CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bor’un Kızılca köyünde Organize Sanayi Bölgesi’ne ait atığın oluşturduğu çevre kirliliğini TBMM gündemine taşıdı. Meclis Genel Kurulu’nda günden dışı söz alan Gürer, Kızılca köyünde yaşayan vatandaşların çevre kirililği ile ilgili yaşadığı sorunların giderilmesini istedi.

KÖYDE ÇEVRE KİRLİLİĞİ

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda günden dışı söz alarak Bor ilçesine bağlı Kızılca köyünde yaşanan çevre kirliliğine dikkat çekti. Organize Sanayi Bölgesi’ne ait arıtmanın sularının Kızılca köyündeki dereye aktığını belirten Gürer, bu durumunda köy içinde ciddi bir çevre kirliliğine neden olduğunu belirtti.

KASABAYKEN KÖY OLDU…

Kızılca Köyü’nün, nüfusu 2 binin altında olan belde belediyelerinin köy statüsüne dönüştürülmesi uygulamasından önce kasaba statüsünde olduğunu anımsatan CHP Niğde Millekvekili Ömer Fethi Gürer, “Kızılca kasabası, kasaba ve belediye iken AKP Hükûmeti nüfus gerekçesiyle köye dönüştürmüştür. Bölgenin tarım ve hayvancılık yapan bu şirin yerleşmesinde halk koku nedeniyle mağdur durumdadır. Çözüm, kapalı (kapalı sistem) kanalla atıkların aktığı derenin bölge dışına taşınmasının sağlanmasıdır. İlgili bakana yazılı soru önergesi verdim, Niğde Valisine konuyu ilettim” dedi.

YETKİLİLERE ÇAĞRI…

Yetkililerin soruna bir an önce çözüm bulması gerektiğini anlatan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Kızılca Deresi'nin çevreye verdiği olumsuzluklar nedeniyle halk büyük sıkıntı yaşamaktadır. Bir an önce Kızılca Deresi'nin ıslahı ve kapalı sisteme dönüştürülerek atık suların bölge dışına çıkarılması gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim