Büyük Birlik Partisi (BBP) Niğde Belediye Başkan Adayını açıkladı. BBP MKYK Üyesi Bünyamin Karataş ve partililerin katılımıyla parti binasında düzenlenen programda BBP, Niğde Belediye Başkanlığı yarışına Ali Ayhan ile katılacağını açıkladı.


Niğde Belediye Başkan Adayını kamuoyuna tanıtırken, ülke gündemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Karataş, yerel seçimlerde BBP' sine her zamankinden daha fazla iş düştüğünü belirterek, yerel seçimlerin ardından yaşanacak günlerin önemli olaylara gebe olduğunu söyledi. Karataş, "Çünkü bu yerel seçimleri önemli kılan bundan sonra gelişecek hadiselerdir. Bu yerel seçimlerin hemen ardından Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri yapılacak. Yerel seçimlerde büyük bir sıçrama ile bu seçimlerin galibi BBP olacaktır. Hiçbir dönemde olmadığı kadar partimize ilgi ve rağbet var. Her seçim bölgesinde başa güreşen adaylarla seçime iştirak edeceğiz" dedi.


BBP'nin çileye talip olanların partisi olduğunu belirten Karataş, "Yapılacak olan seçimlerde anti demokratik bir seçim sistemini hazırlamaktalar. Meclis Üyeliğine, Başkan Adaylığına aday olmak isteyen bir memur görevinden istifa ederken, YSK, Bakan olarak görev yapanların Büyükşehir Belediye Başkanlığı için istifa etmelerine gerek yok açıklaması yapıyor. Bunun arkasındaki fikri biliyoruz. Başbakan'ın yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başbakanlığı bırakmadan istifa etmeden Cumhurbaşkanlığına aday olmasını içeriyor. Ama ben buradan diyorum ki yemezler Sayın Başbakan artık bu millet bu zokaları yutmaz. Bu hukuksuzluğa son vereceksiniz. Bu seçimler kesinlikle anti demokratik olacak ve biz size yine hakkımızı helal etmeyeceğiz" dedi.


Açıklamasında seçim yardımı konusunu da eleştiren Karataş, "Kanun çıkarıyorlar yüzde 7 barajını aşan siyasi partilerin seçim yardımından istifade edebileceğini belirtiyorlar. BBP ve seçim yardımı almadan seçimlere giren bu partilerin, diğer seçim yardımı alan 300 trilyonu hortumlayan partilerden ne farkları var, bunun neresinde adalet var. Biz köy köy, kasaba kasaba belki onlardan daha çok çalışarak bu seçimlere hazırlanıyoruz. Biz kendi paramızla seçimlere girdik, asla devlete yük olmadık" ifadelerini kullandı.


Başbakanın devletin mekanizmaları ile oynadığını, bu seçimde bütün bunların kamuoyu tarafından değerlendirileceğini belirten Karataş, "Bir AKP MKYK Üyesi Profesör olmuş milletin nimetlerinden en üst seviyede istifade etmiş. Türk Milleti'nin kazanımlarından en üst seviyelere gelmiş bir Profesör çıkıyor ve 'Bu ülkede Türk ırkı diye bir ırk yok' diyor. Ben buradan AKP'li Milletvekili Profesöre sormak istiyorum o zaman siz hangi millettensiniz? Siz siyasal ve bölücü Kürtçülük yapıyorsunuz. Türk Milleti, Kürtü ile Lazı ile bu coğrafyada bir olmuş ortak bir kültürün adıdır. Milletin genleriyle oynadığınız yeter artık haddinizi bilin" diye konuştu.


Bir şehir yönetmenin sorumluluk ve kapasite gerektirdiğinin farkında olduğunu belirten Niğde Belediye Başkan Adayı Ali Ayhan da "Ben ve ekip arkadaşlarım bu güne kadar Niğdemizin geldiği noktaya baktığımızda aday olmamızın gerektiğine karar verdik ve bunun bizler için bir sorumluluk olduğuna inandık. Bugüne kadar şehrimize emeği geçen kadrolara teşekkür ediyorum ancak Niğde etrafıyla kıyaslandığında bu konumunu ve görüntüsünü hak etmemektedir. Biz şehrimizi yönetmeye talibiz ve Allah'ın izniyle sizlerin desteğiyle Niğde'yi hak ettiği yere taşıyacağız. Hedefimiz herkes için yaşanılır bir Niğde meydana getirmektir. Herkesi ortak Niğde paydasında bir araya getireceğiz. Köy dernekçiliğinden ve onun tahakkümünden kurtaracağız. Sosyal donatıya imara ve yeşil alana önem vereceğiz. Çıtayı her zaman yüksek tutacağız. Birlikte ranta teslim olmadan şehrimizi beraberce yöneteceğiz. Niğde üç beş arazi rantçısının şehri olmaktan çıkacak. İmar alanları değişecek, şehrin yönünü sil baştan değiştireceğiz. Kimseye mahküm etmeden Niğdelinin faydasına olacak şekilde sürpriz akılcı projelerle karşınızda olacağız. Biz aydınlık yarınları şimdiden görüyoruz. Gelin hep birlikte bu ekiple ve Türkiye'nin hiç denenmemiş partisine şans verelim. Haydi, hep birlikte yeni bir Niğde kuralım ve hep birlikte huzurlu mutlu yaşayalım" diye konuştu.












Editör: TE Bilişim