CHP’li Mehmet Şafak, emniyet içinde yapılan operasyonları değerlendirerek, hükümetin ikili oynadığına dikkat çekti!

5 Ocak 2014’de yapılacak ön seçim öncesi CHP’den Niğde Belediye Meclis Üyesi A. Adayı olan halen Çamardı Belediye Meclisi Üyeliği’ni icra eden Mehmet Şafak, yolsuzluk ve rüşvet operasyonları ile ilgili değerlendirmelerine devam ediyor.

Yazılı bir açıklama yaparak, hükümetin, polise karşı tutumumun ikili olduğuna vurgu yaparak; “Daha dündü gaz kokuları geçmedi! Bu ülkede hükümetin yanlış politikalarını eleştiren, haklarını arayan Tekel İşçileri, Gezi Direnişçileri, öğretmenler ve öğrenciler, coplanırken, gazlanırken, hükümet o eylemlerde bulunan polislerin rütbesini artırdı, maaş maaş ikramiye verdi! Şimdi ne oldu da sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın emri ile İç İşleri Bakanı bu kişileri görevden alarak, sürerek adeta cezalandırıyor! Sormazlar mı adama bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu!” diyerek, operasyonların ucu hükümet üyelerine gelince hükümetin kararname üstüne, kararname çıkararak, yasa ve yönetmelikler yayınlayarak, açıkça yargıya ve görevini yapan polise müdahale ederek, bir şeyleri saklama gayreti içine girdiklerini vurguladı!

Siyasetin ahlak ve namus üzerinde yükselen bir değer olduğuna dikkat çeken Mehmet Şafak, “Dün dündür, Bugün Bugündür!” ilkesiyle, omurgasızlığı kendisine rehber edinmiş siyasetçileri ve partileri bu millet asla affetmeyecektir diyerek; “Ergenkon’da, Balyoz’da, Oda TV davasında yüzlerce hatta binlerce hukuksuzluk yaşandığı, o emniyetinizde sehven telefonlara numaralar yüklendiği dönemlerde, namuslu ve şerefli insanların intihar ettiği günlerde adaletten, şereften bahsetmeyenler, bugün bu göz yumdukları ile karşı karşıya gelmiştir! O gün susanlar, o gün hukuksuzluklara göz yumanlar, adaletin kendilerine gerek olduğunu unutmuşlardır! Eğer ortada bir hukuksuzluk varsa, eğer ortada ihanet ve operasyonlar varsa sizler bunu büyüten ve yüceltenlersiniz! Kendi katillerinizi kendiniz yarattınız! Şimdi bizler birbirinizi yerken, zevkle seyretmiyoruz! Aksine sizlere tek çağrımız, adil ve demokratik bir tavır içinde onurlu davranmanızı, namuslu siyasetçi ile namussuz siyasetçiyi ayırmanızı bekliyoruz! Yolsuzluğa bulaşmış siyasetçilerden arınarak, bu tür hukuksuzlukları icra eden güçleri deşifre ederek, Türkiye Cumhuriyeti’nin itibarına zarar veren, parasını çalanları cezalandırarak, ve günü birlik yönetmenlikler çıkarmak yerine adaleti daim kılmanızı bekliyoruz” dedi.

Şafak açıklamasının sonunda bu tür hukuksuzlukları, atamaları şiddetle kınadıklarını, AKP iktidarının yapması gereken tek şeyin, bulaştığı bu pislikten arınmak için istifa etmesi gerektiğini ifade ederek, tüm Türk Milletinden özür dilemesi gerektiğini aktardı!


Editör: TE Bilişim