Bor İlçesi çevresinin   su kaynaklı bazı  sorunlarının çözümü ve projelerin takibi  için Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat başkanlığında bir heyet DSİ. Konya  4. Bölge Müdürlüğüne ziyaret gerçekleştirdi.

Bor İlçesi çevresinin   su kaynaklı bazı sorunlarının çözümü ve projelerin takibi için Devlet Su İşleri Konya  4. Bölge Müdürü Mustafa Uzun’u ziyaret ettiler. Ziyarete,  Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Belediye Fen İşleri Müdürü Hasan Turgut, İl Genel Meclis Üyeleri, Tevfik Avanoğlu, Ferhat Kavaklıoğlu, Sabri Bozdağ ile Kılavuz Köyü Muhtarı Kudret Akpolat ile aza Mehmet Altundağ katıldılar.  
 
Ziyaret sırasında DSİ.4 Bölge Müdürü Mustafa UZUN; Devlet Su İşlerinin bölgesindeki projelerini dile getirdi. Önümüzdeki günlerde büyük projeleri hayata geçirmeyi amaçlıyoruz. Zirai sulama faaliyetlerini üst düzeyde. DSİ olarak tüm bölgenin sulanması çabası içindeyiz. Bölgenin yakın zaman içerisinde projelerin hayata geçirilmesiyle birlikte bölgenin sorunlarına çözüm üretileceğine dikkat çekti.
Bor genelinin su ve sulama konularında ki sorunlarının da iletildiği görüşmede, Akkaya Barajı, Kılavuz Göleti en başta konuşulan konular oldu.
 “Su olmadan hayat düşünülemez.”
Bor Belediye Başkanı Sıtkı ERAT, ziyaret görüşmesi ile ilgili yaptığı açıklamasında; Devlet Su İşlerinin İlçemiz genelindeki çalışmalarını  başarılı bulduğunu belirttikten sonra “Özellikle, Niğde ili, Bor ve bölgesinde tasarlanan projeler ülkemiz ve bölgemiz için çok önem ifade etmektedir. DSİ önemli hizmetlere imza atmış devlet kurumlarımızdan bir tanesidir. Niğde ve bölgesinin kalkınmasında çözüm projelerinin hayata geçirilmesi için çözüm temaslarının sonuç vermekte olduğunu ve üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmeyi halkımıza hizmet olarak bir borç olarak önemsiyoruz. ’ dedi.





Editör: TE Bilişim