Demokrat Parti’den istifa etti… Ak Parti Milletvekili Selamoğlu Ak Parti ye geçtiği için Rozet taktı… Niğde İl Yönetimi kabul etmedi…. Başkan ortada kaldı.
 
Niğde Merkeze bağlı Karatlı Beldesinin Belediye Başkanı Faik Okumuş, 2009 yılı mahalli seçimlerinde Demokrat Parti’den Karatlı Belediye Başkanlığına aday oldu. Ak Partili adaydan fazla oy alarak belediye başkanlığına seçildi. Referandum sürecinde Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk’un Hayır  oyu kullanacağı yönündeki talimatlarına rağmen, DP’li Belediye Başkanı Okumuş, Karatlı ‘da  Evet  oyu kullanılması için çalışma yaptı ve belde de % 90’ın üzerinde Evet oyu çıktı.
 
Karatlı Belediye Başkanı Faik Okumuş bundan sonraki süreci şu şekilde açıkladı.
 
“ Referandum sonuçlarının ardından Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan beni arayarak teşekkür etti.  Bende zaten Demokrat Parti’den istifa etmiştim. Daha sonra Ak Parti Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu , bir toplantıda basın mensuplarının huzurunda bana Ak Parti rozeti taktı. Bende Beldeme giderek bundan sonra Ak Partili olduğumu söyledim. Çünkü, yerel iktidar ile genel iktidarın aynı partiden olmasının beldeye daha çok fayda getireceğini düşünüyordum. Partiye geçerkende milletvekili bana pek çok konuda sözler verdi. Ancak Ak Parti İlçe Yönetimi bir karar alarak beni partiye transfer etmedi. Gerekçede, Benim Ak Parti’ye bir kazanımımın olmayacağı, partiye zarar vereceğim yönünde  ifade kullanılmış.  Milletvekiline rağmen beni Ak Parti’ye almadılar…
 
“Vekil Selamoğlu’nun Gücü Yetmedi”
Faik Okumuş, Parti teşkilatının Milletvekili Muharrem Selamoğlu’nu kaale almadığını da ileri sürerek, “Ak Parti Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu, bana parti rozeti taktı, ama parti yönetimi beni istemedi. Buradan şu sonuç çıkıyor ; Milletvekilinin gücü Parti yönetimine yetmiyor”. dedi
 
 “Ben sözümde durdum, Onlar Duramadı”
Referandum öncesinde  Ak Partili yöneticilerin kendilerine bazı sözler verdiğini iddia eden Okumuş, “Referandum da ben sözümü yerine getirdim. Beldemden % 90’ ın üzerinde Evet oyu çıkardım. Hatta partimden istifa edip, Ak Partiye katılmak istedim. Ben sözümü yerine getirdim ama onlar getiremedi. Ben de artık , Ak Parti defterini kapattım ” diye konuştu.
 
“Partimize bir katkısı olmayacak“
Konu ile ilgili bir açıklama yapan  Ak Parti Niğde Merkez İlçe Başkanı Ahmet Erdoğan , Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu’nun parti teşkilatına danışmadan Karatlı Belediye Başkanı Faik Okumuş’a  Ak Parti rozeti taktığını söyledi.  
Merkez İlçe Başkanı Ahmet Erdoğan, Belde teşkilatıyla yaptıkları görüşme sonucu, Okumuş'un partilerine herhangi bir katkı sağlayacağını düşünmedikleri için üyelik başvurusunu kabul etmediklerini belirten Erdoğan, belde teşkilatının kararı değişirse başvuruyu yeniden gözden geçirebileceklerini kaydetti.

SELİM GÖKEL'in NİĞDE SİYASETİ İLGİLİ KÖŞE YAZISI İÇİN TIKLAYIN...




Editör: TE Bilişim