Niğde Günlerinin 2.sinin açılışına katılan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Niğde'nin sorunları ve ülke gündemine dair açıklamalarda bulundu. 


 Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, BBP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi ve BBP Niğde Eski İl Başkanı Bünyamin Karataş ile birlikte Niğde Günlerinin açılışına katıldı. 


Niğde'den ve Niğdelilerden övgüyle söz eden, Genel Başkan Mustafa Destici, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a da atıfta bulunarak, Niğde'nin sorunlarının giderilmesi için çaba gösterilmesini istedi. 

 BBP Partisi Genel Başkanı Mustafa Desteci'de yaptığı konuşmada; "Niğde beni çok etkileyen ve içimde sıcaklık oluşturan bir ildir. Niğde'nin insanı dürüst çalışkan vatanına ve milletine bağlıdır. Niğdeli kardeşlerim her türlüğü yokluğa, yoksulluğa, eziyete rağmen birlik ve beraberlik noktasında da her zaman üst düzey katkıda bulunmuştur" diye konuştu.


OSB VE KOSGEB İÇİN DESTEK LAZIM

Desteci "Başbakan Yardımcımız burada, OSB'nin bir takım eksiklikleri var. Niğde'de KOSGEB Müdürlüğü yok, Başbakan Yardımcımız Bekir Bey bunun sözünü verir, Niğde'ye bizde kendisini alkışlarız. Niğde'de sanayi gelişsin diyoruz Gümrük Müdürlüğü yok. Lojistik köy ve demiryolu hala karşılanmış değil. Mevcut demiryolu yetersiz. Bunlar küçük yatırımlar. Niğde'nin birçok eksikleri var bunların devletin yetkililerine aktarılıyordur mutlaka. Niğde günlerinin eksiklerin giderilmesi noktasında faydalı olacağı düşüncesindeyim" diye konuştu.

Gündeme ilişkin açıklamalarda yapan Desteci; "Hala bu ülkede darbeden ve darbecilerden medet uman siyasetçiler var. Bu beni utandırıyor. PKK'nın siyasi uzantısı 'Hayatı durdurun" diyor, okullar taşlanıyor, yakılıyor, üniversiteler basılıyor. Ben var olan hukuku yeterli görmüyorum, var olan hukuğunda uygulanmaması beni üzüyor kahrediyor. Başbakanımız meclis açılmadan önce ‘meclis açılınca gereğini yapacağız’ demişti. Biz BBP olarak milletimiz adına bunun gereğinin yapılmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

BÜYÜK ŞEHİR YASASINA BBP OLARAK KARŞIYIZ


Büyükşehir Yasasına da değinen BBP Genel Başkanı Mustafa Desteci, "Ben bu yasaya karşıyım. Bu yasa CHP'nin kanun teklifi olsaydı evet derler miydi? Ellerine vicdanlarına koysunlar ve öyle oy kullansınlar diyorum" dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, beraberindeki heyet ile birlikte Niğde Günleri standlarını gezdi. Yöresel ürünlerimizden taddı ve Sitemizin Yazarı Araştırmacı Yazar İdris Yavuz' Beyin kitaplarını inceledi. İdris Yavuz,  Destici'ye "Orta Asya'dan Ulukışla Yaylaklarına" isimli kibabını hediye etti. 







Editör: TE Bilişim