AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu heyet başkanlığındaki TBMM İçişleri Komisyonu resmi Bosna Hersek programın kapsamında Uluslararası Saraybosna Üniversitesine de bir ziyaret gerçekleştirdiler.


 Türk öğrencilerin önceki dönemlerden daha yoğun olarak yurtdışında eğitim görmeye başladığını ifade eden Kavaklıoğlu, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi’nin de Türkiye’den çok sayıda öğrenciye ev sahipliği yapıyor olmasından duydukları memnuniyeti belirtti.

Uluslararası Saraybosna Üniversitesi kampusunu gezen TBMM İçişleri Komisyonu Heyeti, Rektör Prof. Dr. Özer Çınar’dan yürütülen eğitim programları ve Türk öğrenciler hakkında bilgi aldı. Programın ardından yaptığı değerlendirmede yurtdışında özellikle de Avrupa ülkelerinde eğitim gören Türk öğrenciler arttığını belirten Kavaklıoğlu, yurtdışına gerçekleşen seyahatlerde öğrencilerin oranlarının % 10’un üzerine çıktığını da belirtti. Kardeş ülke olarak gördükleri Bosna Hersek’in güzide eğitim kurumlarından olan Uluslararası Saraybosna Üniversitesi’nin de çok sayıda Türk öğrenciye ev sahipliği yaptığını söyleyen Milletvekili Kavaklıoğlu, vatandaşların gönül rahatlığıyla Bosna’ya eğitime gönderdiklerini görmekten duydukları memnuniyeti ifade etti.

Ziyaret sonrasında Alpaslan Kavaklıoğlu, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özer Çınar’a TBMM madalyonu takdim ederken ziyaretin anısına Rektör Çınar da Kavaklıoğlu’na bir plaket verdi. Heyet üyeleri ise AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu’nun yanı sıra AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, AK Parti Sivas Milletvekili Ali Turan, CHP Kırıklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu ve MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan’dan oluştu. 











Editör: TE Bilişim