Cumhuriyet Halk Partisi Niğde’de olağan kongreleri devam ediyor.  Niğde Merkez İlçe, Ulukışla, Altunhisar,  Çamardı kongreleri tamamlandı. Bugün Bor İlçe Kongresi yapıldı.

Haber-Foto: Selim GÖKEL



CHP Bor İlçe Başkanlığı kongresine  CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  İl Başkanı Erhan Adem, Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı, Bor TSO ve Ziraat Odası Başkanı Nurettin Eriç, Bor Kahveciler Odası Başkanı Şaban Arıkan, Terziler Odası Başkanı Bekir Binay, Bakkallar Odası Başkanı Kadir Yalçın,  Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı, Gölcük Belediye Başkanı Hakkı Şengül, Aktaş Belediye Başkanı Yaşar Çamur , ADD Bor Şube Başkanı Ganime Şeren,  eski- yeni belde başkanları, meclis üyeleri, bazı STK üyeleri  ve partililer katıldı.

CHP Bor İlçe Örgütü 10. Olağan Kongresi  Bor Belediyesi Halil Nuri Yurdakul Kültür Merkezinde yapıldı.  Kongre de önce  divan başkanlığı oluşturuldu.  Divan Başkanlığına  Av. Bülent Kıvanç seçildi.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından mevcut ilçe Başkanı Erdal Gevrekçi  bir konuşma yaptı.

GEVREKÇİ; SEÇİMLERDE BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE ÇALIŞTIK

Erdal Gevrekçi konuşmasında;  Üç yıllık yönetim sürecinde Cumhurbaşkanlığı seçimi, bir yerel seçim  ve ikide  genel seçim gerçekleşti. Bu seçimlerde Bor İlçemizde partimizin başarılı sonuçlar alması için,  gerek il başkanlığımız ve o zaman görevde olan sayın milletvekillerimiz ile işbirliği yaparak hep beraber partimizin başarı çıtasını yükseltmek için çaba sarf ettik. Seçimlerde hedeflediğimiz başarıyı alamadık ama Kemerhisar Beldesindeki seçim zaferimiz bizim gurur kaynağımız oldu. Cumhurbaşkanlığı seçiminde de belde ve köylerimizde her gün çalışma yaparak katkıda bulunduk. 7 Haziran Seçimlerinde ise yine il örgütümüz, tüm ilçelerimiz ve milletvekili adaylarımız ile içten bir çalışma yaptık ancak başarılı olamadık. 1 Kasım 2015 seçimlerinde ise Niğde Milletvekili adaylarımız, il ve ilçe örgütlerimiz ile çalışma yaparak başarılı bir sonuç elde ettik. Bu seçim sonucunda sayın Ömer Fethi Gürer  seçildi ve kendisini bir kere daha tebrik ediyor, meclis çalışmalarında başarılar diliyorum. 10. Olağan Kongremizde siz değerli delegelerimiz tarafından yetki vermeniz halinde partimizin ilçe, belde ve köylerinde başarılı olması için her türlü çalışmayı yapacağımız, elimizden gelen her türlü çabayı sarf edeceğimizi belirtir saygılar sunarım” dedi.

Başkan Erdal Gevrekçi  faaliyet ve hesap raporunu okudu ve oy birliği ile kabul edildi.

 

