Cumhuriyet Halk Partsinin kuruluşunun 92. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Bor'da da kutlandı.

Haber-Foto: Muharrem TEMEL

9 Eylül 1923 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Cumhuriyet Halk Partisi'nin 92. yıldönümü dün ilçemiz Bor Eski Hükümet Meydanında çelenk konularak kutlandı.


Saat 10.00'da Eski Hükümet meydanında başlayan törene Cumhuriyet Halk Partisi Bor İlçe Başkanı Erdal Gevrekci önderliğinde, Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı, ilçe parti yöneticileri, CHP Belde teşkilat başkanları ve yöneticileri katıldı.


Tören, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. İstiklal Marşı'nın okunmasıyla birlikte CHP Bor İlçe Başkanı Erdal Gevrekçi tarafından Atatürk heykeli önüne çelenk konuldu.

Çelenk sunumunun ardından bir açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Bor İlçe Başkanı Erdal Gevrekci şu ifadeleri kullandı: "Cumhuriyet Halk Partisi 09 Eylül 1923'te kurulmuştur. Bugün 92. yılımızı kutluyoruz. 19 Mayıs'ta başlayan kurtulul mücadelesi, binlerce yuttaşımızın omuz omuza verdiği mücadele sonucu 9 Eylül 1922'de sona ermiştir.

Kazanılan bu zaferden tam bir yıl sonra 9 Eylül 1923'te Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarınca önce Cumhuriyet Halk Fırkası adı altında kurulmuştur. Çağdaş Türkiye'nin temellerini atan partimiz Türkiye Cumhuriyetini ve Demokrasisini inşaa etmiştir.

Cumhuriyet Halk Partisi, kurulduğu günden bu yana Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsız, laik, demokratik, onurlu çağdaş bir devlet olarak var olması, güçlenmesi, halkımızın mutluluğu için mücadele etmiştir ve bundan sonrada etmeye devam edecektir. Partimiz çağdaş, laik, demokratik sostal hukuk devletinin yargı bağımsızlığının, insan haklarının kadın erkek eşitliğinin, hoşgörünün, huzur ve barış ortamının savunucusudur. İlk Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk'ün; "Benim iki büyük eserim vardır. Biri Türkiye Cumhuriyetidir, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi'dir." sözleri bizler için gurur kaynağı ve sorumluluk duygusunun nedenidir.

Ülkemizin bugünlerde yaşadığı zor günlerden çıkmamızda Atatürk devrimlerine gönülden bağlı herkese ve tüm Türk ulusuna büyük görevler düşmektedir. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün şu sözlerini unutmamalıyız;

"Umutsuz durum yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiç bir zaman umudumu yitirmedim." Bizlerde umudumuzu kaybetmeden her türlü zorluğu yenmemiz için çok çalışmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, genel başkanlığımızı yapmış olup hakkın rahmetine kavuşanları rahmetle anar, partimize emek veren diğer başkanlarımıza ve emeği geçen tüm partililerimize şükranlarımı sunarım. Partimizin 92. yıldönümü hepimize kutlu olsun." diyerek sözlerini noktaladı.




Editör: TE Bilişim