CHP Bor İlçe Başkanı Hacı Mustafa Çopur “ Şeker Fabrikasının özelleştirilmesine karşıyız” dedi.

 

Bor Şeker Fabrikasında yeni göreve başlayan Müdür Niyazi Develi ve Yeni seçilen Şeker-İş Sendika Şube Başkanı Atalay Demirörs ile İdari Sekreter Yaşr Toprak,üye Nurettin Turgut’u ziyaret eden Bor  CHP ilçe Yönetimi  yeni yöneticilere başarı diledi.

CUMHURİYET HALK PARTİSİ Bor ilçe Başkanı Hacı Mustafa Çopur, yanısıra İlçe Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Yalçın, Erdal Gevrekçi ve Nihat Enginer ziyarete katıldılar.

 CHP Bor İlçe Başkanı Hacı Mustafa Çopur Şeker fabrikasının uzun uğraşlar sonunda 1983 yılında bölgede açılmasının gerçekleştiğine dikkat çekerek –“Pancar çiftçimiz kadar en az 500 kişi  çalışarak alın teri döktüğü fabrikanın yaşaması ve gelişmesini istiyoruz” dedi. Fabrikanın Özelleştirilmesine karşı olduklarını söyleyen CHP İlçe Başkanı Hacı Mustafa Çopur şöyle konuştu-“ Bor Şeker Fabrikası bölgemizde Niğde, Aksaray illerinde pancar ekim alanlarını içine alan geniş bir çiftçi topluluğunu ürünlerini verdiği yerdir. Pancar bölgemizde patates,elma gibi önemli bir tarım ürünüdür. Günlük 3700 Ton pancar işleme kapasiteli fabrika bölgemiz için çok önemli iş ve üretim merkezidir. Fabrika özelleştirilmesi yıllardır gündemdedir. Ülkemizde özelleştirme yenileşme ve gelişme sağlanacak diyerek halkımıza anlatılmıştır ancak görülmüştür ki onlarca fabrika kapatılmış, işçiler işten çıkarılmış ve çiftçi de işçi de bölge ensafı da mağdur olmuştur. Aksaray’da özel sektörün fabrika olgusu dikkate alındığında şeker fabrikası geleceği ile ilgili kaygılarımız vardır. Şeker Fabrikası özelleşirse çiftçi  devletin pancar ekmeden fiyatını belirlediği  ürün üretme şansı da kaybolacaktır. Kısacası çiftçi,işçi,esnaf ve bölgemiz insanın mağdur olması söz konusudur.Bu durumda özelleştirme fayda dağil zarar getrecektir. Fabrika yeni teknoloji ile donanması, kapasitesi artması,ekim alanları genişlemesi isteğimizdir.” Dedi.

CHP Bor İlçe Başkanı Hacı Mustafa Çopur diğer partilerinde Şeker Fabrikasının özelleştirilmemesi için gereken desteği sağlamalarını diledi.


 

Editör: TE Bilişim