AHMET OĞUZ ÖZMEN ESKİ DEFTERLERİ AÇTI

Kongre de konuşmalara dilek ve temennilere  geçildi.  Niğde Belediye Eski Başkanı Ahmet Oğuz Özmen bir konuşma yaptı. Ahmet Oğuz Özmen; Niğde merkez ilçede,  Kemerhisar’da  veya Ulukışla’da  Cumhuriyet Halk Partililerin buralarda siyaset yapması kolay. Ama Bor’da CHP’lilerin siyaset yapması bu kadar kolay değil. 1970 yılında Niğde’de  avukatlık büromu açtığım andan itibaren  Gençlik Kolları Başkanlığı ile  başladığım  İl Başkanlığı görevi ile devam ettiğim süreçte. Abışın Abdullah Üstün  ile,  Akif Üstün beyin değerli babası ile çalıştım. Ardından  Avukat Mehmet Özdemir, Hazım Mengi ve Akif Üstün  ile çalıştık. O zamanlar 1976’lı yıllarda. Kemerhisar’a giderken Bor’da Bahçeli Kahve önünde tek kapılı Anadolu aracımızın camları paramparça olmuştu.  Saray Lokalinde bir öğle yemeğinde sağ görüşlü İlaldılı Fikret’in liderliğinde  5-6 kişinin  saldırısına uğramıştık. Kavga etmiştik. İl Başkanı Mustafa Üstündağ ile meydanda Yüzbaşının Kahvesinde yine saldırılara uğramıştık.  Bor’da sağ partilerin hakim olması sonucu maalesef çok büyük sıkıntılar çektik. O neden ile Bor’da alınan her oyun çok büyük önemi olduğu gibi, Bor’da siyaset yapmak, CHP’liyim demek yürek ister.  Sevgili arkadaşım Avukat Mehmet Özdemir İlçe Başkanıydı, daha henüz 3 aylık çocuğu ev de iken evine bomba atılmıştı. Bunlara rağmen, Bor’da Altı okun tabelasını Bor’da asmak, taşımak gerçekten babayiğitlikti. Sonuç olarak ta benim zamanımda hem Yılmaz Cemal Bor, hem de  Azmi Yavuzalp vekil çıktı. Şimdi de çok değerli kardeşim Ömer Fethi Gürer’de vekil çıktı” dedi.

BOR’DA CHP’NİN ALDIĞI BİR OY ALTIN DEĞERİNDE…

Ahmet Oğuz Özmen konuşmasının devamında; “Bor’da alınan bir oy altın değerindedir. Niğde’de yüzde 40 oy almak, Bor’da bana göre yüzde 10 oya tekabül eder.  Ama yeter mi yetmez.  Dün Çamardı’da 23 kişi ile kongre yaptık. 13 Dakika da bitti kongre. Bir sıkıntı var. Bir rahatsızlık var, Türkiye genelinde de var. Niğde genelinde de var. Civar illere göre iyi olabiliriz ama, biz Eskişehir gibi, Antep gibi, Hatay gibi bir il idik yine olabiliriz.  Bunları neden anlatıyorum. O günlerin başarısını yakalayabiliriz. Bunun için sadece  İl veya ilçe başkanlarımıza yükü yıkmayalım. Her birimiz, her gün siyasete ayıracağımız zamanı artırmamız lazım.  Siyaseti birde elden geçirmek, programımızı ona göre götürmemiz lazım. Biz eskiden siyaset yapan ama hiçbir zaman siyaset yapmaktan bıkmayan biri olarak söylüyorum.  CHP’nin Niğde’de daha yüksek noktalara geleceğine inanıyorum. Sevgi saygı ve birlik içinde önümüzdeki seçimlere hazırlanmak lazım. Çok çalışacağız hep birlikte çalışacağız. Umutsuzluk yok… O günleri göreceğiz… ” dedi.

MİLLETVEKİLSİZLİĞİ SON 3 AYDA HEMEN FARK ETTİK

CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem ise yaptığı konuşmada ;  Cumhuriyet Halk Partisi eşitliği, adaleti, özgürlüğü, sosyal demokrasi gibi her şeyin başıdır. Cumhuriyet Halk Partisi  Türkiye’nin temel taşıdır. Cumhuriyet Halk Partisinin olmadığı zaman Türkiye’nin çok daha kötü  olacağını biliyoruz. İşte görüyorsunuz AKP yönetimi var, başımızda. Rusya ile hiç olmadık şekilde orada bir ranttan kaynaklanan bir süreç yaşanıyor. Yapılacak şey var mı? Evet var. Mücadeleden taviz vermeyeceğiz. Hiç birşeden korkmadan, yüreklice, cesurca mücadele edeceğiz. 80’lerde olduğu gibi. O günleri tabi bizler biraz hatırlıyoruz ama o mücadele ruhusun sizlerde olduğunu biliyorum. Biz gerçekten mücadele edip partimizi bir noktaya getirmeye çalışıyoruz. Niğde’de yüzde 22 altına hiç düşmedik. Aksaray, Nevşehir, Konya ve Kayseri’ye bakınca bizim oy oranımız gerçekten yüksek. Bir tane milletvekilimiz var. Bizim için çok değerli, çok önemli. Kısa bir dönem milletvekilimiz olmadı. Bunun sıkıntılarını çektik. Milletvekilsizliği o üç aylık dönemde fark ettik.  Şimdi kentimizin sorunlarını iletebileceğimiz ki memleketimizin bütün sorunlarını biliyor bir milletvekilimiz var. İnşallah bu önümüzdeki  seçimlerde bir değil de 3 tane milletvekilimiz olur. Bunun için hep birlikte çaba gösterilim” dedi.

