Başkan Akdoğan açıklamasında, 2013 yılında da yeni projelere imza atacaklarını belirtti. 


Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "2013 yılının milletimize, devletimize, ülkemize ve Niğde'mize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Hep birlikte millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde yeni yılımızın geçmesini temenni ediyorum. Niğde Belediyesi 2012 yılını atılım dönemini, gelişim dönemini ve Niğde'mizin güzelleşme dönemini yaşadığı bir yıl olarak geçirdi. 2012 yılında Niğde Belediyesi olarak ciddi hizmetlerin altına imza attık ve bu hizmetleri halkımızın hizmetine sunduk. 2012 yılında asfaltlama çalışmalarının büyük ölçüde tamamlanmış bulunmaktayız. Ana arterlerin asfaltlanma çalışmalarını ve modern kaldırım ve orta refüj çalışmalarını tamamladık ve Niğde halkının hizmetine sunduk. Seçimden önce vermiş olduğumuz söz gereği Niğde'mizin üç girişi var üçünü de Niğde'ye yakışır hale getireceğiz, yenileyeceğiz demiştik. Bu girişlerden ikisinin yenilenme çalışmalarını tamamladık ve üçüncü yol olan Bor TOKİ kavşağından derbent mezarlığına kadar olan alanda 2013 Nisan ayında başlatacağımız çalışma ile asfaltlanmasını gerçekleştireceğiz. Yolun şerit sayısını artırarak üç şerit haline getireceğiz. Bu asfalt çalışması da tamamlandığında seçimden önce vermiş olduğumuz sözlerimizden birini yerine getirmiş olacağımızın altını çizmek istiyorum.

"2012 yılında çok sayıda tesis yaptık"

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "2012 yılına baktığımız da Niğde'miz tesisleşme açısından hayvan pazarından, mezbahaneye, sosyal salonlarımızdan, kapalı pazar yerlerimize kadar bir çok alanda Niğde Belediyesi olarak hizmet ürettik ve halkımızın kullanımına sunduk. Bunların yanı sıra yollarımızın, içme suyu şebekelerinin yenilenmesi, yağmur suyu şebekelerinin yenilenmesi, kanalizasyon hatlarının yapılması, altyapısı yetersiz olan yerlerin yeterli hale getirilmesiyle ilgili bir çok alanda hizmet ürettik" dedi.

"Kent Bilgi Sistemi hizmete sunuluyor"

Başkan Akdoğan; "Niğde Belediyesi'nin de alt yapısını güçlendirerek NİĞKOS projesini hayata geçirmek üzere gerekli düzenlemeleri yaptık ve bu kent bilgi sistemini de Niğdeli hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. Niğde Belediyesi 2011 yılında olduğu gibi 2012 yılında da çok ciddi hizmetlerin altına imza attı. Dışarıdan gelen insanlarımız Niğde bir yılda çok değişmiş diyor. Bizlerde gezip gördüğümüz zaman Niğde'nin tarihinde olmadığı kadar değiştiğini önemli hizmetlere kavuştuğunu görebiliriz" şeklinde konuştu.

"Yeni yerleşim alanları oluşturduk"

Kentsel Dönüşüm projesinin Niğde'nin aksını değiştireceğini ifade eden Başkan Akdoğan; "Efendibey kentsel dönüşüm projesi ile ilgili gerekli olan adımlar atıldı. Önümüzdeki günlerde buraya da ilk kazma vurularak yapımına başlanacak. Niğde'yi sosyal açıdan da ele aldığımız zaman  Niğde evlerine 302, terminalin yanına 528 tane yapılan  TOKİ konutlarının yapılmasına ve bu konutların hak sahiplerine dağıtılmasına da vesile olduk" dedi.

"Sözde değil özde sosyal belediyecilik"

Başkan Akdoğan; "Niğde Belediyesi'nin her alanda olduğu gibi sosyal alanda da halkımızın yanında olduğunun bilinmesini istiyoruz. Sosyal projelerimiz arasında bulunan çorba pınarı, özellikle köy ve kasabalarımızdan gelen, şehir merkezinden gelen öğrencilerimizi bin ile bin beş yüz kişilik sıcak çorba ücretsiz ikram edilerek ağırlamaktadır. Diğer bir yandan aş evimiz çalışıyor buradan da evinde yemek yapamayan ihtiyacı olan hemşerilerimize günlük iki öğün olarak sıcak yemekler ücretsiz olarak dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Bunun dışında kuru gıda yardımlarımız da 365 gün ihtiyacı olan ailelere dağıtılıyor. Elimizden geldiği kadar tüm hemşerilerimizin ihtiyaçlarına koşuyoruz. Bu yapılan çalışmalarda gerek Niğde Valiliği gerek Niğde Belediyemiz olmak üzere gerekli yardımlar her platformda yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Bir çok hizmet anlatılabilir, gerek kaldırımlar gerek refüj çalışmaları gerek sinyalizasyon, asfalt, kilitli taş gibi bir çok hizmeti sayabiliriz ama bunlar yapıldı. Bu çalışmalar şimdi geride kaldı. Bundan sonra ne yapılması gerekiyorsa onu yapacağız onları yapmaya gayret göstereceğiz" dedi.

