Bir çok projeyi hayata geçiren ve Niğde de ilkleri yaşatan Belediye Başkanlığı İlhanlı Mahallesine üst geçit yapılarak Niğde Belediyesi tarihinde ilklere imza atmaya devam ediyor.

 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan İlhanlı Mahallesi’ne yapılması planlanan üst geçit hakkında meclis üyelerine Belediye Meclis toplantısında bilgi verdi.

 

Tren yolu nedeniyle şehirle bağlantısı engellenen İlhanlı Mahallesi, yapılacak üst geçitle şehirle bütünleşecek.

 

Üst geçit projesinin Niğde tarihinin en önemli projelerinden birini olduğunu vurgulayan Akdoğan; “Aslında biz seçimden önce söylediklerimizin daha fazlasını üç yıl içerisinde yaptık. Bundan sonra bu üstgeçitten sonraki yapacaklarımızda ekstrası olmuş olacak. Tabi seçimden önce söylenenlere biz bağlı kalmıyoruz. Sonuçta Niğde’mizin ve insanımızın menfaatine olan, şehrimizi geliştirecek güzelleştirecek her türlü projenin altına imza atmak için gayret gösteriyoruz. Yeni terminalden şehrimize gelen ve İlhanlı Mahallemizin ortasından geçen bir yolumuz var. Burada demiryolu İlhanlı Mahallesi’nin Niğde ile bütünleşmesini engelliyor. Bu engellemenin ortadan kaldırılması için maliyet olarak 10 milyon lirayı ve kamulaştırmayla beraber 12 – 13 milyon lirayı bulan belediyemize mal olacağını beklediğimiz bir üst geçit projesini Niğde Belediyesi Meclisinde onaylattık. Üst geçitle ilgili kamulaştırmalar için Belediye Meclisinden, Belediye Başkanına ve Encümenine yetki almış bulunuyoruz. Bundan sonra projenin uygulanma aşamasında önümüzdeki günlerde ihale sürecini başlatmış olacağız. Niğde’miz açısından önemli bir proje olduğu gibi Belediyemiz açısından da önemli bir proje. Bu ve buna benzer projelerin altına ilk kez imza atılmış olacak. Bugüne kadar Niğde Belediyesi böyle bir proje üretmemiş, proje yoksulu bir belediyeydi. Bugün geldiğimiz noktada bu ve buna benzer birçok proje üretebilen Efendibey Kentsel Dönüşümü projesinden, üst geçit projesine, kavşak düzenleme projesine, itfaiyesinden, hayvan pazarından, zahire pazarına kadar birçok proje üreten bunların birçoğunu hayata geçirmiş olan bir belediye oldu. Bir diğer konuda geçmiş yıllarda hakikaten belediye çalıştırdığı memur ve işçisinin maaşını ödeyemezken, işçisine ve memuruna zoraki arsa verirken bugün ise 15 milyon liralık bir projeyi Niğde’de hayata geçirmenin adımını bugün atmış olduk. Diğer yandan ikinci üst geçit projemizde yolda. Bu projemizi de önümüzdeki ayın meclisine getirerek Ditaş’ın altındaki demiryolunu da üstten geçeceğiz. Ben bu projenin şimdiden Niğde’mize memleketimize insanımıza özellikle İlhanlı Mahallesi’nde yaşayan hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.



Editör: TE Bilişim