Milliyetçi Hareket Partisi Niğde Milletvekili Adayları  Hikmet Bekil, Hasan Hüseyin Alınak, Mahide Yaramış  önceki gün seçim çalışmaları dolaysıyla Bor ve Ulukışla’ya bağlı köy ve kasabaları ziyaret ederek iktidarın son 9 yılda Niğde’ye kapanmayacak yaralar açtığını ifade ederek “Niğde’ye hizmet akacak diyorlar. 3 hükümet döneminde Niğde’ye gelen hizmette Niğde neden sonuncu sıralarda? Halkı kandırmayın. İktidarken getiremeyenler, hiç getiremezler” dedi.

Aşağıdaki Video Tanıtım içeriklidir
 
12 Haziran Seçimlerine sayılı günler kala Niğde’de siyasi atmosfer ısınıyor. MHP’nin Niğde Milletvekili Adayı Hikmet Bekil ile partililer önceki gün Kemerhisar’dan seçim çalışmalarına başladılar. Kemerhisar’da kalabalık bir kitle tarafından karşılanan MHP’li Bekil, esnafı tek tek ziyaret ederek partisinin seçim programını aktardı.
 
MHP Bekil, Kemerhisar’da halka seslenerek; “İktidarın karnesi ne? İyi incelemek gerek. Ülke bazında yaptıkları ile övünüyorlar. Borç almayan bir ülke diyorlar. Hatta gazetelere çarşaf çarşaf ilan veriyorlar. Neymiş efendim 16. büyük ekonomi, borç alan değil borç veren bir ülke diyorlar altına da Tayyip’in imzasını atıyorlar. İyi de aynı imzaya bağlı Devlet İstatistik Kurumu ve Devlet Planlama Teşkilatı farklı bir açıklama yapıyor. Son 9 yılda 220 Milyar Dolar olan borç toplamının 640 milyar dolara yaklaştığını ifade ediyorlar. Ben iyi niyetli düşünüyorum. Bir ülkenin başbakanı yalan söylememeli ama maalesef ona yalan söyletiyorlar. Türkiye güllük gülistanlık gösteriyorlar. Diğer türlü düşündüğümüzde durum gerçekten vahim. Bu ülkede vatandaşı kandırmaya çalışan bir zihniyet var demektir ki. Bu halk aldanmaz. Bunu Recep Tayyip Erdoğan dâhil herkes öğrenecek” dedi.
 
 
“Niğde’yi Unutan Hükümete Ders Vereceğiz!”
MHP’li Hikmet Bekil, Kemerhisar ziyaretinden sonra Bahçeli Beldesine geçerek seçmenle buluştu. Partili kadınların ev ev dolaştığı gözlemlenirken, diğer partililer de Hikmet Bekil’e eşlik ederek vatandaşla buluştular. Hikmet Bekil, bahçeli meydanında halka hitaben yaptığı konuşmada hükümetin Niğde politikalarının olmadığını AKP’li yerel siyasetçilerin halkı kandırdığını ifade ederek; “ Eğer bu hükümetin Niğde politikası olsa, yapacakları tek şey Niğde’yi nasıl kalkındırırız olurdu. İstanbul’a projeler üreteceklerine Niğdelinin sorunlarına çözüm getirirlerdi. Bunu ben söylemiyorum. Uluslar arası Rekabet Araştırma Kurumunun geçtiğimiz ay yayınladığı bir rapor var. Bu rapora göre devlet yatırım yaptığı illeri sıralamasını yapmış. Acı gerçek ne biliyor musunuz? Geçtiğimiz yıl Niğde devletten aldığı toplam yatırım tutarı ki buna yapılan yollar dahil Türkiye 75. si olmuş. Bizden kopan Nevşehir, Aksaray’ı geçtim iç Anadolu’dan hiçbir ille kıyaslamayacağım, ama bir Tunceli, Ardahan, Muş, Bingöl bile devletten bir Niğdeliden daha çok yatırım almış. Peki Niğdelinin suçu muhalefet mi olmak diye soruyorum kendime? Belediyeler elinde, milletvekilleri var ama bu hükümetin tek bir şeyi eksik. Niğde politikası yok. Daha büyük eksikliği Niğde politikası yapacak siyasetçileri yok. Sizin seçtiğiniz milletvekilleri parmaklarını mecliste indir kaldır yaparken, devlet yatırımlarını başka illere yapmış Niğde ise işsizliğe, karanlığa gömülmüş. İktidar sırf kendisine destekledi diye, Niğde’yi çantada keklik görüyor. Oysa Niğdeli ceza çekiyor. Bunlara dur diyecek tek güç yine sizlersiniz!” diyerek 12 Haziran’da oyların MHP’ye geleceğini müjdeledi.
 
