Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Belediye Başkan Aday Adayı Başak Davarcı 31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde aday gösterildiği takdirde yapacağı projeler CHP İl Binası önünde düzenlenen programla projelerini açıkladı.

CHP Niğde belediye Başkan Aday Adayı Davarcı yaptığı açıklamalarda, “Ama Cumhuriyet Değerlerine bağlı Demokrat bir camianın içinde Atatürk’ün çizdiği yolda ve bütün bunların ışığında, en önemli göreve Niğde’nin Cumhuriyet Halk Partisi ışığıyla değişime ihtiyacını görerek huzurlarınızdayım. -Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin tek adam rejiminden korunmasına ve parlamenter sisteme tekrar dönülmesine odaklanmalıyız. Bunun için önceliğimiz kendi kapımızın önünü temizlemek olmalıdır. Yani Niğde’de partimizde birlik beraberlik ve dayanışmayı sağlayıp, yerel seçimlere odaklanmalıyız. Ben kendi adıma bu süreçte bu sorumluluğu almaya hazırım. Benim ve kadrolarımızın temel hedefi gelecek seçimler değil, gelecek nesillere hizmet edebilmektir.  Niğde’nin geleceğine ve siyasetine duyduğum sorumluluk duygusuyla huzurlarınızdayım. Söz veriyorum partili partisiz her kesimin beklediği liyakatli bir kadroyla hizmet vereceğim. “Aday kim olursa olsun, etrafında kenetleneceğiz”. Aday adayı arkadaşlarıma da başarılar diliyorum” dedi.

İMAR İKRAMI YAPILDI... YEŞİL ALAN YOK EDİLDİ... KENT KOKU İÇİNDE

Sosyal demokrat belediyecilikle Niğde’yi tekrar buluşturacağız diyen Davarcı; “Yaklaşık 10 yıldır Niğde Belediyesini de yönetiyor. Bunlar belediyeyi ele geçirmeden önce Niğdelileri kandırdılar. İktidarla el ele olacağız. Niğde’yi Marka şehir yapacağız dediler. Ancak Marka beton firmaları, marka müteahhitlik firmaları kurdular. En pahalı marka siyah camlı Mercedesleriyle, Siyah camlı gözlüklerinin arkasından kurdukları bu rant firmalarını seyrettiler. Fakiri fukarayı unuttular.  Bu kentin kazanımları olan fabrikaları talan ettiler. Nerede Birko Halı Fabrikamız. Nerede Şeker Fabrikamız, Askeri Silah Fabrikamız kapanma noktasına geldi. Bu kent, buralardan emekli büyüklerimizle dolu. Emeklilerimizin rahatça oturup sohbet edip, çay içebileceği yeşil alanları bile talan ettiler. Belediye Başkanlığı nın önünü görüyorsunuz Yüzyıllık ağaçlar sökülerek yerini, Beton yığınına bıraktı ne için söyleyin bana, Trafik sorunumu çözüldü tatbikî de hayır. Eski SSK Hastanesini biliyorsunuz. O uçsuz bucaksız ormanı andıran alanı iş makinalarıyla güzelim ağaçlar sökülerek katledildi.-Hâlbuki o civarda o kadar yoğun yapılanma oldu ki yeşil alandan en mükemmel şekilde yararlana bilinirdi. Yine Derbent Mezarlığından Bor istikametine doğru Tepe Bağları mevkine  kadar insafsızca kimler hizmet edildiğini bildiğimiz kesimlere İmar ikramı yapıldı. Uzun yıllardır İmara kapalı bu alan böylece tepe bağları gibi hiçbir yere nasip olamayan yeşil alan beton yığınına çevrildi. Bu yapılan İmar uygulaması ile kentin Akciğerleri yok edildi. Kent koku içinde” diye konuştu.

SOSYAL DEMOKRATLARIN UZMANLIK ALANI OLAN BELEDİYECİLİK İLE NİĞDE BULUŞACAK
Sosyal demokratların uzmanlık alanı olan belediyecilikle Niğde’yi tekrar buluşturacaklarını belirten Davarcı; “ Bu kentte sizlerle birlikte gerçekleştireceğimiz projelerle en az üç bin gencimize iş sağlayacağız. Niğde’mize; Çok katlı otoparklardan Anaokullarına, Kreşlerden, Etüt Merkezlerine, Kültür Merkezlerinden, Hobi bahçelerine, Ev hanımlarımıza kurslardan Emek mağazalarına kadar. Birçok hayata, yaşama dair, En başta da gençlerimize iş imkanı sağlayacak, Devasa projelerle Kentimizi birlikte yöneteceğiz, Birlikte büyüteceğiz. Yaşanabilir bir kenti hep birlikte imar edeceğiz. Biz, Rant ve talan deyince, dürüst namuslu iş yapan müteahhitler, firmalar, sakın ola ki endişeye düşmesin.- Bizler dürüst iş adamlarımızın daima yanında olacağız. Bizim görevimiz, onların işlerini zorlaştırmak değil, kolaylaştırmak olacaktır. Sadece cemiyet ve törenlerde boy göstermek yerine, Halkın içinde olmayı bizzat halkın ayağına gitmeyi ve sorunları yerinde görmeyi tercih ederim. Kent içine geldiğimizde rant kaygısından başka bir şey göremiyoruz. Zorunluluktan köşelere sıkıştırılmış küçük parklar Niğde’mize sizce yakışmakta mıdır. Yakışmıyor değil mi? Her mahallemizi ayrı ayrı inceleyerek, ihtiyaçlarını kent konseyleri ve muhtarlarımızla birlikte belirleyeceğiz. Belediye uygulamalarında hiç kimse ötekileştirilmeyecek. Her vatandaşa eşit davranacağız. Benden olanlar ve ötekiler diye bir ayrım olmayacak. Eleştiriye açık olacağız, gelen önerileri dinleyeceğiz, Her konunun uzmanından destek alacağız, Her uygulamamız aklın ve bilimin ışığında olacak. Önceliğimiz halkın yaşamını kolaylaştıracak sosyal projeler olacak.-Aileleri tarafından bize emanet edilen üniversite öğrencilerimizin her alanda ihtiyaçlarını dikkate alacağız, Onların öğrenim sürelerince buradaki sosyal yaşamlarını kolaylaştıracak projelere öncelik vereceğiz. Şehrin gelişimini bu yönde planlayacağız. Ben ve kadrolarım Niğde’nin trafik sorununu alt yapısı üst yapısıyla iki yıl içinde çözüme kavuşturacağız. Tabi ki bu konuda teknik bir kadroyla ortaya koyacağımız plan ve projelerle Niğde Kamuoyu ile paylaşacağız, Niğde’nin imar alanında tecrübeli yol arkadaşlarımızla beraber belediyeciliğin imar yasalarına uygun bir şekilde çözüm üreteceğiz. Sosyal demokratların uzmanlık alanı olan belediyecilikle Niğde’yi tekrar buluşturacağız. Yarından tezi yok çalışmalarımıza hep birlikte hız vererek bu işi birlikte başaracağız, birlikte kazanacağız” şeklinde konuştu.


 


 
Editör: TE Bilişim