BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, eski başkan Kemalattin Ören’e partiye verdiği katkılardan dolayı plaket verdi.isi (BBP) Niğde 7. Olağan Genel Kurulu BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin kalımıyla gerçekleştirildi.


Niğde Kültür Merkezinde düzenlenen kongreye Genel Başkan Mustafa Destici'de katıldı. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici kongre de yaptığı konuşmada Türkiye’nin Türkmenlere sahip çıkmadığı söyledi.

Genel Başkan  Destici: “Bu hükümet döneminde Türkmenlere dediler ki ‘Gidin Maliki’yle beraber olun’. Daha sonra Barzani’yle arayı buldular sonra ‘Barzani’yle beraber olun’ dediler. Musul’da olduğu gibi İŞID’in insafına terk ettiler. Bilinçli olarak Türkmenleri parçalıyorlar. Önemli bir Türkmen gurubu güneye göçetmiş durumdadır. Neden çünkü Türkmenlerin yerini yurdunu ele geçirmeye çalışıyorlar. Musul’un şuanda nüfusunun 5’te 3’ü Musul’u terk etmiş durumdadır. Neticede Musul kime kaldı terörist gurupların destekçilerine kaldı. Türkmenler canlarını kurtarmak için oraları terk ediyorlar. Türkiye bunlara yeteri kadar sahip çıkmadı. ‘Ben Türkmenlere sahip çıkıyorum Türkmenlere yardım ediyorum’ masalını bana yutturamazsın ben bunu yutmam” dedi.

Türk Devleti’nin dış politikasını Amerika’nın belirlediğini ileri süren Destici; “İŞID karşı Türkiye’de koalisyon içerisinde yer alsın dendiğinde ne dediler bizim rehinelerimiz var. Dışişleri Bakanı John Kerry, açıklama yapıyor. ‘Türkiye İŞID’e karşı en ön safta mücadele edecektir’ Yani bizim Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Dışişleri Bakanımız, Hükümetimiz açıklamadan ABD’nin Dışişleri Bakanı Türkiye adına açıklama yapıyor. Türkiye en ön saflarda mücadele edecek. Daha sonra bizim Cumhurbaşkanımız çıktı ‘İŞID’e karşı her türlü mücadelenin içerisinde yer alacağız’ dedi. Bu benim zoruma gitti. Bizim devletimizin politikasını Amerika belirliyor. Biz tam bağımsız bir ülkeyiz. Hangi devletin Dışişleri Bakanı olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti devletinin politikasını hiç kimse belirleyemez. Bu utancı Türkiye’ye yaşatanlar elbet birgün bunun hesabını bu millete verecektir. Cumhurbaşkanımız orada Birleşmiş Milletler’de boş koltuklara konuştu. Üzüldük. Buna hiçkimsenin sevinmemesi lazım. Tayyip Erdoğan’ı sevmeye bilirsiniz. Karşı olabilirsiniz. Ama Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olarak orada boş koltuklara konuşması Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne yapılmış bir saygısızlıktır. Bunu böyle değerlendirmek lazım. Ama şunu da sormak lazım niye bu zamana kadar hiçbir Cumhurbaşkanımız boş koltuklara konuşmadı da bu dönemde boş koltuklara konuşuldu. Demekki Türkiye’yi yönetenlerin içerde ve dışardaki politikalarını tekrar gözden geçirmelerini gerekir” diye konuştu.


Tek aday olan Ali Ayhan BBP Niğde İl Başkanı seçildi.  BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, eski başkan Kemalattin Ören’e partiye verdiği katkılardan dolayı plaket verdi.









Editör: TE Bilişim