MHP Niğde İl Başkanı Hikmet Bekil, görevinden istifa etti. MHP Niğde İl Başkanı Hikmet Bekil, Bugün saat 14.00’de parti binasında düzenlenen basın toplantısında 2006 yılından beri sürdürmekte olduğu görevinden, 2011 yılında yapılacak olan 24. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimi dolayısıyla istifa ettiğini açıklarken, “Allah nasip ederse bundan sonra yolumuza Milletvekili Aday Adayı olarak devam edeceğiz” dedi.
 
Bu kararı almadan önce MHP teşkilatı ile gerekli istişareleri ve görüşmeleri yaptıklarını ifade eden Bekil, “Bütün arkadaşlarımızla, eş ve dostumuzla da gerekli istişarelerimizi yaptık. En son geçtiğimiz hafta sonu Genel Merkezimizle yaptığımız görüşmeler neticesinde istifa edebileceğim konusunda görüş bildirdiler” diye konuştu.
 
İnsanoğlunun bugüne kadar bulduğu en iyi idare şeklinin demokrasi olduğunu belirten Bekil, “Demokrasi, insanların kendi kendini yönetmesi anlamına gelir. İşte demokrasinin gereği olarak 2011 yılı Haziran ayı içerisinde 24. Dönem Milletvekilliği ve Genel Seçimler yapılacak. Bu seçimler çerçevesinde Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi bir karar almıştır. 10 Aralık 2010 itibariyle bu karar sadece MHP’de görev yapan İl, İlçe Yönetim Kurulu Üyelerini kapsamaktadır. Diğer partilerin alacağı kararlar daha sonra basın yoluyla duyurulacaktır” dedi.
 
YOLUMUZA ADAY ADAYI OLARAK DEVAM EDECEĞİZ
 
Geçmişinde 5 bin şehit olan,  geçmişinde kan olan, geçmişinde gözyaşı olan ama umudu hiçbir zaman bırakmayan MHP’de 2000 ve 2003 yılları arasında Merkez İlçe Muhasip Üyeliği  görevinde bulunduğunu söyleyen Bekil, “2003 ve 2006 yılları arasında Merkez İlçe Başkanlığı, 2006 yılından bugüne kadar da İl Başkanı olarak görev yapmakta olduğum MHP İl Başkanlığı’ndan 2011 yılında yapılacak olan Milletvekilliği Genel Seçimi için istifa ediyorum. Bu kararı almadan önce mümkün olduğu kadar teşkilatımızdaki bütün arkadaşlarımızla, eş ve dostumuzla gerekli istişarelerimizi yaptık, en son geçen hafta sonu Genel Merkezimizle yaptığımız görüşmeler neticesinde istifa edebileceğim konusunda görüş bildirdiler. MHP teşkilatında görev yapan arkadaşlarımızın istifa etmesi için bu gün son gündü. Allah nasip ederse bundan sonraki yolumuza Milletvekili Aday Adayı olarak devam edeceğiz” diye konuştu.
 
KARARA UYMAK EN TABİİ GÖREVİMİZ
         
Artık MHP’de yetkili bir makamda olmadığını işaret eden Bekil, “Gerek İlçe Başkanlığı, gerekse İl Başkanlığı süresince belki birçok arkadaşımızı kırmışızdır, belki birçok arkadaşımızın istediğini yapamamışızdır. Ama şundan herkes emin olsun, yapmak için elimizden gelen uğraşları bugüne kadar verdik. Bilmeden ya da farkında olmadan herhangi birini kırdıysak hepinizden özür diliyorum” dedi.
 
Demokrasilerde herkesin aday adayı olma hakkı olduğunu belirten Bekil, “Bu adaylığım neticesinde Genel Merkezimizin tespit edeceği bir yöntem şu ana kadar belirlenmedi. Bu yöntem sonucunda son kararı verecek kişi Sayın Genel Başkanımızdır. Genel Başkanımızın vereceği karara başta şahsım ve bütün arkadaşların sonuna kadar uyması en tabii görevimizdir. Çünkü MHP bugün vardır, yarın da var olmalıdır. Dünya konvektörüne baktığımızda Ortadoğu dünyanın kalbidir. Ortadoğu’nun merkezi ve kalbi Türkiye’dir. Siyaseten de Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Onun için MHP’de görev yapmak, MHP’de yetkili bir makamda olmak gerçekten çok şerefli ve onurlu bir görevdir. Bundan sonra da bizim yerimize gelecek arkadaşların bu onur ve şerefle görevini yerine getireceğinden eminim. Allah yar ve yardımcımız olsun, Gazamız mübarek olsun” dedi.  
 
Editör: TE Bilişim