CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer  CHP Merkez İlçe Başkanı, İl Genel Meclis Üyesi ve Parti yöneticileri ile  Uluağaç, Yarhisar, Himmetli Köylerine ziyarette bulundu. Köylerde sorunları dinledi.

TBMM yaptığı çalışmaları anlattı. Üreticilerin sorunlarının bu dönem arttığına  değinen Gürer elma, patatesten sonra domates, kavun üreticilerinin dahi ürettiği ürünü satmakta sıkıntı yaşadığını, ürünleri maliyetine satamadıklarını dile getirdi. “Biz yalnız muhalefet yapmıyor çözüm de öneriyoruz. Patates elma için hükümet ton başı teşvik verirse  veya   Büyükşehir Belediyeleri el ile ürün dağıtırsa sorun aşılır ama kalıcı çözüm Niğde ilinde tarımsal sanayi gelişmesi ve bu bağlamda elma ve patates için entegre işleme tesislerinin kurulmasıdır “dedi.
 
“BAŞKANLIK SİSTEMİ ÇÖZÜM DEĞİL, SORUN”
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer  köylerde yaptığı konuşmalarda başkanlık ile ilgili süren sürece  yönelik de soruları yanıtladı. Gürer ,“ Cumhuriyeti sahiplenip demokrasinin tam anlamda yaşama geçmesi, her sorunun da aşılmasını sağlar “dedi. Gürer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözlerinden de örnek verdi. Şöyle dedi: “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu “Bu ülkenin bekasına yönelik hepimizin çalışması, hepimizin mücadele etmesi lazım. Bir devleti devlet yapan gelenekleridir, görenekleridir, tarihidir, kültürüdür, sosyal yapısıdır, dokusudur. Bunları bir gecede yok sayıp “ben istediğimi yaparım, bana koltuk bulun o koltuğa oturacağım. Ben, başkan olacağım. hâkimi ben atayacağım, valiyi ben atayacağım, kaymakamı ben atayacağım, Yargıtay başkanını ben atayacağım, bütün yetkiler bende olacak, tek ben söz sahibi olacağım….” Böyle bir rejim dünyada yok” diyor. Burada ifade edildiği gibi örneği olmayan bir rejim arayışı var. Buna neden ve niye ihtiyaç var? Bugün Cumhuriyet sayesinde herkes Milletvekili, Bakan, Başbakan, Cumhurbaşkanı oluyor,  ama ülkenin yönetimle ilgili sorunları var.İşin bu tarafından soruna bakmak lazım. Gündem değiştirilip sorunların  ötelenmesi sağlanıyor. İşçi, köylü, çiftçi, üretici, sanayici, esnaf, engelli, emekli, yaşlı, genç, kadın sorunları  bulunuyor. Bu sorunlara çözüm arayalım. 14 yıldır  tek başına iktidarsın. Bu bağlamda ne yaptın? Hangi kanunu ülke yararına  getirdin de  hayır dedik! Terör için  her zaman TBMM’yi adres gösterdik ama bildiğimizden öte ne yaptılar? Ülkenin kurucu partisi olarak  biz ülkemizde birlik, kardeşlik ve sorunların aşılması için varız. Herkesin işi aşı olsun diye çalışıyoruz” diye sözlerini tamamladı.

 
Editör: TE Bilişim