"2013 yılında da yeni projeler hayata geçiyor"

"Niğde Kamyon Garajına kavuşuyor"

Başkan Akdoğan; "Niğde Belediyesi olarak asli unsurumuz olan zorunlu hizmetlerimizi büyük ölçüde yaptık, Niğde'nin alt yapı sorununu önemli ölçüde çözdük. Ara sokaklarımızı da 2013 yılında tamamlayarak yol sorununu da tamamen 2013 yılının sonuna kadar çözmüş olacağız. Bundan sonraki süreçte Niğde Belediyesi olarak tüm imkanlarımızı farklı alanlara seferber ederek Niğde'mize hizmet etmeye çalışacağız. Niğde'mizde ağır vasıtaların, tır gibi araçların o kamyon garajında toplanmasını sağlayacağız" dedi.

"Kızılca Deresi çevresi düzenlenecek"

Başkan Akdoğan; "Bu projeyi de 2013 yılının ilk çeyreğinde tamamlayacağız. Diğer yandan Orman ve Su İşleri Bakanımızla yaptığımız görüşme sonucu, Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü ile başlattığımız ortak çalışma ile Kızılca deresini yeniden projelendiriyoruz ve buranın Amas bağlarından başlayarak, Akkaya Barajına kadar olan bölümün tamamını yeniden kenar duvarları ve içerisinde Niğde Belediyesi'nin isale hattı olmak üzere yenileyeceğiz. Burayı biz son derece modern hale getireceğiz ve kesinlikle bu derenin içerisine evsel atıkların girmesini önleyeceğiz. Bu dereden sadece Amas mevkiinden gelen temiz su akacak ve burayı güzelleştireceğiz. Bu projenin gerçekleşmesi sonucunda 15 milyon ile 20 milyon civarında bir maliyetinin olduğunu ifade edebilirim. Bu proje de Niğde'mizin kanayan yaralarından bir tanesi. Niğde Belediyesi olarak Bu kanayan yaraya bu günden başlayarak bir neşter vuruyoruz, inşallah iki sene sonunda bu derenin ıslah edilmesini gerçekleştirmiş olacağız. Bu projede, Devlet Su İşleri Niğde şubesine, Devlet Su İşleri Konya Bölge Müdürlüğü'ne, Orman ve Su işleri Bakanı' mıza, Niğde Milletvekillerimize bu konu da bize vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür etmek istiyorum, teşekkürü bir borç biliyorum. Önümüzdeki 2013 yılında en önemli projelerimizden bir tanesi bu derenin projelendirilip ihale edilmesi" şeklinde konuştu.

"Bor Yolu 3x2 oluyor"

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Bor yolunun 3x2 ye yani gidiş geliş yollarının üçer şerit olması, üçüncüsü Efendibey Kentsel Dönüşüm projelerinin uygulama inşaatlarının başlamış olması ve bu kentsel dönüşümün İmamhatip Meydanından Niğde evlerine kadar uzanan alanda kısmet olursa 2013 yılında başlayacağını düşünüyoruz.Gümüşler Kavşağından, Keten Çimen Çiftlik yolunun  başlamış olması, bu yola paralel olarak da biz Niğde Efendibey Kentsel Dönüşüm projesi içerisine koymuş olduğumuz bu bulvar yolun çiftliğe giden yola bağlanacak olması hem bu yolun kör olmaması hem de yolun bir vasıta olmuş olmasını sağlamış olacağız. Bunlar Niğde'miz açısından önemli projeler, bu tür projeler Niğde'nin gelişim yönünü değiştirecek önemli projeler olduğunu düşünüyorum. İnşallah bunları da yapıp gerçekleştirdiğimiz zaman Niğde'mizin daha yaşanabilir bir şehir olmasını da sağlamış olacağız" dedi.

"2013 yılında da yeni projelerimizi halkımızın hizmetine sunacağız"

Geçmiş yıllarda hizmete sunduğumuz projelerimize 2013 yılında da yenilerini ekleyerek hizmetlerimize devam edeceğiz diyen Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Farklı projelerimiz var tabi bunlarla ilgili altyapı çalışmalarını uygulanabilirliği noktasında yapmamız gerekiyor. Bunları da gerçekleştirdikten sonra onları da önümüzdeki günlerde sırasıyla açıklamaya devam edeceğiz. Ben yeniden 2013 yılının ülkemize, milletimize, Niğde'mize hayırlı olmasını temenni ederken, bize bu çalışmalarda desteklerini esirgemeyen Niğde Belediye Meclis üyelerimize, Belediye çalışanlarımıza, Niğde bürokratlarına teşekkür ediyorum. Onların da yeni yılını tebrik ediyor hayırlı yıllar diliyorum" şeklinde konuştu.




















Editör: TE Bilişim