Bor İlçesinin  tarihi dokularından birisi olan eski dabakhane Bor Belediyesi tarafından temizleniyor.


Bor İlçe ekonomisine yıllardır katkı sağlayan ve dericilik sektörünün merkez yeri konumunda bulunan Bor eski dabakhanesi ,  atılan atıklar ve yanmış deri kalıntıları nedeniyle çevre kirliliği arz ediyordu. Bu neticede çevrede bulunan mahalle sakinleri ve Yeni Sanayi esnafı kötü kokularla karşı karşıya kalıyordu. Bu kötü kokuları ve çevre kirliliğini önlemek amacıyla çalışmalara hemen başlayan Bor Belediyesi , burada bulunan katı atıkları Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı kamyon ve iş makinaları ile birlikte şehir dışına taşıma çalışmalarına başladı.


BOR DA DERİ SANAYİ DAHA İYİ YERLERE GELECEK

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat , buradan çevreye yayılan kötü kokuları en az seviyeye indirmek için çalıştıklarını belirtirken , bu temizleme çalışmalarından sonra eski dabakhanedeki esnaflarında çok daha dikkatli olmalarını ve rastgele atıkları dışarı atmamalarını söyledi.


Bor İlçe ekonomisinin olumlu yönde gitmesi için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını  dile getiren Erat sözlerine şu şekilde devam etti; '' Eski dabakhanemiz ilçemiz için yıllardır ekonomimize çok fazla katkıları olmuş tarihi bir dokudur. Dericilik sektörü bizim için ayrı değere sahiptir ve bu yolda dericiliğin yıllar öncesindeki canlılığını, ticaretini geri getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunları yaparkende dabakhanenin görüntü olarak iyi durumda olması lazım. Bizde Bor Belediyesi olarak öncelikli çevre temizliği ile çalışmalarımıza başladık. İnşallah dericilik sektörümüz, Bor Karma Organize Sanayi Bölgesindeki Deri Fabrikalarımızla gerekse Eski Dabakhanedeki fabrikalarımızla çok daha iyi yerlere gelecektir '' dedi.












Editör: TE Bilişim