T.C. Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı, 7 Haziran’da yapılacak olan 25. Dönem Milletvekilliği seçimi için CHP’li aday adaylarına 29 Mart Önseçim öncesi çağrı yaparak; “İlkesel ve birliktelikçi bir program etrafında birleşmek gerekiyor!” dedi.

Haber: Gökhan ÖZBEK

 

Temiz Siyaset Vazgeçilmez…

Sosyal demokrasiye inanmış bir siyaset üretmeyi hedefleyen kişilerin öncül ilkesinin temiz siyaset olması gerektiğini vurgulayan Başkan Kirazcı; “Siyaset, üretmek demektir. Üretileni yıkmak, yok etmek değildir. Üretilen değerleri yok saymak ve ona karşı saldırganlaşmanın siyasi bir eylem olmayacağı aşikardır. Eğer bu davranış aynı parti içindeki diğer adaylara yönelik bir eylemse, savunulan fikre ve o örgüte en büyük zararı vermiş olacaktır. Kim ne olursa olsun temiz siyaset izleyerek, dedikodu üzerinden eylemlerini şekillendirmemelidir. Bizler fikirleri eleştiririz, o fikirlerin toplumda yansımalarını değerlendiririz ama o fikri savunan insanların karakter analizini ancak toplum yapar, siyasetçiler değil!” dedi.

 

Toplumsal ve Fikirsel Katkı…

Toplumun edinilmiş tecrübelerine katkı vermek için en iyi argüman siyasettir ifadeleriyle dikkat çeken Kirazcı; “ Siyaseti bilimsel düzeyde, fayda maliyet analizi yaparak gerçekleştirmek gerekiyor. Topluma katkı sağlayan fikirler aslında kendisini geliştiriyor. Fikirsel katkıyı veren, geleceği inşa eden siyasilere bizler lider diyoruz. Siyasette toplum çıkarını kendi bireysel çıkarının üstünde gören, ürettiği değerleri fikirsel düzeyde yeni bir boyuta taşıyan, lider siyasetçilere ihtiyaç, her zamankinden daha fazla kendini hissettirmektedir. Parlamentolarda bu eksende siyaset yapmak isteyen herkese saygımız olduğu gibi desteğimiz de olacaktır” vurgusunu yaptı.

 

Yenilikçi, Üretken ve Planlı Siyasetçi…

Siyasetin ana ekseninin gelişime öncü olmak olduğunu belirten Kirazcı, yenilikçi ve üretken politikaların toplumda her zaman karşılık bulduğunu ve bunun izdüşümünün seçimlerde alındığını ifade ederek; “ Geçmişte bir siyasi oluşum, yöntem olarak parlamentarizmi benimsemişse ve bu yöntemde partisi başarısız olmuşsa iki temel nedeni vardır! Birincisi fikirsel, ikincisi uygulayıcılarıdır. Yenilikçi, üretken siyaset ancak plan ve programla olur. Halka tepeden bakan elitist yaklaşımlarla toplumuna yabancılaşan siyaset ve siyasetçi gireceği her seçimde toplumdan büyük ders alır! Bu yüzden siyaset yaptığı toplumun parçası olmayan, duygularına ortak olmayan siyasilerin başarısızlığı tarihsel bir gerçekliktir.”  İfadelerini kullandı.

Alternatifçi ve Pozitif Ayrımcı Siyaset…

Yeni yüzyılın siyasetini anlamayanlar, eski usullerle siyaset yapanların toplum tarafından seçilmediğine vurgu yapan Başkan Kirazcı “ Siyasette her zaman yeni şeyler söylemek gerek. Söylediğiniz her şey, daha önce söylenenin üstüne bir şeyler katması gerekmektedir. Biz buna Alternatifcilik diyoruz.