 

PARTİLİLERİN OKUMADIĞI BİLDİRGE Yİ YURTTAŞA NASIL ANLATACAKTIK?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi  Gürer ise yaptığı konuşma da ; Bor’da siyaset yapmak gibi, Niğde’de de Anadolu kırsalında da , bozkırında siyaset yapmak kolay iş değil. Bir bakış ve yaklaşım olarak, toplum kendi içinde ayrıştırılmış. Öteki diye bir kavram yaratılmış. İnsanlarımızın birbirine bakışında "bizim kahve, senin kahve" diye hala ayrılmış. Aday olarak bir kahveye gittiğiniz zaman,  yanındaki diyor ki "ben o kahveye gitmem sen gidersen git". Bugün  doğan çocuğun 18 yıl sonra oy vereceğini hesaba katarsak.  Bizim oy alacağımız insanlar bugün;  Adalet ve Kalkınma Partisine, Milliyetçi Hareket Partisine, Saadet Partisine, Vatan Partisine oy vermiş arkadaşlarımız. Yani bize oy verecek kişiler onlar. Yoksa kendi oyumuz  ile erdiğimiz nokta bu. O zaman bizim stratejik olarak doğru bir çalışma içinde olmamız lazım. Bize oy vermeyen insanların bize oy vermesini sağlayacak, gerek yaklaşım, gerekse onlarla iletişim içinde olmamız gerekiyor. Eğer yolda giderken, "bu şu partili bize oy vermez, şunun oyu nasip olmaz" gibi yaklaşım içinde olursak bizim oyumuzda bir artış yakalama şansımız yok. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi  farklı parti yapılarından milletvekillerine büyük kentlerde aday gösteriyor ve seçiliyorlar. Onların olması bize muhafazakar yada farklı düşünce yapısındaki oyları devşirmiyor, aktarmıyor. Çünkü alandaki karşılığı, sokaktaki insana, esnafa, çiftçiye, köylüye…  yani erişilmesi gereken en uç noktadaki insana giderek onlarla diyalog kurmaktan geçiyor.  Eğer onlar sizi tanırsa, anlarsa, anlattıklarınızdan bir sonuca giderse, size destek veriyor. Cumhuriyet Halk Partisi geçmişte şöyle anlatılırdı. "Laiklik ve Atatürkçülükten başka bunların bildiği bir şey yok. Bunların genel başkanları da hiç değişmez." Genel Başkan değişti, o dönem Genel Başkanımıza söylenen de şuydu.  Türkiye’nin en dürüst, namuslu ahlaklı insanı. İki seçimde de Cumhuriyet Halk Partisi çok önemli vaatlerde bulunuyor. Özellikle son seçim de “ Önce Türkiye” bildirgesi bana göre bütün partilerin kopya ettiği bir bildirgedir. CHP’nin kadroları bu ülkenin sorunlarını biliyor. Bu ülkedeki insanların çektikleri acıları biliyor, görüyor ve ona göre de reçete yazıyor.  Örgüt kadrolarının genel merkeze yansıttıkları uzmanlar tarafından değerlendiriliyor ve böyle bir bildirge çıkıyor. Bu bildirgeyi Niğde’de ve Niğde dışında da sordum. Okuyan var mı dedim. Okuyan yok. CHP’li olanların okumadığı bildirgeyi yurttaşa nasıl anlatacağız. Şimdi biz bu düşüncelerle karşımızdaki insanları sorgulamaya, yargılamaya çalışıyoruz. Kendi düşüncemizi yansıtamıyoruz, anlatamıyoruz” dedi.

