CHP Niğde İl Başkanı Mehmet Özkan, Niğde Merkez’de kurulan Dere Mahallesi’nde Pazar Pazarı’na yapılan yeni Pazar yerinin yüksek gerilim hattı altında olduğunu ifade ederek, bitmesine rağmen risk alınamadığından açılmadığını vurguladı. Özkan; “Belediye bu Pazar yerini hangi akla hizmet yaptı?” dedi.
 
CHP Niğde İl Başkanı’nından ilginç bir iddia geldi. Geçtiğimiz aylarda yapımına başlanan ve geçtiğimiz günlerde tamamlanan halk arasında Pazar Pazarı olarak adlandırılan Dere Mahallesi Halk Pazarı’nın 36.000 voltluk yüksek gerilim hattı altını yapıldığını ifade etti.
 
 
CHP’li Özkan; “Niğde Belediyesi bu pazarı hangi akla hizmet etmek için yaptı anlamış değiliz. Madem yapmış neden hala açmıyor onu da anlamış değiliz. 36 bin voltluk bir yüksek gerilim hattının altına böyle bir Pazar kurulmasını ise hiç anlamış değiliz. İnsanlarımızın sağlığını düşünmesi gereken Niğde Belediyesi bu Pazar yerini yaparak onların can sağlığını riske atıyor. Daha da ilginci bu Pazar açılmayacak gibi görünüyor. Herhalde sonradan fark ettiler ki risk alıp açmıyorlar.” Dedi
 
 
Üstü kapalı olan modern pazarın ne zaman faaliyete gireceği merak konusu iken, CHP’li Özkan, bu konunun takipçisi olacağını ifade etti.







 

Editör: TE Bilişim