CHP Bor İlçe Başkanı Hacı Mustafa Çopur, Bor İlçe Kaymakamlığının  2 buçuk aydır vekaletle yürütüldüğü ve bu durumun vatandaşları mağdur ettiğini belirtti. Çopur, Bor Belediyesi binası önünden kaldırılan Türk Bayrağının da tekrar  asılmasını istedi.

 

CHP Bor İlçe Başkanı Hacı Mustafa Çopur, yaptığı açıklama da Bor İlçesinin 2,5 ay dan beri Kaymakamlık görevinin Altunhisar Kaymakamı tarafından vekaleten yürütüldüğünü ve bu konunda hem Bor İlçesi’nde hem de Altunhisar İlçesi’nde sorunlara yol açtığını söyledi.

 

Çopur konu ile ilgili  açıklamasın da “ Bor İlçe Kaymakamı Muammer Balcı’nın Karaman vali yardımcılığına atanmasının ardından Bor İlçe Kaymakamlığı, 2,5 aydır vekalet yöntemi ile yürütülüyor. Bor İlçe Kaymakamlık görevini Altunhisar Kaymakamı Mehmet Yaşar Yeşiltaş vekaleten yürütüyor. Onun izinli raporlu olduğu zamanlarda da Niğde Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu vekaleten yürüttü. Haklı olarak Altunhisar Kaymakamı Yeşiltaş,  bazı zamanlarda Bor’da bazı zamanlar da da Altunhisar ilçemizde olmak zorunda. Bor İlçemiz ve Altunhisar İlçemizde bazı işlerin aksadığını Kaymakamlık ile ilgili iş ve işlemleri olan vatandaşlarımızın mağdur olduğunu gözlemlemekteyiz.

Bor İlçemizin köy ve kasabaları ile birlikte nüfusu 60 bini aşmış durumda, köyden kasabadan gelen vatandaşlarımız işlerini yapma hususunda kaymakamın belli zamanda makamında olmadığından  dolayı aksamalar meydana gelmektedir.İçişleri Bakanı Muammer Güler’in eski bir Niğde Valisi olması dolayısıyla bölgeyi yakinen tanıdığını bu nedenle iş üretecek ve tarafsız hizmet görecek, bölgeye katkı sunacak bir kaymakamın atanmasının yapılmasını bekliyoruz” dedi.

 

AKP’NİN TÜRKİYE GENELİNDEKİ ZİHNİYETİ BOR’U DA ETKİLEDİ

 

CHP Bor İlçe Başkanı Hacı Mustafa Çopur, Bor Belediye binasının restorasyonundan önce bina önünde bulunan Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün sözü  “Ne Mutlu Türküm Diyene”  yazısı ve Türk Bayrağımızın restorasyon dan  sonra tekrar asılmamasını da eleştirdi.

 

CHP Bor İlçe Başkanı Çopur “ Ne yazık ki, AKP hükümeti tarafından Türklüğümüz, Cumhuriyetimiz ve kurucusu büyük Atatürk’e karşı yapılan itibarsızlaştırma, yok etme  savaşı bütün hızı ile devam etmektedir.  Akp hükümetinin Türklük, Ulusçuluk ve Cumhuriyet ile olan hesabının bir tezahürü de Bor İlçemizde görülmüştür. Belediye binasının tamiratının tamamlanmasının ardından, meclis üyelerine söz verilmiş olmasına rağmen Türk Bayrağımız ve “ Ne Mutlu Türküm Diyene” sözünü içerir levha asılamamıştır. AKP’ hükümetinin ülke genelindeki Bayrak, Türklük, Cumhuriyet ve Atatürk konularına bakış açısı, yaklaşımı, Türk bayrağının belediye binası önüne asılmasını engellemiştir.” Bor Belediyesinin önünde bütün Borlular gibi Türk Bayrağı ve “Ne Mutlu Türküm Diyene” veciz sözünü görmek hakkımızdır, onurumuzdur. “dedi.


 *****

Bor'u, Niğde'yi,Türkiye'yi Kimler Yönetiyor ? Haberimiz için TIKLAYIN






Editör: TE Bilişim