Bor Şehitlerimize sahip çıktı. Bor’lu 7'den 70'e sel oldu aktı. Şehitlikte Buluştular. Bor böyle bir kalabalığı bugüne kadar hiç görmedi. Esnaflar, Memurlar, İşçiler, Muhtarlar, Ev hanımları, öğrenciler, esnaflar, sendika ve dernekler, partiler ve herkes sokağa indi.

Bütün ülkede olduğu gibi Niğde ve Bor İlçesinde de terör protestoları devam ediyor. Niğde'de hemen hemen bütün Liseler ayrı ayrı Niğde Şehitliğine kadar yürüdü. Üniversiteli gençler, Esnaflar, Ülkü Ocakları, Kamusen gibi bir çok kurum ve kuruluş protesto yürüyüşleri yaptılar. 

Borlu Şehitlerine sahip çıktı, Terörü protesto etti.

Bor İlçesinde, Paşa Caminde kılınan  Cuma namazının ardından Çukurca’da hain saldırı sonucunda şehit olan 24 şehidimiz için eski hükümet meydanında  gıyabi cenaze namazı kılındı. Yaklaşık bini aşkın kişinin katıldığı cenaze namazını İlçe Müftüsü Sebahattin Keski kıldırdı.

Cenaze namazının ardından, her kesimden Borlular Bor Şehitliğine kadar yürüdüler.  

Bor böyle bir kalabalığı bugüne kadar hiç görmedi. Esnaflar, Memurlar, İşçiler, Muhtarlar, Ev hanımları, öğrenciler, esnaflar, sendika ve dernekler, partiler ve herkes sokağa indi. Yürüyüş yapan Borlular  “Şehitler Ölmez vatan bölünmez “ diye slogan atarak şehitlerimizi bağırlarına basıp PKK terörünü lanetlediler.

Her kesimden katılım sağlandı

Namaza ve ardından şehitliğe kadar yürüyüşe, Bor İlçemizin her kesiminden katılım oldu. Bor İlçe Kaymakamı Muammer Balcı, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Ak Parti İlçe Başkanı Yavuz Ergun, MHP İlçe Başkanı Mustafa Tecimer, CHP İlçe Başkanı Mustafa Hacı Çopur, Belediye ve İl Genel Meclis Üyeleri, Muhtarlar,  Sivil Toplum kuruluş temsilcileri, esnaflar, öğrenciler, memurlar, işçiler hemen hemen her kesimden vatandaşlar katılım sağladı.

Bor İlçesinde yüzlerce kişi, Bor Şehitliği istikametine kadar halkın ellerinde Türk Bayrağı sel olup aktığını, Bor’un böyle bir kalabalığı bu güne kadar hiç görmediği yorumları yapılırken, topluluğa, okullarından gelen öğrencilerinde katılmasıyla çok artarak Bor’da adeta Şehitleri için insan seli oluştu.

 

Bor Kaymakamı Muammer BALCI, açıklamasında,” Acımız büyük, öfkemiz çığ gibi. Ama devletimizin bekası, milletimizin birliği için gözyaşlarımızı içimize akıtıyor, acımızı içimize gömüyoruz. Öncelikle terörü, teröristi, destekçilerini ve milletimizin yaşama hakkını gasp edenleri nefretle lanetliyoruz.” Dedi.

 

RUHLARI ŞAD OLSUN

 

Bor Şehitliğine kalabalık halk sığmadı. Burada Şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından şehitlerimizin adları tek tek okunmasının ardından kalabalık tarafında hep bir ağızdan “Burada” nida sesleri yankılandı.

Borlular Şehitlerine sahip çıktı. Hain teröristler ve teröre karşı tepkilerini “İntikam, intikam dişe diş, kana kan, Apo’nun piçleri yıldıramaz bizleri, Vatan sana canım feda, Bor uyuma şehidine sahip çık, Askere uzanan eller kırılsın” şeklinde sloganlarla dile getirdiler.

Bor İlçe Müftüsü Sebahattin KESTİ, tarafından Bor Şehitliğinde Şehitlerimizin ruhları için toplu dua okundu. Şehitlerimize okunan toplu duaların ardından kalabalık sessizce dağıldı.

Konu ile ilgili önceki haberlerimiz için aşağıdaki linklere tıklayın...

Niğde de Terör Protestoları... Niğde Ayakta...

Niğde’de Teröre Tepkiler büyüyor

BOR’lu Gençler insiyatif aldı...

Fotoğraf : Ali AKBAŞ - Boradair.com


Editör: TE Bilişim