Milliyetçi Hareket Partisi Niğde Milletvekili Adayı Hikmet Bekil önceki gün Edikli, Orhanlı ve Gölcük kasabalarını ziyaret ederek seçmenlerden 12 Haziran’da partisini desteklemesini istedi. MHP’li Bekil “AKP İktidarı, bu halka yoksulluk dışında bir şey katmamıştır. Onları oraya getiren halk, onu oradan indirmesini bilir. Geldikleri gibi gideceklerdir!” dedi.
 
Milliyetçi Hareket Partisi 12 Haziran Genel Seçimlerine yönelik çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. MHP Milletvekili Adayı Hikmet Bekil, önceki gün Merkeze bağlı Gölcük, Edikli ve Orhanlı Beldelerine giderek seçmenle buluştu. Hükümeti sert bir dille eleştiren MHP’li Bekil iktidarın son günlerini yaşadığını ifade etti.
 
“Kimse Çiftçinin Şerefini Sorgulayamaz!”
Hikmet Bekil Orhanlı Kasabası’nda yaptığı konuşmada iktidara ve Çarşamba günü Niğde’yi ziyaret eden Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a yüklenerek, AKP’nin çiftçi dostu olmadığını ifade etti. Bekil konuşmasında “Kimse bizim çiftçinin şerefini sorgulama haddini kendinde bulamaz. Önceki gün Edikli Kasabası’na ziyaret eden Bakan Yıldız, borcunu ödeyen şerefli çiftçilerimiz diyerek borcunu ödeyemeyen çiftçimizi şerefsiz konumuna itmektedir. Buradan bir kez daha sesleniyorum. Bu çiftçi, bu köylü borçlu olmayı zaten sevmez, eğer üretimleri iyi olsa id, ÖTV ve KDV’ler düşük olupta mazotunu ucuz alsaydı, traktörleri haciz altında olmasaydı, MEDAŞ’ın yüksek icralık dosya ve avukatlık ücretleri olmasaydı zaten çiftçimiz size gerek kalmadan borcunu öderdi. Fakat Bakan ve AKP’liler çiftçinin sorununu çözmek yerine onların şerefini ölçmeye çalışıyor. Buna kimse cüret edemez. Kimse çiftçinin şerefini ve namusunu ağzına sakız yapamaz” diyerek Bakan Yıldız’ın çiftçiye umut olması beklenirken dağ fare doğurmuştur” dedi.
 
“9 Yıldır Edikli’nin Yolunu Bilmeyen Bakan, Taner Yıldız!”
Edikli’de vatandaşla buluşan Hikmet Bekil, Eski Niğde Belediye Başkanı Murat Zeren ile birlikte Edikli esnafını yerinde ziyaret ederek hayırlı işler dileklerini bulundular. Daha sonra Kasaba Meydanı’nda toplanan yaklaşık 200 kişilik kalabalık kitleye seçim programı aktarıldı. Eski Niğde Belediye Başkanı Murat Zeren ilk olarak konuştuğu açık hava toplantısında MHP’nin tek başına iktidara geleceğini vurgulayarak, Hikmet Bekil’in arkasında olduğunu vurguladı.
MHP’li Bekil, Edikli Halkına hitaben yaptığı konuşmada; 18 Mayıs tarihi Edikli için ne anlam ifade etmemektedir. Bende inceledim baktım. Ne bir tarihi gün, nede özel bir durum söz konusu. Sadece oy avcılığı için geldiler. Ama onu da eline yüzüne bulaştılar. Üstüne üstlük vatandaşın avukatlık sorununu aklına getirdiler. Üstelik gelecek dönem bakan olup olmayacağı olan birisi Edikli’ye ne verebilir. 9 yıldır Ediklili kardeşim patates ekiyor mu, sorunları ne demesini bilmeyen iktidar nasıl gelir de seçime 24 gün kala patates ile ilgili sorunlarını çözeceğini vaat eder?” diyerek halka hitap etti.
 
“Apo’yu  Yakalayan Komutanın suçu ne?”
Gölcük’te Niğde ve Türkiye sorunları üzerine vatandaşa hitap eden Bekil, Niğde’nin sorunlarından sonra ulusal gündeme eğinip, başbakanın Em. Korg. Engin Alan üzerinde ki söylediklerine değindi. Bekil; “Başbakanın keyfiyetinden dolayı 2004 yılında Çanakkale Şehitleri Anma Programını ertelemeyen komutanımız, neymiş başbakan geldiğinde ayağa kalkmamış. Başbakansa kendi adalet sistemini oluşturduğunu kendi itiraf ediyor. Çünkü cezasını çekti diyor. Şimdi ben soruyorum Engin Alan gibi komutanların suçu PKK ile mücadele etmek ve Apo İtini yakalayıp getirmek mi? Artık Başbakan herkesi ama herkesi susturmaya çalışıyor ama asla ülkücü hareketi susturamayacak. Çünkü Engin Alan gibi nice yiğitler bu hareket içinde halka, vatanına hizmet edecek” dedi.
 
 
 
Editör: TE Bilişim