Eğitim-İş Niğde Şubesi, İl Kültür Merkezi toplantı salonunda düzenlediği söyleşiyle, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü  Birgül Ayman Güler’i Niğdelilerle buluşturdu.


Niğde İl Kültür Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirilen söyleşide açılış konuşmasını yapan Eğitim-İş Niğde İl Başkanı Timur Özkan; “Bizler Eğitim İş olarak vatanımızı ve emeğimizi birlikte savunmak düşüncesi ile çıktığımız bu yolda yılmadan, yorulmadan ilerliyoruz. Eğitimci kimliğimizle, aklı özgürleşmiş çağdaş dürüst, etik kaygıları olan sorumlu insan yetiştirme çabamızdan asla vazgeçmedik. Bu gün ülkemizde sömürgeleşmeyi demokratikleşme diye yutturmaya çalıştıkları zor yılların içerisinden geçmekteyiz. Eğitim İş olarak emeğimizi mesleğimizin saygınlığını, hak ve özgürlüklerimizi sonuna kadar savunurken; bağımsızlığı soysal hukuk devleti ve laik cumhuriyetimizi koruyup, geliştirip, sonsuza kadar yaşatmayı da vazgeçilmez görevimiz olarak görüyoruz. Eğitim-İş Sendika olmanın yanında müdafai hukuktur o nedenle güçlü bir Eğitim-İş’e hem ülkemizin hem de eğitim çalışanlarımızın ihtiyaçları vardır” dedi.

Daha sonra konuşmacı olarak kürsüye gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Birgül Ayman Güler; Türkiye’nin dünü bu günü ve yarınını ilgilendiren bir söyleşi yaptı.

İRTİCA, HÜKÜMETİN TA KENDİSİDİR

Söyleşi esnasında bağımsızlık konusuna değinen Güler; “Bugün bizim mirasımız olan en önemli şey bağımsızlığımızdır. Son 10 yıldır bağımsızlığımızı yitirmiş durumdayız. Düne baktığımda yarının ilkelerini görmekteyim, dünden bu güne kalan hedeflerimiz bu on yıl içerisinde git gide gerilemektedir” dedi.

Güler; “Türkiye’de aslında irtica tehdidi yoktur. Türkiye’de irtica hükümetin ta kendisidir” diye konuştu.

Eğitimde yeni çıkan 4+4+4 yasasına değinen Güler, “Ülkemiz eğitim sistemi için bir dönüm noktası olan bu yasa eğitimin çöküşüdür, bu yasa eğitime vurulan en büyük darbedir. Muhalefet partileri MHP ve BDP’ de bu yasaya destek vererek AKP’nin ekmeğine yağ sürmektedir” dedi. Güler; “AKP ile birlikte üniversiteler, ordu ve sonunda Türkiye Büyük Millet Meclisi de askıya alınmaya başladı. Mecliste parmaklar ve yumruklar aynı anda havaya kalkmaya başlamıştır. TBMM’nin başına gelen ordudaki subayların başına gelenle aynıdır. İrtica ülkemizi ve meclisi esir almıştır. Tandoğan’da ki toplantı bunun göstergesidir ana muhalefet partisi CHP, mecliste konuşturulmadığı için sokaklara çıkmıştır” diye konuştu.






Editör: TE Bilişim