Bor Akkaya Barajının kirliliğinin çevre felaketine dönüşmesi tartışmaları devam ediyor.
Bu konuda MHP Bor İlçe Başkanı Mustafa Tecimer bir açıklamada bulundu.
Son günlerde Bor İlçemizde özellikle geceleri meydana gelen Bor Akkaya Barajı kaynaklı pis kokuyu ve çevre kirliliğini gündeme getiren yerel basınımız ile Borhaber.net site yöneticisi Selim Gökel’e hassasiyetlerinden dolayı teşekkürlerini ileten MHP Bor İlçe Başkanı Mustafa Tecimer, Bor MHP yönetimi olarak “üç maymunu” oynayanlardan olmayacaklarını belirtti.
 MHP Bor İlçe Başkanı Mustafa Tecimer açıklamasında şu görüşlere yer verdi.
“İlçemizin yaklaşık 2000 metrekarelik alanında sulama işlemi Bor Akkaya Barajı sayesinde yapılmaktadır. Akkaya Barajı İlçemizin ekonomik, sosyal, ekolojik ve çevre sağlığı olarak Borluların hayatına etkisi büyüktür. Bu gün itibari ile Barajın kirliliğine sebebiyet veren sanayi ve evsel atıklar kontrol edilemez haldedir. Geçmişte teknelerle balık tutulan, devamındaki derelerde yüzülen, hatta içilen bir su mevcutken bu gün tam bir çevre felaketine dönüşmüştür. İçerisinde hiçbir canlının yaşamadığı, elimizi dahi dokunamadığımız, zaman zaman kötü kokuların çevreyi ve özellikle Bor İlçemizi sardığı bir noktaya gelmiştir. dedi.
Tecimer açıklamasının devamında ; “Bu konuda çeşitli zamanlarda çalışmalar yapılmıştır, çalıştaylar düzenlenmiş, çeşitli sözler verilmiştir. Ancak bu güne kadar her hangi bir gelişme olmadığı gibi her geçen gün daha kötü sonuçlar karşımıza çıkmaktadır. dedi.
Tecimer Akkaya Barajının kurtarılması için her türlü desteği vereceğiz.
MHP Bor İlçe Başkanı Mustafa Tecimer, “ Bor Akkaya Barajının şuan ki mevcut durumundan kurtarılması, temizlenmesi, daha ekonomik, sosyal ve ekolojik bir baraj olabilmesi, Yeşil Bor adına yakışır bir düzenlemenin gerçekleştirilmesi için Niğde Milletvekillerimizi, Niğde kurum ve kuruluşların yöneticilerini taşın altına ellerini koymaya davet ediyoruz. MHP Bor Yönetimi, Bor Belediye ve İl Genel Meclis üyelerimiz olarak alınacak tedbir ve çalışmaları destekleyeceğimizi kamuoyunun bilmesini istiyoruz ”dedi.
 
 
Editör: TE Bilişim