Bor Ülkü Ocakları Başkanı Cem Görgün, Suriye’deki gelişmelere dikkat çekti. Türkmenlerin ABD destekli YPG güçleri tarafından zulme uğradığını söyledi.
 
Bor Ülkü Ocakları Başkanı Cem Görgün yaptığı basın açıklamasında; Türkiye  Fethullahçı Terör Örgütüne odaklanmış iken, bütün enerjisini haklı olarak buraya harcarken,  ne yazık ki Suriye sınırında, hem de birkaç kilometre ötede çok acı  gelişmeler yaşanıyor.
 
Suriye’den yine Türkmen feryadı yükseliyor. Türkiye’de duyulmayan, duyurulmayan  bu feryat  Halep’ten, Menbic’den ve en son sınırımızın sıfır noktasındaki  El Bab’dan geliyor.
 
ABD destekli, SDG- Suriye Demokratik Güçleri adı ile  makyajlanmış  YPG tarafından IŞID’dan alınan bölgelerde Türkmenlere zulüm yapılıyor, etnik temizlik yapılıyor,  tehcir ediliyor. Yıllar önce Türkmen şehri Kerkük ve Musul’da yaşanan tapu yakma, köy ve kasabaların demografik yapısı ile oynayacak eylemlerde bulunuluyor.
 
Sözde Suriye Demokratik Güçleri büyük çoğunluğu YPG’den oluşuyor. ABD desteği ile girdikleri bölgelerin yönetimini  hemen siyasi ortakları PKK’nın Suriye’deki uzantısı  PYD’ye bırakıyor. Etnik katliam, tehcir, her türlü zulüm tamamlanmış oluyor.
 
Suriye böyle de, Irak’daki Tükmen kardeşlerimizin durumu farklı mı? Peşmerge güçleri şuan Musul’u kuşattı. Musul’u almak için operasyonlar düzenliyor. Oynanan bu senaryo ABD tarafından üretilen IŞID’ı temizlemek için diye sunuluyor” dedi.
 
Başkan Cem Görgün açıklamasının devamında; Kırmızı çizgimiz Fırat’ın batı yakası idi. Ortada kırmızı çizgimiz de kalmadı. SDG kılıflı Kürt güçlerinin Akdeniz’e ulaşmasına ramak kaldı. Halep’te, Menbic’te, Musul’daki  Türkmen kardeşlerimizi unuttuk, feryatlarını duymaz olduk…
 
Duymadığımız, kanıksadığımız sadece Türkmen kardeşlerimiz mi? Daha bugün Diyarbakır’da şehitler verdik. Ruhları şad olsun, mekanları cennet olsun…
 
Bilinsin ki… Dünya var oldukça Türklük de var olacaktır. Umudumuzu asla yitirmedik.  Üste gök çökmedikçe, altta yer yarılmadıkça Türklük davamızdan, Kızılelma’mızdan asla  vazgeçmeyeceğiz. Bilinsin ki…  Bir gün Anadolu’dan  Kürşatlar atlarına binecek Turan illerini  fethedecek. Ne Mutlu Türküm Diyene” diyerek sözlerini tamamladı. 
 

 
Editör: TE Bilişim