Niğde de eski Kayseri yolu Ditaş fabrikası altında logardan taşan kanalizasyon atık suyu, yolun her iki tarafınıda kapsayacak şekilde akıyor.
 
Yaklaşık bir ayı aşkın zamandır, akan atık su gerek sağlık açısından gerekse trafik güvenliği açısından tehlike oluşturuyor. Araç trafiğinin çok yoğun ve hızlı olduğu Eski Kayseri yolu üzerinde, Ditaş fabrikası altından logarın taşması sonucu çift yolu kaplayan atık kanalizasyon suyu uzun zamandır  akıyor.
 
Yol üzerinde bir çok işletmenin olması, Atasanayi’nin bu bölgede olması nedeni ile çok yoğun bir trafiğe sahip olan yol, uzun zamandır atık suyun yola taşmasından dolayı  asfalt yer yer sökülmüş, çukurlar oluşmuş, çevreyi pis bir koku sarmış durumda.
 
Çevrede oturan vatandaşlar bu durumu çeşitli kereler Niğde Belediyesine ve Valiliğe bildirdiklerini ancak hiçbir kurumun ilgilenmediğini belirttiler.
 
Zaman zaman yolun kaygan olmasından dolayı hasarlı kazalarında meydana geldiğini belirten çevre sakinleri; “Yaklaşık bir ayı aşkın zamandır, bu logor öğle saatlerinde taşıyor, akşama kadar çift yol üzerinde 5-6 kilometrelik yolu su altında bırakıyor, burada çok sık kavşak var ve araçlar çok hızlı gidiyor, sık sık tehlikeli durumlar meydana geliyor. Burada kaldırımdan yaya olarak geçmek imkansız hızla geçen araçlardan üzerinize kanalizasyon suyu sıçrıyor. Çocuklarımızı sokağa salamıyoruz, Sağlımız tehdit altında, bu konuyu Niğde Belediyesine ve Valiliğe bildirdik ancak bir çözüm getirilmedi” dediler.
 



Editör: TE Bilişim