Bunun Cevabını verebilecek babayiğit var mı?

 

Milliyetçi Hareket Partisi Niğde Merkez İlçe Başkanı İmdat Yağmur, Bingöl’de hain saldırıda şehit olan Niğdeli Mehmet’in cenazesinin vatandaştan kaçırılarak apar topar defnedildiğini, yetkililerin acı üstüne acı kattıklarını söyledi ve tepki gösterdi.


Mehmet Akif Ersoy’unSana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın? 'Gömelim gel seni tarihe' desem, sığmazsın. Herc ü merc ettiğin edvâra da yetmez o kitâb... Seni ancak ebediyyetler eder istiâb.”  dizeleri ile açıklamasına başlayan Milliyetçi Hareket Partisi Niğde Merkez İlçe Başkanı İmdat Yağmur “Nasıl olurda canını bu vatana feda eden Mehmet Dildari sabahın erken saatlerinde apar topar defin edilir.


Nasıl olurda insanlardan kaçırılırcasına tören düzenlenir. Bunu anlamak ve kabul etmek kati mümkün değildir. Kimden korkuyorsunuz. Hakka yürümüş bir vatandaşımızın cenazesi Almanya’dan, Ankara’dan dünyanın bir ucundan, Mardin’den İstanbul’dan gelecek yakınlarına dahi bekletilirken, Vatan toprağına düşmüş Şehidimin cenazesi apar topar düzenlenen tören ile Çiftlikten, Ulukışla’dan, Çamardı’dan Altunhisar’dan köylerinden ve kasabalarından, Niğde merkezinden gelecek vatandaşlardan neden kaçırıldı.  Yetkililer tarafından tören saati 10:00, cenaze namazı öğlene müteakip belirlenmişken ne oldu da sabah 9:30’da düşünceler değişti kaldırıldı ve defnedildi. Acaba bazıları törene gelecek binlerce on binlerce vatandaştan mı çekindi. Asil olanın Türk milleti olduğu ülkemizde vekil olanlar neden bu kadar korktu. Sloganlar ve feryatlar Müftü yardımcısı beyefendi tarafından engellenmek istendi. Var mı bunun cevabını verebilecek bir yürekli babayiğit” dedi.

ŞEHİDE SAYGIDA KALMADI!..

Açıklamasına devam eden İmdat Yağmur “Böyle bilinmelidir ki bu ülkenin her vatandaşın şehidinden helallik alma verme hakkı vardır. Bu hakkı herhangi bir gücün engellemesi acizlikten başka bir şey değildir. Binlerce yıllık geçmişimizde dahi görülmeyen bu uygulamalar nedir, neyin işaretçisidir. Kendi olanından başka vatandaşına saygısı kalmayan zihniyetler şehide ve şehit yakını, kardeşi annesi babası ve bacısı olan 74 milyona saygısızlık etmiştir. Fakat bilinmelidir ki, bunların hepsinin hesabını soracak olan ülkücü harekettir” diye konuştu.

Bingöl’de bir yiğit düştü,

Vatan vatan diye kara toprağa

Yürekleri yas bağladı gözleri yaş,

Ay yıldız bayraklı na’şının ardından

Binlercesi akın etti Mehmet’ime

Binlerce gardaş, ana, bacı, nişanlı

Hey Niğdeli Mehmet’im, garip şehidim

Dualara sardım seni çarşaf çarşaf

Varsa Helal olsun hakkım sana

Sende hakkını helal ettin mi?

“İmdat YAĞMUR”

 

 

Editör: TE Bilişim