Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu girişimleri sonucunda Bor İlçe Sosyal Güvenlik Kurumunun hizmet alanının genişletildiğini belirtti.
 
Sigortalı, işveren ve diğer hak sahiplerinin Sosyal Güvenlik Kurumunda yapılan işlemlerinde İlçemiz SGK Kurumun küçük ölçekli olmasından dolayı Borlular bir çok işlemleri için, Niğde Sosyal Güvenlik Kuruma gitmekte idiler.
 
Vatandaşlarımız hem zamanlarından oluyor, hemde ayrıca bir maliyeti olduğundan bu durum sıkıntı oluşturuyordu. İlçemiz için önemli sorun daha Milletvekili Muharrem Selamoğlu’nun çalışmaları neticesinde çözülmüş oldu.
 
Konu ile ilgili Milletvekili Muharrem Selamoğlu şöyle açıklamada bulundu. 
 
         “Bor ilçemizin değerli işverenlerinin SGK işlemlerini yaptırabilmeleri için hizmete ulaşımda ve işlemlerini kolaylıkla halledebilme yolunda ciddi sıkıntılar yaratan sorunumuzu da çözmüş bulunuyoruz.
 
         SGK hizmetlerine erişimin kolaylaştırılması, sigortalı, işveren ve hak sahiplerine daha iyi ve daha kaliteli hizmetlerin sunulabilmesi için bir süredir Sosyal Güvenlik İl Müdürlükleri bünyesinde hizmet veren Sosyal Güvenlik Merkezleri kurulmaktadır.
 
         Bu hizmet bünyesinde Bor İlçemizde de 18.03.2009 tarihinde bir Sosyal Güvenlik Merkezi kurulmuş ve hizmet vermeye başlamıştır. Ancak, Bor SGM Müdürlüğü küçük ölçekliler grubunda yer aldığından sadece belirli konularda hizmet vermekteydi. Veremediği bir çok hizmet sebebiyle de değerli Bor’lu hemşerilerimiz çeşitli sıkıntılar yaşamaktaydılar. Açıldığı günden bu yana hizmet alanını genişletebilmesi için çaba içerisinde oldum. SGM İl Müdürlüğümüz ile birlikte yürüttüğümüz alt yapı geliştirme çalışmaları sonucunda, Bor SGM Müdürlüğünün hizmet alanı da genişletilerek 01.10.2010 tarihi itibariyle işveren işlemlerine başlamasına karar verilmiştir.
 
         Böylelikle Bor’lu işverenlerimizin işlerinin kolaylaştırılması yolunda bir adım daha atmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.
 
         Bu nedenle, Bor İlçemiz sınırları içerisinde kurulu olup ta bu zamana kadar Niğde Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünde işlem görmekte olan işyeri dosyanız 01.10.2010 tarihi itibariyle Bor Sosyal Güvenlik Merkezine devredilecektir. Bu tarihten sonra işlemlerinizin Bor Sosyal Güvenlik Merkezinde yürütüleceğini belirtirim.
 
         Bu vesileyle, her zaman değerli işverenlerimizin ve işçilerimizin sıkıntıları ile yakinen ilgilendiğimi belirtir, tüm hemşerilerime selam ve saygılarımı sunarım.”
 
 
Editör: TE Bilişim