Hiçbir makam suçu ve suçluyu gizlemeye yetmeyecektir.

Haberi Düzenleyen; Şerafettin ÇOPUR

MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısında hitap etti. FETÖ ile mücadelenin sonuna kadar yapılması gerektiğini vurgulayan Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'a çağrıda bulunarak, "FETÖ ile irtibatı arasında memur var da meşhur siyasetçi, bürokrat yok mudur? Sıradan insana güç yetiyor da, eğer varsa siyaset ve devlet yönetiminin tepesindeki yöneticilere sıra geldiğinde neden tepkisizlik oluyor? Hiçbir makam suçu ve suçluyu gizlemeye yetmeyecektir. 8 alanda mücadele varken siyasette ağırdan alınıyorsa bir bit yeniği var demektir. Mahrem imamlar bulunuyor da, kritik görev üstlenmiş tanıdık simalar niye ortaya çıkarılamıyor? Medya tartışmalara boğulmuştur.

"KİM SUÇLU KİM SUÇSUZ İYİ AYIRT EDİLMELİDİR"

FETÖ ile sürdürülen mücadelenin tatmin edici seviyelere ulaşamadığı son gelişmelerden anlaşılmaktadır. Karşımızdaki tablo dehşet vericidir. 81 ilimizde düzenlenen operasyonlarda toplamda 7 bin kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmıştır. 9 bin 103 polis açığa alınmıştır. KHK ile önemli adımlar atılmış, 3 bin 974 kamu görevlisi ihraç edilmiştir. Katil çetenin bulundukları her alanda tamamen sökülüp atılması milli beka meselesidir. Bu yapılırken adalete de dudak bükülmemelidir. Kim suçlu, suçsuz iyi ayırt edilmelidir. Henüz tabandan tavana çıkılamamıştır. İmtiyazlı isimlere dokunulmamıştır. Zabıt katibini, vaizi, teknisyeni, odacıyı, işçiyi devletten atmakla hedefe varmak düşünülemeyecektir.

Ülkemizde de FETÖ'ye son darbe indirilebilmiş değil. FETÖ hala ayakta, uyuyan hücreler vasıtasıyla faaliyettedir. Bu kamburla daha fazla mesafe alamayız. FETÖ'nün son ferdi bulunana kadar durmak beklemek haramdır. MHP FETÖ'yle mücadelede ön şartsız destek verecektir. Bizim Pensilvanya'dan kumanda edilip bombalanacak ülkemizin olmadığını dosta da düşmana da gösterelim."

"FİİLİ DURUMUN HUKUKİ BÜNYEYE KAVUŞMASI SAĞLANMIŞ OLACAK"

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin kabul edilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın parti üyeliğinin gündeme geldiğini hatırlatan MHP lideri Bahçeli, şunları söyledi: "Yeni sistemle birlikte Cumhurbaşkanı'nın partisiyle bağı tekrar kurulabilecektir. Beklendiği üzere bu üyeliğin bugün gerçekleşeceği daha önceden açıklanmıştır. Böylelikle fiili durumun hukuk bünyeye kavuşması sağlanmış olacaktır. AKP'nin 21 Mayıs'ta yapacağı olağanüstü kongresi de yine kendi iç dinamiklerinin ve inşa edilen yeni sistemin sonucudur ki bizim de buna hayırlı olsun demekten başka yapacak ve söyleyecek bir şeyimiz olmayacaktır. Bundan böyle FETÖ ve PKK ile kıran kırana bir mücadele hedef olmalıdır. Artık hiçbir mazeret kalmamıştır. Neye ihtiyaç duyuluyorsa vardır ve ortadadır. MHP terörizmin belini kırmak için devleti ve hükümetiyle bir ve beraberdir."

Editör: TE Bilişim