12 Haziran seçimlerine doğru MHP’li Hikmet Bekil, AKP’ye sert bir üslupla yüklenip 9 yılda Niğde’ye sadece yoksulluk getirdiklerini ifade ederek; “AKP’liler sesleniyorum. 9 yıldır ne yaptınız Niğde’ye? İcra dairesi açmaktan başka yaptığınız en önemli iş, işsizlik ve ekonomik sıkıntılardan dolay Niğde’nin nüfusunu düşürerek göç verdirdiniz! Ama halk size bunun hesabını 12 Haziran’da sandıkta soracaktır” dedi.
 
12 Haziran seçimlerine doğru MHP tam kadro saha çalışması yapıyor. MHP Niğde Milletvekili adayları Hikmet Bekil, Hüseyin Alınak ve Mahide Yaramış’ın yanında il ve ilçe yöneticileri yanı sıra MHP Niğde Milletvekili Mümin İnan, MHP Eski Niğde Belediye Başkanı Murat Zeren’de eşlik ederek seçimlere iddialı şekilde hazırlanıyorlar.
Cuma öğle namazını Konaklı’da kılan MHP’liler tam kadro Ulukışla köy ve kasabalarına, Cumartesi Çiftlik İlçesi köy ve kasabalarına, dün ise Merkez ve Bor’da seçim çalışmaları yaparak vatandaştan destek istediler.
MHP’li Bekil, Ulukışla Darboğaz’da vatandaşa hitap ederek AKP iktidarını halka şikayet etti. Bekil; “ bu iktidar dokuz yıldır kan ve göz yaşından başka bir şey getirmedi. Ben buradan sizlerin huzurunda hodri meydan diyorum. AKP’yi durdurmak için onlara soruyorum! 9 yıldır Niğde’ye katkınız ne oldu? İcra dairesi açmanız dışında Niğde’de istihdam artırıcı bir faaliyet geliştirdiniz mi? Yok yapamazlar. Yaptıkları en iyi iş halkı nasıl yoksullaştırırız. Başka bir şeyleri de yok zaten. Yoksullaşan halk, ödenmeyecek borçlar altında ezilirken, Niğde’de üretim bitme noktasına gelirken, Niğde’yi terk etmekten başka çareleri kalmıyor.dedi.
“Yalanlarla halkı kandırmaya çalışıyorlar”
Bekil konuşmasının devamında ;  Ben AKP’nin ipliğini pazara çıkarmazsam, Allah bana bu milletvekilliğini nasip etmesin. Sürekli yalan atarak halkı kandırmaya çalışıyorlar. Şunu yaptık, bunu yaptık diye atıp tutuyorlar. Artık Niğdeli bunlara inanmadığı için her köy gezisine bir bakan getirip öyle gidiyorlar. Herhalde bakanlara da şunu söylüyorlar: - Halk bize inanmıyor. En azından bu halkta devlet sevgisi var, sizde devletin bakanısınız biraz da siz atında seçimi kazanalım- diyorlar. Ama halkımız bunların en yaptığını, o bakanların niye geldiğini iyi biliyor. Artık ok yaydan çıktı. AKP dibe çöktü, bizlerse üzerine toprak atacağız milleti bu illetten kurtaracağız. Bizim için 2011-2015 iktidarlığı maalesef bu AKP’nin yaptıklarından dolayı onarım ve düzelme yılları olacak. Ülkede açtıkları büyük yarayı kapatırken, teröre dur diyeceğiz, halkımızın ekonomik ve sosyal özgürlüğünü yine ellerine vereceğiz. Siz değerli seçmenlerden tek ricam var. AKP’den kurtulmak için herkesin sadece MHP’ye oy atması dışında, en az 5 kişi daha bulup MHP’ye oy atmalarını sağlayın. Bu bir görev değil, şanlı Türk Tarihinin size yüklediği büyük bir misyondur!” dedi.
Gittiği her köy ve kasabada yoğun sevgi gösterisine maruz kalan MHP’liler, 12 Haziran’da Niğde’den 1. Parti çıkacaklarını TBMM’ye en az iki milletvekili göndereceklerini ifade etti.

Editör: TE Bilişim