Türkiye'nin en köklü vakıflarından olan Birlik Vakfının, Niğde şubesi açıldı. Şube Başkanı Mahmut Selim Albayrak, Niğde’yi vakıfça kucaklayacaklarını söyledi.

Nigde'de çeşitli faaliyetler yapacaklarını ifade eden Başkan Mahmut Selim Aybayrak, amaçlarının insanların daha eğitimli, daha, kültürlü ve daha donanımlı refah ve huzur dolu yaşam sürmelerini sağlamak olduğunu belirtti.

Sungurbey iş merkezinde açılan şube binasında basın toplantısında konuşan Başkan Mahmut Selim Albayrak, "1985 yılında Milli Türk talebenin uzantısı olarak kurulmuş bir vakıf olup 1985 yılından beri yaklaşık 35 yıldır ülke genelinde faaliyetler sürdürmektedir. Biz 1 Şubat itibari ile kurmuş olduğumuz vakfımızın çalışmalarına kurulduğumuz günden itibaren başladık. Vakfımızın temeli insanların daha eğitimli, daha, kültürlü ve daha donanımlı refah ve huzur dolu yaşam sürmelerini sağlamaktır. Bu süreçte de Niğde’de aylık eğitim panelleri düzenlemeyi düşünüyoruz. Bu paneller sayesinde insanların kişisel donanımlarını sağlamak amacındayız. İnsanların ailesel ve toplumsal iletişimlerini artırmak, bunlara katkı sağlamak amaçlı faaliyetlerde bulunacağız. Şuan itibari ile yerimiz halkımıza açılmış bulunmaktadır. Ekim ayı itibari ile Meclis Başkanımız Kahraman beyin katılımlarıyla açılışımızı yapacağız. Vakıf olarak Niğde’de tarafa ve insan ayrımı yapmadan herkese açık bir şekilde Niğde’yi kucaklamayı düşünüyoruz.” dedi.

Üniversite gençleriyle ilgili çeşitli çalışmalar yaptıklarını anlatan Başkan Albayrak, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Üniversitelerde burs çalışmalarımızda oluyor. Üniversitelerde üniversite gençliğimize yönelik eğitimlerimizde oluyor. Bunlar; spor alanında okçuluk, tiyatro kulüplerinde tiyatro ve bunun yanında da kişisel eğitim dersleri olarak ta diksiyon kurslarımızda olacak. Toplum genelinde ise ailesel iletişim ve toplum iletişimi dediğimiz seminerleri düzenleyeceğiz. Bu sefer insanların doğada başlayan kaynağı olan iletişim, iletişimden başlayan eğitim programımız olacak.” 

 
Editör: TE Bilişim