Seçime hemen 20 gün kadar kaldı.  Seçimlerde adaylar, çalışmalarına devam ediyor.


Yorum: Selim GÖKEL


2009 yılında yaptığımız seçim haberlerine baktık, projelerden geçilmiyor. O zaman ki adaylar Ak Parti’den Sıtkı Erat, MHP’den Ahmet Ermiş, BBP'den Mahmut Uğur Çetin ve CHP'den  Ömer Fethi Gürer  bir bir projelerini açıkladılar, basın aracılığı ile Borlular ile paylaştılar.

Ancak bugün itibari ile seçime 20 kala adaylardan henüz bir seçim projesi veya seçim beyannamesi dahi göremedik.

Oysa seçimler adaylarla vatandaşın bir nevi pazarlığıdır. Bor’un soruları ve çözümleri konusunda, bir deklarasyon yayınlamadılar. Seçim bürolarında ve kahvehanelerde dar alanda çeşitli vaatler yapılıyor. Ancak bu vaatleri kayıt altına almak için, ne basın açıklamaları nede büroşürler görüyoruz.

Daha önceki seçimi kazanan Ak Parti adayı Sıtkı Erat’ın ve Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın seçim vaatlerini arşivlemiş ve geçtiğimiz aylarda yayınlamıştık.

Başkan Erat’ın 2009 seçim sözleri  için Tıklayın

Faruk Akdoğan’ın 2009 seçim sözleri için Tıklayın


Niğde’nin, Bor İlçesinin gözü kulağı olan daha ötesi  hafızası olan Borhaber.net  Bor İlçemizin sorunları ve çözümleri konusunda adayları projelerini açıklamaya davet ediyor. Adaylar Projelerini bir çırpıda açıklama durumunda da değil. Seçimin şu 20 günlük süresi içinde vatandaş Bor için adayların sözlerini duymak istiyor. Bizde onlar adına kayıt altına alıp arşivleyeceğiz ve takipçisi olacağız.

Ak Parti Adayı Başkan Erat “Söz verdik yaptık” diyor. Bundan sonrası için ne sözler verilecek merak ediyoruz.

MHP Adayı Fahrettin Özalp ise “ Hemşerilerimize yapamayacağımız hiçbir sözü vermeyecek, söz verdiğimiz hiçbir hizmeti de eksik yapmayacağız” diyor.

Çalışmalarındaki şevk ve hızı ile bizi şaşırtan BBP Adayı Samed Yüksel , yine CHP Adayı Ekrem Soylu ve SP adayı Kuddusi Akçay’dan da verecekleri sözleri, projeleri, teklifleri açıklamalarını istiyoruz.

Bu projeler ve sözlerin tartışılması da gerekiyor.

Vatandaş  bekliyor…



Editör: TE Bilişim