“Şirketlerin Kapandığı Tek Şehir Niğde”
Bahçeli’den sonra Bor ve Ulukışla İlçelerinin köyleri olan Kavuklu, Güney, Kolsuz, Bereke, Eminlik, Hüsniye, Ovacık köylerini ziyaret eden Bekil; “Niğdeli köylünün en büyük sorunu üretim yapamamaktadır. Bunun nedeni üretim maliyeti olan mazot ve elektirk fiyatlarının yüksekliğidir. Bunu acı şekilde tecrübe eden köylü Niğde’ye de göç edememektedir. Çünkü Niğde’de şirketler kapanmaktadır. Çünkü Niğde’de büyüme gerçekleşmemektedir. İşte ispatı sizlere 2009 yılında açılan şirket sayısında Türkiye 21. olan Niğde, 2010 yılında 20 basamak geriye giderek Türkiye 41. olmuştur. Açık olan şirketlerse küçülmektedir. Bir şirketin çalıştığının en büyük belirtisi kaç kişi istihdam ettiği ve ödediği vergidir. İşsizlik kendi rakamlarına göre Niğde’de yüzde 13.8’den yüzde 14.1 yükselmiş, tahakkuk edilen vergi miktarında geçtiğimiz yıl Türkiye 58. olan Niğde 2010 yılında 61. si olmuştur. Köylü ne yapsın üretim yapamıyor, Niğde’de çalışamıyor, doğal olarak göç veriyor. Böyle giderse Cumhuriyetin 100. yılında Niğde’nin nüfusu 400 binlerden 200 binlere düşecek. AKP sizleri kandırıyor. Hem de bunu sadece siyasetçileri ile değil, medyasıyla, yerel yönetimleri ile yapıyor. Gözümüzü boyasalar da gerçek bütün çıplaklığı ile karşımızda. AKP’ye söylenecek tek sözümüz iktidardan ya kendileri gidecek yada bu halk 12 Haziran’da onu sandığa gömeceklerdir.” Dedi.
 
Köy gezilerinden sonra Niğde merkeze dönen Hikmet Bekil, Seçim İrtibat Bürosu’nda değerlendirmelerde bulunduktan sonra Gölçük ve Çavdarlı’da ev toplantılarına katılmak için Niğde’den ayrıldı. 3 ev toplantısında yaklaşık 150 kişiye hitap eden Bekil; “MHP’nin Niğde’de aralıksız yükselişi devam ediyor. Bu seçimde 3’te 3 yapma hedefimizi koruyoruz. Bize inanan kadroların çalışmalarının sonucu gördükçe MHP’nin Niğde’den en az iki milletvekili çıkaracağını görüyorum” dedi.
 
