31 Mart 2019 yerel seçimlerinde % 44 oy alarak Bor Belediye Başkanı seçilen Serkan Baran, sosyal medya hesabından açıklama yaparak kendisine kutlama çiceği yerine öğrencilere burs veren Bor Yardımseverler Derneğine bağış yapmalarını iletmişti.
 
Bor Belediye binası önünde yapılan devir teslim  törenine  Ak Parti Milletvekili Selim Gültekin, Ak Parti Niğde İl Başkanı Mahmut Peşin, Merkez İlçe Başkanı Mehmet Ali Şafak, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir,  Ak Parti Bor İlçe Başkanı Mustafa Altunbaş ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Ak Parti Niğde Milletvekili Yavuz Ergun ise İstanbul’daki seçim sayımını gözlemlemek ve inceleme yapmak için İstanbul’da bulunduğu için törene katılamadı.
 
Törende ilk konuşmayı Ak Parti Bor İlçe Başkanı Mustafa Altunbaş yaptı. Mustafa Altunbaş, konuşmasında “ Üç aylık seçim çalışmalarını başarı ile tamamlamış bulunuyoruz. Teşkilatımızın her kademesi gece gündüz çalışarak büyük bir gayret göstermiştir, kendilerine çok teşekkür ederim. Belediye Başkanımız Serkan Baran ile tam bir uyum içinde beraberce başarılı bir süreç tamamlanmıştır. Kendileri her fırsatta istişare yolunu seçerek alınan kararları uygulamış ve takip etmiştir. Muhalefetin centilmenlik anlaşmalarını çiğnemelerine, Ak Parti’deki AKP’lilerin ihanetinet edip ters çalışmalarına ragmen büyük bir sabır ve özveri göstererek dik ve dürüst duruşunu bozmamıştır” diyerek gönül belediyeciliğinin yapılacağını belirterek yeni başkan Serkan Baran’a başarılar diledi.
 
Mustafa Altunbaş’ın konuşmasının ardından Bor Belediye eski başkanı Sıtkı Erat’da devir teslim öncesi kısa bir konuşma yaptı. Borçsuz bir belediye devr aldığını ve yine borçsuz ve artıda bir belediye devrettiğini belirten Sıtkı Erat  yeni Başkan Serkan Baran’a da başarılar diledi.
 
Daha sonra Niğde Milletvekili Selim Gültekin bir konuşma yaptı. Selim Gültekin, Serkan Baran’ın projelerine Ankara’dan destek vereceklerini, Ankara’ya yüzlerinin ak olarak gideceğini belirterek Serkan Baran’a başarılar diledi.
 
İl Başkanı Mahmut Peşin’de Bor için hizmet eden bütün belediye başkanlarına teşekkür ederek konuşmasına başladı. Serkan Başkanı da kutlayan  Mahmut Peşin, Niğde genelindeki seçimlerdeki başarılarından söz ederek partililerini kutladı.
 
Çiçeği burnunda Niğde  Belediye Başkanı olan Emrah Özdemir’de törende bir konuşma yaptı. Birlikte hem Niğde’de hem Bor’da beraber başarılı işlere imza atacaklarını, çok çalışacaklarını, Bor Belediye eski başkanı Sıtkı Başkanında çok iyi hizmetler yaptığını da belirterek kendisine teşekkür etti. Artık herkesi kucaklamak zamanı olduğunu, oy veren vermeyen herkesi kazanacaklarını, gönüllere gireceklerini ve hem Niğde’de hem Bor’da güzel hizmetlere vesile olacaklarını belirtti.
 
 SEÇİMİN KAZANANI BOR'DUR, BORLUDUR... 
Bor Belediye Başkanı Serkan ise törende alkış ve sloganlarla konuşma yaptı.  Serkan Baran, konuşmasında; Sizler bize bir emanet verdiniz, bu güzel ilçemizi birlikte çok daha ileriye taşıyalım, bunun içinde önderliği sen yap dediniz bana.  Bizler önce bu görevi yerine getiren memleketimiz için taş üstüne taş koymuş, Sıtkı Başkanım ve daha önce belediye başkanlarımızdan Allah razı olsun. Bizler bu bayrak yarışında görevi teslim aldığımız noktadan çok daha ileri taşımak amacıyla yola çıktık. Rabbim mahçup etmesin. Bütün engelelere ragmen, insanlarımızın gönlüne girmeyi başardık. Memleketimizde temiz, saygılı maddiyata dayanmayan siyaset anlayışının kazanabileceğini ispat ettik. Seçim sürecinde olduğundan daha çok azimle sizlere  ayrım yapmadan hizmet etmek için elimizden gelenin fazlasını yapacağımızdan emin olunuz. Yeni dönemde her bir ferdi kucaklayacağız, bütünleştirici olacağız.  belediye meclisimizde göre yapan arkadaşlarımız ile birlikte memleketimiz için önemli hizmetler yapacağımızdan eminim. Bu seçiminin kazananı ben değilim, bu seçimin kazananı Bor’dur.” dedi.
 
Daha sonra Bor Belediye Başkanlığı makamına çıkan Serkan Baran ve partililer tebrikleri Kabul etti. Serkan Baran’ı makamında ilk kutlayan,  daha önce Bor Belediye Başkanlığı yapan Yahya Baran oldu. Babasının elini öpen Serkan Baran duygulu anlar yaşadı. Daha sonra tebrikleri ve belediye personelini kabul ederek onlarla tanıştı,  sohbet etti.
 
 


 
Editör: TE Bilişim