İP Niğde İl Başkanı Z.Cem Yıldırım “Org. Eşref Bitlis’in ölüm yıldönümü nedeni ile bir basın açıklaması yaptı.

 

Yıldırım basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi.

 

Topçu Astsubay Çavuş rütbesindeyken ilk görev yerim olan Kıbrıs’ta, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri komutanıydı. Benim de komutanımdı.

         Bir bayram günü 28nci Tümen Komutanlığı Karargâhı önünde tanışmıştım kendisiyle. Tanıdığım güler yüzlü, sıcakkanlı, sevecen, babacan ilk ve en yüksek rütbeli komutandı.

Kendisini Jandarma Genel Komutanı iken, 19 yıl önce bugün, Uğur Mumcu’nun şehit edilmesinden 24 gün sonra, bir suikast sonucu kaybettik. Kendisine Allahtan rahmet, ailesine başsağlığı diliyor, hatırası önünde saygıyla eğiliyorum.

Olayın suikast olduğunu sadece biz söylemiyoruz elbette. Türk Silahlı Kuvvetlerinde o zaman görevde olan bir generalimiz yanında iki albayla birlikte Aydınlık Gazetesine, haberin Genel Kurmay Başkanlığı tarafından yalanlanmayacağı garantisini de vererek, şu açıklamayı yapıyor: “ Eşref Paşa Amerika’ya çok karşıydı, ölümü Amerikanın işi ”.

İstanbul Teknik Üniversitesi(İTÜ) ile Ortadoğu Teknik Üniversitesi/TAİ öğretim üyelerinden oluşan heyet de uçağın düşme sebepleri arasında buzlanma, yapım ve pilot hatası bulunmadığını hazırladıkları raporla söylemişlerdir.

Eşref Bitlis Paşa, 1990’lı yıllarda Türkiye’de konuşlanmış olan Çekiç Güç Kuvvetlerinin Türkiye'den ayrılması gerektiğini açıklamış ve ABD'nin Irak’ta oluşturmaya çalıştığı Kürt Devleti'nin Türkiye'nin zararına olduğunu söylemişti. Ne kadar doğru söylediği bugün çok daha iyi anlaşılıyor. İncirlik üssünden kalkan ABD uçaklarının, PKK'ya yardım dağıttığının fotoğraflarını çektirip, ilgili makamlara da iletmişti.

Rahmetli Bitlis Paşa bugün yaşıyor olsaydı o da Ergenekon Davası nedeniyle içerde olurdu. Çünkü Ergenekon adlı şemanın içindeki 69 isimden biri de oydu.

1952 yılında üye olduğumuz NATO eliyle bugün geldiğimiz nokta maalesef burasıdır. Gelecekte Genel Kurmay Başkanı olacağına kesin gözüyle bakılan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Sayın Eşref Bitlis bir suikast sonucu şehit oldu. Abdülkadir Kırca ve Ali Tatar Albay Ergenekon davası nedeniyle intihar etti. Türkiye Cumhuriyetinin 26ncı Genel Kurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ “ terör örgütü yöneticiliği ” suçlamasıyla tutuklu. TSK’lerinde bulunan generallerin yüzde yirmi beşi bugün hapishanede. Manzaraya bakın; PKK terör örgütünün siyasal uzantıları Mecliste, PKK terör örgütüyle mücadele eden yurtsever subaylar ise hapiste.

Eşref Paşanın isminin Ergenekon şemasında bulunması sebebiyle şu gerçeği tekrar ve tekrar vurgulamakta yarar var; Ergenekon Davası ile güdülen amaç, Türkiye’de Kemalist Devrim’i bütünüyle yıkma, Türkiye’yi Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında bölmektir. Şemada isimleri bulunan ve şu an içerde esir tutulan vatanseverlerin hepsi suçsuzdur.

Bugün Ergenekon tertibinin karşısında yer almak, Eşref Paşanın ve Kemalist Devrimin yanında yer almaktır.

Mücadelesi yarınımıza ışık tutacak Bitlis Paşamızın hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz.

 

İP NİĞDE İL YÖNETİM KURULU ADINA İL BAŞKANI Z.CEM YILDIRIM

 



Editör: TE Bilişim