TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Bor Karma Organize Sanayi Bölgesi’ne 7 Milyon TL bedelli Trafo Merkezi kurulacağı bunun da yatırımcılara önemli bir destek unsuru olarak enerji maliyetlerini düşüreceğini belirtti.


Türkiye Elektrik İletişim A.Ş. Genel Müdürlüğü’nün 2015 Yılı Yatırım Programına aldığı Bor OSB Trafo Merkezi’nin 7 Milyon TL’lik önemli bir yatırım olduğunu belirten Kavaklıoğlu, elektrik maliyetlerinin düşmesinin hem mevcut sanayicilerin daha ucuza elektrik almasını sağlayacağını hem de yeni yatırımcılar bir cazibe oluşturacağını böylece daha çok sanayicinin gelmesinin söz konusu olacağını vurguladı.


Kavaklıoğlu açıklamasında şunları söyledi: “Hızla büyüyen Bor Karma OSB son yıllarda yatırımcıların ilgi odağı olmuştur. Bölgeye yoğun bir talep oluşmuş, fabrika inşaatları başlamış ve çoğu tamamlanmıştır. Bölgede doluluk oranının %90’nı geçmesi üzerine 4000 dönümlük ilave OSB alanı oluşturulması ile ilgili işlemler başlatılmış, arazının mera vasfı kaldırılmış ve yatırımcıya sunum aşamasına gelmek üzeredir. Bor Karma OSB’de faaliyette olan sanayicilere ve yeni yatırımcılara daha ucuz elektrik sağlaya bilmek için, Türkiye Elektrik  İletim A.Ş. nezdinde ki  yoğun girişimlerimiz neticesinde yeni bir trafo merkezi projesi 7.000.000TL proje bedeliyle 2015 yatırım programına alınmış ve proje çalışmalarına başlanmıştır. Bununla birlikte Bor OSB’de kullanılan elektrik maliyetleri düşecek hem mevcut sanayiciler daha ucuza elektrik alacak hem de yeni yatırımcılar bu bir cazibe oluşturacak daha çok sanayicinin gelmesi sağlanacaktır. Yatırımlar açısından her zaman dediğimiz gibi Türkiye’nin yatırıma, üretime olan ihtiyacının karşılanmasında, Niğde olarak aktif bir konumda olmak istiyoruz. Ekonomiyi güçlendirmek ve gençlerimiz için yeni istihdam alanları sağlamak için Niğde’nin zenginliklerini yatırımcıyla buluşturmakta ve yatırımcıya üzerimize düşen desteği vermekte kararlıyız. Yeni kurulan Bor OSB Trafo Merkezi’nin de bu sinerjiye olumlu yönde katkı sağlayacağını düşünüyorum. Memleketimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum”.

 






Editör: TE Bilişim