Niğde Eski Belediye Başkanı Ahmet Oğuz Özmen yazdı...


Sayın Belediye Başkanımız Faruk AKDOĞAN görevinden geçen hafta istifa etti. İstifa konuşmasını dinleme fırsatım olmadı. Ancak o gün istifa açıklamasını arkadaşlardan dinledim ve yazılı basından izledim.

         İstifa etmesinin sebebini net ve inandırıcı şekilde açıklamamış. Bu durumda Niğde halkının kafasında pek çok sorular boşlukta kaldı. İstifa nedeni açık, net ve inandırıcı olmadığından pek çok kişiyi tatmin etmedi.

         15 – 20 gündür gündemde olan istifa olayı ile ilgili sadece Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın altı belediye Başkanının istifa etmelerini istediği sözler kaldı. Bu sözler “Belediye Başkanlarımızın istifa etmelerini bekliyorum. Aksi takdirde bunun müeyyideleri olacak!” ayrıca yanlış hatırlamıyorsam Sayın İçişleri Bakanının “Belediye Başkanları kendileri istifa etmezse elimizdeki dosyaları işleme koyarız” şeklinde bir beyanı oldu. Belediye Başkanı Faruk AKDOĞAN ile bugüne kadar aramızda gelmiş geçmiş hiçbir olumsuz olay olmadı. Şahsen kendisini severim. Sonuç olarak farklı parti üyeleri olmamıza rağmen seçilmiş bir insandır. Bu nedenle de temsil ettiği makam olarakta hep saygı duydum. Kendisi de her zaman bana karşı sevgi ve saygısını gösterdi. Ancak sorun başka!

         Sayın Faruk AKDOĞAN’ın yerinde olsa idim BEN İSTİFA ETMEZDİM! Bu konuyu konuşmak üzere Sayın Cumhurbaşkanını ziyaret ederdim. Ve “ben istifa etmiyorum, size iletilen şikayet ve ihbar dosyaları var ise ben bir ay izine çıkıyorum. Niğde’de olmayacağım. (1) değil (10) müfettiş gönderin müfettiş soruşturmalarda bir tek yolsuzluk, rüşvet, güveni kötüye kullanma, özel hayatımda çirkinlik bulursa kendim Savcılığa gidip teslim olacağım” derdim.

         Sayın Başkan Faruk beyin, işte o zaman “anlım açık, başım dik!” sözü inandırıcı olurdu. O zaman kendisine oy versin veya vermesin tüm Niğde halkı onu ayakta alkışlardı. Fakat şimdi Niğde halkının kafasında “Başım dik, alnım açık diyorsa neden istifa etti?” diye pek çok soru kalacak. İstifası uzun uzun tartışılacaktır.

         Gerek yerel seçimlerde gerek Cumhurbaşkanlığı seçiminde ve gerekse Anayasa Referandumunda AKP. Niğde’de Türkiye genelinden daha yüksek oranda oy aldı. Bu durumda sayın Başkanın metal yorgunluğunu iddia etmek gerçeklere aykırı olur.

         Keşke istifa etmeseydin Sevgili Başkan.



 
 
Editör: TE Bilişim