Bor İlçesinde bir süre önce pazar yerine ilk kazma vurularak başlatılan çalışmalar devam ediyor. Niğde'nin Bor ilçesinde üzeri kapalı hale getirilecek olan modern sebze pazarının yapımı hızla devam ediyor.
Bor Belediyesi, modern sebze pazarının yapımı için ayrılan 1. etap alanda inşa çalışmaları hakkında açıklama yaptı   Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, "Halkımızın talebi doğrultusunda hizmetlerimizi yerine getirmeye kalıcı projelerimizle devam ediyoruz. İlçemizin Bor'a yakışan kalıcı insan odaklı tesislere kavuşması gerekiyor. Belediye olarak her türlü çalışmaya hız veriyoruz. Halkımızın mutluluğu için olması gerekenleri imkânlarımızı seferber ederek yapacağız. Bor ile özdeşleşen bir modern sebze pazarına kavuşmasını istiyoruz. Belediye olarak; Bor'da birlik ve beraberlik ve kalkınma mücadelesi veriyoruz. Bunu ben değil, biz esnafıyla ve halkıyla birlikte başaracağız. Bor pazarının uygulama alanının çok büyük olması sebebiyle etaplar halinde sırasıyla etap etap yapılacak, Proje kapsamında toplam yaklaşık16 bin metrekarelik alanda modern sebze pazarı alanları inşa edilecek." Dedi
“ Bor'un ticaret ve ekonomik hayatını canlandırmayı amaçlıyoruz.”
Modern Sebze Pazarı ilçenin ticari ve ekonomik hayatını canlandırması yanında, Bor ve Bor Pazarı adına sahip çıkıp, tüm bölge ve Türkiye'ye duyuracağını " Geçti Bor’un Pazarı ” deyimini tersine dönüştürmeyi hedeflediklerini anlatan Başkan Erat, böylece Bor'un ticaret ve ekonomi hayatını canlandırmayı amaçladıklarını kaydetti.
Başkan Erat, zemin beton lama ve dolgu işlemi tamamlanması ardından, çelikten mamul çatı direklerin montajı başladı ve ayrıca  yeni ilave ek binalarının yapımı için temel açma ve temel dolgu işlemi hızla tamamlanıp, burada zemin katında; Zabıta Kontrol Bürosu,Emanet Odası, Çay Ocağı ve bay-bayan umumi tuvalet binalarının yapımının ardından bu binaların üzerini teras haline getirip, yöresel el sanatları ve diğer sergi ve açık pazar alanına dönüştürmenin yanında, aynı alan da yürüyen merdiven projesi uygulanıp, alış verişini yapan vatandaşların elinde dolu  Pazar file ve çantalarıyla ezgi ve çile çekerek yürümelerini kolaylaştırıp,   tamamlanması ardından Sebze Pazarının eski sanayi girişi caddesi üzerinde Salı Pazarı günlerinde  pazarcı ve seyyar bastacıların mevcut sergi açmalarını başka alana naklederek; bu sokağı sadece trafiğe açıp, buraya şehir içi minibüs durağı yapıp, vatandaşların pazar alış verişini yaptıktan sonra gideceği yerlere daha kolay ve sağlıklı şekilde kendi araçları ve şehir içi minibüsleriyle kolay ve sağlıklı ulaşımlarının sağlanmasını hayata geçirmeyi arzu ediyoruz. Bu geçici inşaat süresinde esnaflarımız ve halkımıza çevresel verdiğimiz sıkıntı nedeniyle kendilerinden tekrar hoşgörü ve sağduyularını bekler, oluşan olumsuzluklardan çevresel anlamda Belediye olarak halkımızdan özür diliyorum Halkımıza hayırlı ve uğurlu olsun. Şeklinde açıklamada bulundu.



 
Editör: TE Bilişim