İP Niğde İl Başkanı Z.Cem Yıldırım yazılı bir basın açıklaması yaptı.
 
İşçi Partisi Niğde İl Başkanı Z.Cem Yıldırım açıklamasında; 28 Ocak 2015’te Fransa’nın Strazburg kentinde AİHM Büyük Daire’de görülecek davaya 11 gün kaldı.
 
Talat Paşa Komitesi’nin önderliğinde yüzlerce siyasetçi, aydın ve hukukçunun Strazburg’a çıkarma yapmaya hazırlandığı bugün, davanın mimarı İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in Ergenekon tertibi nedeniyle aldığı yurtdışına çıkış yasağı ise sürmektedir.
Yabancı ülke parlamentolarının soykırım yapıldığı yönünde kararlar aldığı ve Ermeni soykırım iddialarının 100. yıldönümünün yaklaştığı süreçte, Doğu Perinçek’in ve İşçi Partisi’nin davası olmaktan çıkan bu milli davaya, Doğu Perinçek mutlaka katılmalı ve savunma yapmalıdır.
 
Aralık 2013’te İsviçre’de olduğu gibi 28 Ocak’ta da kazanacağımız bu dava sonucunda hiçbir ülke parlamentosu, bundan böyle ”Ermeni soykırımı” yalanını tanıyan bir karar alamayacaktır. Daha önce alınmış kararlar da hukuken anlamsız kalacaktır. Artık hiçbir mahkeme “Ermeni soykırımı’na” hükmedemeyecektir.
 
Türkiye’mizin çıkarları için, “Ermeni sorununu” kökünden çözmek için Doğu Perinçek’in yurtdışına çıkış yasağının vakit geçirilmeden kaldırılması için tüm yetkilileri bir kez daha göreve çağırıyoruz.
 
 
İşçi Partisi Niğde İl Başkanlığı olarak diyoruz ki;
 
Biz soykırım yapmadık, vatanımızı savunduk.
Bu dava milli bir davadır.
Bizi rehin alın, Perinçek’i Strazburg’da AİHM Büyük Daire’de görülecek davaya, savunma yapması için gönderin”dedi.
 
 
Editör: TE Bilişim