CHP Kemerhisar Belediye Başkan Adayı Beytullah Kirazcı, çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Kemerhisar’da yaptığı temaslarda sosyal belediyeciliğin halkla olacağını ifade ederek, vatandaşların bu kavramı benimsediğini ifade etti.

 

Haber- Foto: Gökhan Özbek / TyN HABER

 

Kemerhisar’da siyaset ısınmaya devam ediyor. CHP’nin 27 Ekim 2012’de gerçekleştirdiği ön seçimden sonra çalışmalarına ara vermeden devam eden Beytullah Kirazcı, esnaf ve ev ziyaretleri yaparak, partisinin ve kendisinin projelerini açıklamaya devam ediyor.

 

Türk Siyasi Litaratürüne “Kemerhisar Modeli” olarak geçen, halk tabanlı ön seçimden sonra Kemerhisar Kent Konseyi oluşumlarına başlayan Kirazcı, sosyal belediyecilik kavramı üzerinde Kemerhisar’da çalışmalar yürütüyor.

 

Kirazcı, çalışmalarında iki ana metot üzerinde çalıştığını ifade ederek; “Sorun ve çözüm! Siyasetimizin iki temel dayanak noktasıdır. Elbette bizlerin ve partimizin tespit ettiği sorunlar var ve bunlara karşı çözümlerde oysa biz Kemerhisar’da yeni bir model inşa ediyoruz. Çağdaş Yerel Yönetim anlayışımıza halkı merkeze koyuyoruz. Halkın tespit ettiği sorunlara, halkın çözüm üretmesi için mekanizmalar oluşturuyoruz. Bu eksende ekibimiz her gün esnaf ve vatandaş ziyaretleri yaparak, oluşacak kent konseylerinin temellerini atıyor. Halkın tam temsiliyetinin sağlanacağı bu modelle Kemerhisar için onlarca proje üreteceğiz. Bizim dışımızdaki siyasiler sosyal belediyecilik kavramının içini boşaltıyorlar. Oysa unuttukları bir şey var. Sosyal belediyecilik halkla birlikte olur. Halkın fikirleri ve çözümleri ekseninde, yalnızca halkın yararı gözetilir. Maalesef Kemerhisar gibi önemli bir yerin sosyal belediyecilikten uzak olarak yönetilmesi bizleri üzüyor. Bu noktada herkesi faaliyete geçireceğiz. Geçmişten günümüze tespit edilen her sorunu ve sorunların uzman çözümlerini halktan öğrendik ve yine halkımıza açıklamaya başlayacağız. Kemerhisarlı hemşerilerimden tek bir ricam var; bize katkı sunsunlar. Fikirlerini, enerjilerini Kemerhisar için harcasınlar yeter. Çünkü halkın seçiminde, halkın yönetimi esas alınır ve kazanan Kemerhisar” olur dedi.

 

 

Beytullah Kirazcı, halk tarafından yoğun bir ilgi ile karşılaştığını ifade ederek, çalışmaların önümüzdeki günlerde biraz daha hızlanacağını ifade etti.

 

Editör: TE Bilişim