 

SADECE IPARD KONUSU BİLE SEÇİMİN SONUCUNU YÜZDE YÜZ DEĞİŞTİRİRDİ

Ömer Fethi Gürer konuşmasına şöyle devam etti; “Bakınız çok önemli bir olay, ben bunu Halk Tv’de söyledim. İl Genel Meclisi üyesi arkadaşımız Rasim Yılmaz bana söylemişti. IPARD diye bir olay var. Konya’da , Bursa’da Nevşehir’de, Aksaray’da  uygulanan bir olay. Bu ney biliyor musunuz? Niğde ili Konya’dan, Bursa’dan zengin gösterilerek, 46 ilin içinde tarımsal dönüşümü AB kırsal kalkınma projesi kapsamında devre dışı bırakılan bölgedeki tek ilimiz. Bu dahi işlense,  tek başına seçimin sonucunu yüzde yüz değiştirir. Yani vatandaş Nevşehir’de alacağı traktörün Niğde’de yüzde 50 pahalı aldığını vatandaşa anlatabilsek durum çok farklılaşır. Ama bunun yanında nelerle uğraşıyoruz. Parti içi sorunlarla, kendi aramızdaki kırgınlıklarla, birbirimizi ötelemekle uğraşıyoruz.  Bir kişi daha yanımıza gelsin derdinde olmuyoruz.  Ben genel merkezimiz izin vermediği için merkez ilçe kongremize gelemedim. Ulukışla kongremize katıldım. Orada söylemiştim, tekrar söylemekte yarar var.  Biz birbirimizi sevmez isek başkası bizi sevmez. Şu anda yapılan hiçbir kongreye ne müdahil oldum. Ne içinde yer aldım. Milletvekili olarak görevim. Gelip sizlerle düşüncelerimi paylaşmak, hem sizin söylediklerinizi çözüm için çalışmak. Çünkü parti örgütü kendi kararını kendi verecek kadar yapısı olan yıllara dayalı kimliği olan bir yapısı var. Benim şuna oy verin, bunu destekleyin, şunun yanında yer alayım, şöyle davranın demeyi… Ben bu partiye kırk yıl emek veren bir insan olarak içime sindiremiyorum. Milletvekili olmasam fikri düşüncemi söylerim. Seçilen arkadaşımla kavga etmek için siyasete girmedim. Ben seçilen arkadaşımla çalışmak istiyorum. Kim seçilirse… Çünkü ben onun Cumhuriyet Halk Partili olduğuna inanıyorum. Yani önümüzdeki dönem milletvekili şu olacak bu olacak. Belediye başkanı şu olacak bu olacak. Ben onun hesabında değilim. Ben Türkiye’nin yarınında ne olacağını düşünüyorum.  Burası kopyalama yapanlar için not.  Çünkü ben sosyal demokratım. Sosyal demokratlığın evrensel değeri “önce insan yaklaşımıdır, doğadır, çevredir”  Eğer sen bunlar için bir şey yaparsan ve bunlar adına verdiğin uğraş değer bulursa toplum genelde bunu sahiplenir yada red eder.  Şimdi mecliste yaklaşık bir aydır meclisteyiz. Şuana kadar 10 tane soru önergesi 2 tane meclis araştırma önergesi hazırladım. Benzer konularda farklı konularda kanun teklifleri de vereceğim. Benim Milletvekili olarak yapmam gerekli her konuda  görevim boyunca elimden ne geliyorsa, aklımın yettiği ölçüde onu yapacağım.  Ama bakın milletvekilliği ne hale gelmiş.  Öyle konular geliyor ki… Bilmeniz için söylüyorum. Arıyor benim oğlan şurada çalışıyor, buradan buraya verildi e orayı bir ara. İşe girme de demiyor, birim değişikliği. Şimdi bu durum topluma öyle enjekte edilmiş ki. Milletvekili kanun yapıcı veya toplum sorunlarla ilgilenmeden çok, bireysel kişi sorunlarına indirgenmiş. Onunda binini yap, bir tanesini yapmadığın zaman o bir kişi, bin kişiden çok konuşuyor.  Şimdi ben kongrelerin bitmesini bekliyorum. İl Başkanım, ilçe başkanlarım, belediye başkanlarım  ile bu konuları konuşacağım. Önemli olan toplumsal dönüşümü sağlamak, Niğde ve ilçeleri için, köydeki yaşayan insanımız için, esnafımız için, öğrencilerimiz için sorunları onlar için ön açıcı, yol gösterici, dönüşümü sağlayıcı projeler geliştirmek, bunları toplumun önüne koymak.  Muhtarlar bana geldiler partimiz dışında olan belediye başkanları da geldi. Ben seçim öncesi de söyledim. Ben herkesin milletvekiliyim. Çünkü Cumhuriyet Halk Partili olarak yurttaşa sen hangi partiye oy verdin diye sorma hakkım yok. Bunu kendim için ve düşüncem için de doğru bulmuyorum. Ama söylediğim gibi, Benim örgütüm, parti teşkilatım, yöneticilerim… onların partideki kimliği, işlevi çok önemli” dedi ve Türkiye’nin içinde bulunduğu sorunları anlatarak konuşmasını tamamladı.

