Yoğun tempo ile 4. Toplantısını gerçekleştiren İl Genel Meclisi dün 7 gündem maddesini görüştü. Gündem uyarınca yoklama ve açılış, geçen birleşime ait tutanak özetinin okunup oylandı.



Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ile okul yapımı için protokol imzalayan hayırsever vatandaş Dr. Servet Çetin’in Bor ilçesi merkezinde bulunan Gazi İlkokuluna 8 ek derslik yapımı için 400 Bin TL’lik maddi bağışı İl Genel Meclisi tarafından görüşülerek kabul edildi.


İlimiz Bor İlçesi Kaynarca Köyü Afetzede yerleşim yeri İmar Planı bütününde (6 pafta) değişikliğine gidilerek palanda verilen TAKS- KAKS değeri kaldırılarak yerine Emsal değer öngörüldü. Ayrıca 142 ada 2 nolu konut parseli ticaret alanı olarak değiştirildi. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından hazırlanan 1/1000 ölçekli İmar plan değişikliğine ilişkin Bayındırlık Komisyonu görüşülerek uygun görüldü.


İlimiz Çamardı İlçesi Bademdere Belediye Meclisi 985, 987, 988, 989, 1078, 1079 nolu parselle ilgili İmar Planı değişikliği kararı aldı. Belirtilen parseldeki İmar planı değişikliğine izin verilmesi konusu, İmar ve Bayındırlık komisyonu raporu görüşüldü ve uygun bulundu.


İlimiz Çamardı ilçesi Burç Belediye Meclisi 147 ada 86 ve 89 nolu parselle ilgili İmar planı değişikliği kararı aldı. Söz konusu parsellerdeki İmar planı değişikliğine izin verilip verilmeyeceği konusu ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunun görüşülmesi onaylandı.



Editör: TE Bilişim