Bor’daki arsada Kavaklıoğlu’nun desteğiyle mutlu sona ulaşıldı

Bor’da yıllardır hükümet konağı olarak kullanılan geçtiğimiz aylarda Bor Belediyesi tarafından yıkılan binanın da bulunduğu Milli Emlak’a ait arsada, AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu’nun devreye girmesiyle mutlu sona ulaşıldı. Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne ait olan alan, Yeni Hükümet Konağında bulunan Bor Belediyesine ait arsa ile takas edildi ve yeni bir projeye ev sahipliği yapacak.

 

Bor ilçesinde Eski Hükümet meydanında Atatürk heykeli olduğu yerde bulunan ve bir süre de 1 Nolu Sağlık Ocağı olarak faaliyet gösteren bina Bor Belediyesi tarafından yıkılmıştı. 500 metre karelik arsanın akıbeti, Bor Belediyesi ile Milli Emlak Genel Müdürlüğü arasında yapılan uzlaşmayla ile çözüldü. 

 

Başkan Erat’tan Kavaklıoğlu’na teşekkür

Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat yıllardır çözülemeyen bu sorunun çözülmesini sağlayan ve arsayı hizmet kervanına kazandıran AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu’na teşekkür etti. Erat, “Bu önemli alanı en iyi şekilde değerlendireceğiz. Arsa yıllardır çözülememekteydi ve atıl olarak duruyordu. Konuyu gündemimize alarak ilçemize yeni bir hizmet olarak sunmak için çalışmalara başladık. Yeni bir projemize ev sahipliği yapacak bu arsayı Maliye Bakanlığı ile görüşerek ilçemize kazandırdığı için milletvekilimiz Alpaslan Kavaklıoğlu’na teşekkürü bir borç biliyorum. Kendilerinin desteğiyle vatandaşlarımıza layık oldukları hizmeti vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Bor ilçesi yeni yatırımlar kazanıyor

Milletvekili Kavaklıoğlu, söz konusu alanın artık daha verimli olarak kullanılabileceğini, vatandaşlara yeni bir hizmet olarak döneceğini belirtti. Arsayla ilgili proje çalışmalarının da devam ettiğini kaydeden Kavaklıoğlu, yeni projenin somut aşamaya geldiğinde kamuoyuyla paylaşılacağını da belirtti. 

 

Kavaklıoğlu değerlendirmesinde ayrıca şunları söyledi: “Bor ilçesi yeni yatırımlar kazanıyor, projeler bir bir hayata geçiyor. İlçemiz yeni bir hastaneye kavuşacak. Sağlık Bakanlığı İnşaat Onarım Daire Başkanlığı çalışmaları tamamlama aşamasına geldi. Yakında TOKİ’ye gönderilecek ve ihale aşamasına gelinecek. Yeni ve modern, hasta yatak kapasitesinin 150 yatağa kadar çıkarılması mümkün olabilecek şekilde projelendirilmiş yaklaşık 17,000 metre karelik bir alanda inşa edilecek bir hastaneye kavuşacağız. SGK ilçe müdürlüğü yeni merkeze kavuştu.  Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) şimdiye kadar Yeşil Türbe yanında bulunan Bor Belediyesi Kültür Sarayı binası içerisinde hizmet veriyordu. Artık Bor Sosyal Güvenlik Kurumu Beşyüz Evler mevkiinde bulunan Bor Fen Lisesi’nin yanında yaptırılan yeni binasında hizmete başladı. Yeni hizmet binası modern yapısı ve teknolojik yeniliklerle donatıldı. Birçok kurum ve kuruluşta uygulanan numaramatik uygulamasına da başlandı. Bundan sonra da ilçemizin modern yaşanabilir kent olma yolunda desteklerimiz ve projelerimiz devam edecek. Bor için, halkımız için hangi konuda eksiklik varsa gidermek için var gücümüzle çabalayacağız.





 

 





Editör: TE Bilişim