İL DELEGE LİSTESİNDE BEYTULLAH KİRAZCI YOK

Yapılan konuşmaların ardından, tek liste blok olarak seçime gidildi. Delegelerin oy kullanmasının ardından mevcut başkan Erdal Gevrekçi tekrar CHP Bor İlçe Başkanı seçildi.

Listede  ise Kemerhisar Beldesinin başarılı Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı’nın İl Kongre Delegeleri listesi isminin olmaması dikkat çekti.

CUMHURİYET HALK PARTİSİ İLÇE BAŞKANI ; Erdal GEVREKÇİ

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELER

Mustafa Demir, Hamit Duruş, Hakan Erken, Nihat Erginer, Mustafa Gülsoy, Aynur Kıvrakdal, Nafi Selamoğlu, Hasan Hüseyin Soyhan, Mahmut Soyhan, Nilgün Taşdemir, Berrin Yalçın, Hüseyni Yalçın, Nafize Yazar, Hılal Zımba,

YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELER

Ergün Çetin, Hikmet Dinçel, Fatma Karagöz, Mesut Ekizoğlu, Erdal Tuğrul, Nihat Taş, Mustafa Karaçay, İhsan Tozlu, Hüdaverdi Ata, Adem Gökçe, Meral Soyhan, Abdullah Kesgin, İzzet Güneş, Ahmet Bahat,

İL KONGRE DELEGELERİ

Yusuf Akçıl, Hüseyin Yalcın, Sami Şadan Eriç, Nihat Ergüner, Akif Üstün, Mustafa Gülsoy, Nafi Selamoğlu, Mustafa Demir, Erdal Gevrekçi, Mahmut Soyhan, Nazife Yazar, Ekrem Soylu, İbrahim Gülümser, Nilgün Taşdemir,  Hasan Hüseyin Soyhan, Cahit Özmen, Zafer Kocabaş, Hamit Erşan, Erdal Tuğrul, Rasim Adem, Yaşar Kılınç, Cumali İmre, Ferit Çağlak, İsmet Turgut, Yavuz Sönmezocak, Ali Kaf, Hilmi Eriç, Sebahattin Şahin,

ÇAMARDI'DA MAHMUT KURŞUN BAŞKAN SEÇİLDİ

Diğer yandan dün  Çamardı İlçe Kongresinde ilçe başkanlığı için 3 ayrı aday çıktı. Mahmut Kurşun, Osman Okçu ve Özlem Bahar aday oldu. Yapılan seçim sonrasında Mahmut Kurşun en fazla oyu olarak CHP Çamardı İlçe Başkanı oldu. Çiftlik İlçe Kongresi ise yarın (pazar günü) yapılacak. 

Editör: TE Bilişim