Bor Askeri Fabrika'ya 9 İşçi alınıyor üstelik başvuruların yarın son günü... Ama bir yandan da kapanacak söylentileri mevcut neler oluyor. 

Bir yandan işçi alınıyor, bir yandan kapanma söylentileri... 


Konu ile ilgili CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak soru önergesi verdi. 


CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak,
Niğde ili Bor ilçesinde bulunan Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na ait Niğde Bor 21. Ana İkmal Merkez Komutanlığı aynı zamanda 7. Ana Bakım Merkez Komutanlığı Fabrikasının kapatılıp kapatılmayacağını, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cevaplaması istemiyle yazılı bir önerge vererek gündeme taşıdı.

 

CHP’li Şafak, “7. Ana Bakım Merkez Komutanlığı fabrikasının kapatılacağı söylemlerinin fabrikada çalışan işçileri ve aileleri ile Bor ilçe halkını tedirgin ettiğini ve Bölge için askeri strateji önemi olan aynı zamanda bölgenin ekonomisine istihdam ve ticari boyutta katkısı olan 21. Ana İkmal Merkez Komutanlığı’nın kapatılması yerine daha da büyütülmesi gerektiğine” önergesinde yer verirken, Başbakan’a, “Bor ilçesi için önem arz eden, Niğde Bor 21. Ana İkmal Merkez Komutanlığı aynı zamanda 7. Ana Bakım Merkez Komutanlığı’nın kapatılıp kapatılmayacağını” sordu.

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak’ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, Niğde Bor 21. Ana İkmal Merkez Komutanlığı’nın kapatılıp kapatılmayacağı ile ilgili sorduğu yazılı önergenin tam metni:

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından yazılı olarak cevaplandırılması hususunda gereğini saygılarımla arz ederim.

Doğan ŞAFAK

Niğde Milletvekili

 

Niğde ili Bor ilçemizde, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na ait Niğde Bor 21. Ana İkmal Merkez Komutanlığı aynı zamanda 7. Ana Bakım Merkez Komutanlığı ve Şehit Albay Nuri Pamir Kışlası bulunmaktadır.

7. Ana Bakım Merkez Komutanlığı fabrikasının kapatılacağı söylemleri bünyesinde çalışan işçileri ve aileleri ile Bor ilçe halkını tedirgin etmektedir. Bölgemiz için askeri strateji önemi olan aynı zamanda bölgenin ekonomisine istihdam ve ticari boyutta katkısı olan 21. Ana İkmal Merkez Komutanlığı’nın kapatılması yerine daha da büyütülmesi gerekmektedir.

 

 

Bu kapsamda,

 

             1 - Niğde ili Bor ilçesi için önem arz eden, Niğde Bor 21. Ana İkmal Merkez Komutanlığı aynı zamanda 7. Ana Bakım Merkez Komutanlığı kapatılacak mıdır? Kapatılacaksa gerekçesini açıklar mısınız?

 

   2-Kara Kuvvetleri Komutanlığı olarak, 7. Ana Bakım Merkez Komutanlığı fabrikasını, daha kapsamlı hale getirmeyi planlıyor musunuz?

 

    3- Eğer bu fabrika kapatılacaksa, burada çalışan işçilerin mağduriyetini nasıl gidermeyi düşünüyorsunuz?

 

     4- 7. Ana Bakım Merkez Komutanlığı’na ait fabrikanın başka bir ile taşınacağı iddiaları bulunmaktadır? Bu iddialar doğru mudur?


Editör: TE Bilişim