Edikli Belediye Başkanı Ahmet Musalli, Elmalı Belediye Başkanı Mustafa Türkan, Ovacık Belediye Başkanı Osman Kendirli ve Çayırlı Belediye Başkanı Devlet Kılıç önceki gün TBMM ve Bakanlıklara bir dizi ziyaret gerçekleştirdiler. Önce Türkiye Büyük Millet Meclisi kulisinde AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ile görüşen belediye başkanları daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğünde bazı temaslarda bulundular.


Başkanlar yatırımlardan memnun

Kasabalarının ihtiyaçları ve projeler konusundaki görüşmeler neticesinde Ankara’dan Niğde’ye eli boş gitmediklerini ifade eden Çayırlı Belediye Başkanı Devlet Kılıç, son dönemde aldıkları hizmet kervanına yenileri eklemekten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Elmalı Belediye Başkanı Mustafa Türkan ise belediyelerin yeni yatırımlarla her geçen gün daha çok modernleştiğini belirtirken belediyelerin yatırımlar açısından altın çağını yaşadığı değerlendirmesinde bulundu. Kasabalarından dışarıya göçün gözle görülür biçimde durduğunu belirten Türkan, milletvekillerine verdikleri desteklerden ötürü teşekkür etti. Kasabalarının yıllardır muzdarip olduğu alt yapı sorununu İller Bankasından sağlanan kredi desteğiyle çözeceklerini vurgulayan Ovacık Belediye Başkanı Osman Kendirli de beldelerinin sorunlarının giderilmesi için proje hazırlamaya devam edeceklerinin altını çizdi.


Milletvekillerinin desteği büyük

Başkanlarla gerçekleştirdikleri istişare toplantısının ardından konuşan AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ise şu ifadeleri kullandı: “İlimiz genelinde ihtiyaçları ve beklentileri sürekli değerlendiriyor, belediyelerimizin projelerinin yatırımlara dönüşmesi için var gücümüzle çabalıyoruz. Niğde’miz tarımdan sanayiye ulaşımdan alt yapı hizmetlerine her geçen gün daha da güçleniyor. Bakanlarımızla, yerel yöneticilerimizle, idaricilerimizle uyum içinde çalışmaya devam ederek Niğde’nin gelişim ve sorunlarını çözme açısından makûs talihini değiştireceğiz. Belediyelerimiz ve köylerimiz yatırıma doyacak” dedi. 


 




Editör: TE Bilişim