Toplum daha önce ürettiğimiz siyasete seçimlerde destek olmamışsa emin olun sorun ürettiğimiz siyasetin toplum üzerinde iz düşümü gerçekleşmediğinden, ya da yanlışlığından kaynaklanıyordur. Yanlış da ısrar edilmemesi gerektiği gibi, doğru olan fikrin farklı bir alternatif olarak sunulması gerekmektedir. Bugün maalesef siyasi partiler iktidarından muhalefetine kadar topluma büyük bir baskı uygulamaktadır. “Bu son seçim” , “Benden başka alternatifin yok”, “Beni seçmezsen onlar gelecek” türünde tehditvari söylem ve siyasetler, bugün siyasetimizin en tehlikeli kanser hücreleridir. Toplumun yüzyıllardır oluşturduğu aklı hiçe sayan bu tehdit ve söylemler tarihin hiçbir evresinde başarıya ulaşmamıştır.  Eğer topluma alternatif siyaset üretilmiyorsa, pozitif ayrımcı kadrolar oluşturulmuyorsa başarısız olunacaktır. Seçim kazanmak isteyenler siyaset üretmek zorunda, ürettikleri siyaset de zerre tehdit içermeyen  temiz siyaset ekseninde olmalıdır!

 

29 Mart Ön Seçimi...

CHP’de bugün 7 aday adayı partimizi en iyi şekilde temsil etmek için, büyük bir çaba içerisine girmişlerdir.

Bu Pazar gerçekleşecek olan ön seçimde ilkesel olarak tarafsız olmakla birlikte kazanan adaylarımızla büyük bir özveri ile çalışacağız.

Bu eksende ön seçimle görevlendirilmiş bir Belediye Başkanı olarak, gerçekleşecek talep doğrultusunda aday adaylarına yönelik fikirsel ve eylemsel katkı sunmaya hazırız.

Siyaset ilkesel bir birlikteliktir. Tüm aday adaylarımız, bu ilkesel birliktelikte buluşmuşlardır.

Ana hedefimiz fikirlerimizin yurttaşlarımız tarafından benimsenmesi, halkçı politikaların parti merkezi tarafından uygulanmasıdır.

Parti örgütlerimiz dışında açılan temas noktaları partimize sinerji katmamakla birlikte, hizipleşme gibi siyasal hastalıklara son verecek irade örgütümüzdür ve partinin temas noktası parti binaları olmalıdır.

Partililerimize güvenilmeli, demokratik tercihleri irade beyanı olduğu unutulmadan, adaylarımızın kendilerine destek istemesi etiktir.

Proje ve eylem çağrılarını parti genel merkezimiz yapacağından, lokal proje çağrıları, seçmenlerin partimizden beklentisi haline gelecektir. Bu yüzden değerli aday adaylarımızın hassasiyetle yaklaşması, mutlak başarı için birlikte hareket etmesi gerekmektedir.

Seçimler politik bir yarış olup, yaşanacak ön seçim, 7 Haziran’da yapılacak seçimin ön ayağıdır. Rakibimiz iktidar olup, kısır döngülere girilmemelidir.

Partimizde emek hiyerarşisinin yanında, girişimci, yenilikçi, kadın ve gençlik ekseninde politikalar vazgeçilmez olup, bu partiye emeğini vermiş olan sessiz çoğunluğun, hizipleşme virüsüne dur demesi gerekmektedir” dedi.

Kirazcı; “24. Dönemde Niğde, TBMM’de muhalefet adına bir milletvekilliği ile başarılı bir şekilde temsil edildi. 25. Dönemde muhalefetin daha güçlü bir şekilde temsil edilmesi gerekiyor” ifadeleriyle birlikte  “ Gerek partimizden gerekse dışsal siyasi merkezlerden politik tavrımız ile ilgili görüş istiyorlar. Bizler ilkesel siyaset yapan insanlarız. Oluşturduğumuz Tyana Yerel Yönetim Teorisi’de bu ilkeler üzerine inşa edilmiştir. Bizler kişilere göre değil ilkelere göre hareket ederiz. Toplum da, siyasetimizde alternatifsiz değildir. Bu eksende dayatmalara, hatır ilişkilerine, feodal bağlara ve dostluklara bağlı bir siyasi yapılanmamamız yoktur. Gerek şahsımın gerekse Tyana Yerel Yönetim Teorisi’ni benimsemiş insanların desteğini ilkesel ve birliktelikçi tutum sergilemeyip kendilerinde görenler büyük bir hata içindedirler.’ Diyerek açıklamasını bitirdi.

 

 

 

Editör: TE Bilişim