESİ TEMMUZ’DA YAPILIYOR
Hızlı bir sonuç aldığımız bir diğer olayımız bizim seçim öncesi proje kitapçığımız da yer alan Alışveriş merkezi. Niğde’deki vatandaşlarımız yüzde 75’i alışveriş merkezi beklentisi bulunuyor. Bunda çok güzel adımlar attık ve hızlıda ilerlemeler kaydediyoruz. En son görüşmemizde Temmuz ayında otoban üzerindeki Alışveriş merkezimizin İhalesi yapılacak. Karayolları genel müdürümüzle teyit ettik ve Temmuz ayında ihaleye çıkıyor. Bizde şehir merkezinden bağlantı yollarını yapacağız ve hem şehrimizdeki vatandaşlarımızın kullanacağı hem de otoyoldan geçen vatandaşlarımızın kullanacağı büyük bir AVM’yi inşallah ilimize kazandıracağız. Karşılıklı otobanın iki tarafına AVM olarak ihaleye çıkıyor. Şuan bu süreç ilerliyor. AVM’nin ihale tarihi bile belli ve bununla ilgili olarak buraya gelip gören yatırımcılar bile var. Şuanda bile burada bizleri bekleyen yatırımcılar bulunuyor. Niğde’yi tanıyıp buraya yatırım yapmak isteyen yatırımcılar var. Şuan itibariyle buraya 4 yada 5 tane yatırımcı buraya talip ve bizlerde bu yatırımcılara buraya yapmak istediklerimizi anlatıyoruz yatırımcılara. İnşallah proje kitapçığımızda yer alan AVM’yi hızlı bir şekilde çözeceğiz.

Gençlik spor bakanlığımızla yaptığımız görüşmelerde gerek Gençlik spor il müdürlüğü binamızın ve yanındaki kapalı spor salonunun yenilenmesi için hızlı bir şekilde ihaleye çıkacaklarını söylediler. Yüzme havuzumuzun yanındaki spor salonumuzun yüzde 80’ni tamamlanmıştı bunun biran önce tamamlanıp halkımızın hizmetine açılması kapsamında görüşmelerimizin gerçekleştirdik. Bakan bey talimatını verdi ve hızlı bir şekilde tamamlayacağız.

DİTAŞ KAVŞAĞINA VE İL ÖZEL İDARENİN ORAYA ÜST GEÇİT GELİYOR
Devlet demiryolları Genel müdürümüzle görüştük. Niğde’ye üst geçit ihtiyaçları vardı acil olarak.  Özel İdarenin önü ve DİTAŞ kavşağına yapılacak olan üst geçitlerin bu yıl içerisinde ihaleye çıkmasıyla ilgili mutabık kaldık bunun takipçisi olacağız. Bu iki üst geçidimizi de bu yıl içerisinde ihaleye çıkartmak istiyoruz. Hem Özel İdarenin oraya hem de DİTAŞ kavşağına projesinde de mutabık kaldık ve proje kitapçığımızda önerdiğimiz projeyi kabul ettirdik Devlet demiryollarına. Bu projenin bu yıl içerisinde ihaleye çıkacak.


ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI NİĞDE’YE DAVET EDİLDİ
Çevre ve Şehircilik Bakanımızla ve Bakan yardımcımızla yaptığımız görüşmelerde bakanımızı ilimize davet ettik. Ayrıca yaptığımız görüşmelerde çeşitli hibe projelerimiz vardı, bu hibe projelerimizi görüştük hem bakanımızla hem de bakan yardımcımızla. Hibe projelerimizle ilgili başvurularımızı yaptık ve bakanımızın desteklerini istedik.  Niğde’ye yapılacak daha büyük projeler içinde sayın bakanımızı ilimize davet ettik ve bakanımızdan haber bekliyoruz.

HÜKÜMET KONAĞI 1 BUÇUK YIL İÇERİSİNDE TAMAMLANACAK
İç İşleri bakanımız Süleyman Soylu ile yaptığımız görüşmelerde hükümet konağı projemiz çok hızlı ilerliyor.   İç işleri bakanımıza ben öncelikle seçim sürecinde bizlere verdiği destekten dolayı teşekkür ziyaretinde bulundum. Hem teşekkür ettik hem de hükümet konağımızla ilgili avan projemiz hazır. Şimdi ise mimari ve statik proje çalışmaları başladı ve sevkini bizim yanımızla imzalayarak gerekli daire başkanlarına sevk etti. Hızlı bir şekilde 1 buçuk yıl içerisinde tamamlanacaktır. Yani Ankara’ya yaptığımız ziyaretler kapsamında ilimize heybemiz dolu olarak geldik. Seçim sürecinde verdiğimiz projeleri gerçekleştirmek için çalışmalarımıza başladık.

Başkan Özdemir, Ankara temaslarında seçim vaatleri arasında yer alan projelerini hayata geçirmek için girişimlerde bulunarak AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki ve Mali ve İdari İşler Başkanı Vedat Demiröz’ü, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Teşkilat Başkanı Sayın Erkan Kandemir’i, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar’ı, AK Parti Genel Başkan Yardımcımız, Adana Milletvekilimiz Jülide Sarıeroğlu’nu, AK Parti Genel Sekreteri Ankara Milletvekilimiz Fatih Şahin’i, AK Parti Niğde 22. 25. ve 26. dönem Milletvekili Erdoğan Özegen’i, TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun'u, Niğde AK Parti Milletvekili Selim Gültekin ile Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu'nu ise AK Parti Milletvekili Yavuz Ergun ve Selim Gültekin beraberinde ziyaret etti.
 
 
Editör: TE Bilişim