“Niğde’de MHP Rekor Kıracak!”
Milliyetçi Hareket Partisi Niğde Milletvekili Hikmet Bekil, çalışmalarına dün Niğde merkezde resmi kurum ve stk ziyaretlerini sürdürerek devam ettiği gibi, esnafları da ziyaret etti. MHP’li Bekil esnafla girdiği diyalogda MHP yükseldiğini tespit ederek esnafa 12 Haziran’da Niğde’nin kaderi için sandıklara sahip çıkın uyarısı yaptı. Bekil; “12 Haziran’da MHP, Niğde Merkez’de beklediğimizin üstünde oy alacak. Çünkü bizim ulaştığımız her insan, iktidardan şikayetçi. AKP iktidarı halkı yoksullaştırırken, aslında Niğdeliyi politize etmiş. Bizler Niğde merkezde ki oyumuzun 20 binlerde oluğunu düşünürken, yapılan kamuoyu yoklamaları ve halkın bize gösterdiği teveccüh bu rakamın çok üstünde 30 bine yaklaştığını söylemekten gurur duyuyoruz” dedi.
 
 
“70 bin oy hedefini geçiyoruz”
Milliyetçi Hareket Partisi’nin 12 Haziran’da ki yapılacak olan genel seçimler için Niğde’deki beklenti ve hedeflerini açıklayan MHP’li Bekil; “2007 seçimlerinde 33 bine yakın oy almıştık. 2009’da yapılan seçimlerinde Niğde’de 48 bin oy almıştık. Bizler artışın devam ettiğini düşünerek en az 60 bin hedefi ortaya koymuştuk. Ama seçime az bir süre kala siyasi bir risk alarak hedefimizi 70 bin ve üstüne çıkardık. Birileri ortamı maniple ederek MHP’yi yok sayamaya çalışsalar da MHP ve halkımız gerçekleri görüyor. Uydurma anketlerle, yalan haberlerle, MHP Niğde’de oy kaybediyor diyenlerin tek korkusu MHP’nin büyümesidir. Çünkü MHP en son aldığı oyu bile alsa bütün planları alt üst olacak. Bu sadece Niğde merkezli bir operasyonda değil, Türkiye çapında yapılan MHP’yi yıpratma operasyonun bir parçası. Ama unuttukları bir şey var. Bizler öyle bir günde ABD’den icazet alarak kurulmuş bir parti değiliz. Bu dava uğrunda ömürleri vermiş liderler, vatanı için gözünü kırpmadan ölüme giden ülkücüler var. Daha da önemlisi binlerce yıllık tarihi kökenin dışında 4o yılı aşkın parti tecrübesi var. Bizimle uğraşmalarının tek olumlu yanı, doğru yolda olduğumuzu ispatlamalarıdır. AKP gider, Tayyip gider ama MHP hep var oldu, var olacak. Buna hala idrak edemeyenler ısmarlama politikalarla, ithal siyasetçileri ile bir yere varamayacaklar. MHP’nin büyümesi altında bir çığ gibi ezilecek olan yine onlardır. MHP bu süreçten güçlenerek çıktı. Niğde’de, Bor’da, Altunhisar’da, Çamardı’da, Ulukışla’da, Çiftlik’te dahası bütün seçim bölgelerinin hepsinde ama hepsinde mutlak bir galibiyet için çalışıyoruz. Bugün AKP 3-0 iddialarından vazgeçti. Gerçeği gördü eğer böyle giderse bir tane milletvekili bile çıkaramayacak. Zaten şu anda kendi içlerinde ki hedefi de bir milletvekilini nasıl çıkarırız onun hesabı. Sadece elindeki maddi ve yönetimsel güçleri kullanarak, medya ile şişirerek, kendi yarattıkları hukuk ile korkutarak sindirmeye, halkı kandırmaya çalışıyorlar. Ama çok değil 26 gün sonra ne yapacaklar? Hiçbir şey. Kaybetmeye bir başladılar mı onlar çil yavrusu gibi dağılırlar. Çünkü onları bir arada tutan sadece kumdan kaleleri olan iktidarlarıdır. Güç yoksa onları birbirine bağlayan bağda yoktur. Ne ideolojiler vardır, ne vatan sevgileri ne de başka bir şeyleri hiç bir şeyleri yoktur olamazda zaten.” Dedi

AŞAĞIDAKİ VİDEO TANITIM İÇERİKLİDİR... Görüntülü tanıtım için: [email protected]


Editör: TE Bilişim