CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, getirilmek istenen rejim değişikliği ile yürütme ve yargı gücünü eline alacak başkanın kim olacağının değil, bu sınırsız gücü tek başına kullanmasıyla doğabilecek sorunların önemli olduğunu söyledi. 
 
GÜRER, 18 MADDEDEKİ SAKINCALARI TEK TEK ANLATIYOR
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili ve Kamu İktisadi Teşekkülleri (KİT) Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, referandum çalışmalarına Bağlama, Alay, Kiledere, Ağcaşar, Aktaş, Bor, ve Niğde merkezde devam etti. Ömer Fethi  Gürer, gün boyunca sürdürdüğü ziyaretler kapsamında esnaf ve vatandaşlara 18 maddelik Anayasa değişikliğinin Türkiye üzerinde oluşturabileceği sakıncaları tek tek anlattı. 
 
YARGI VE YÜRÜTME GÜCÜ BAŞKANIN ELİNDE OLACAK
Köy  kahve ve Esnaf ziyaretleri sırasında referandumla ilgili olarak vatandaşların merak ettiği soruları da yanıtlayan Gürer, “Değişiklik maddelerine genel olarak bakıldığında ülke yönetiminde tüm yetkilerin bir kişide toplanması önemli sorunlar üretebilecektir. Partili bir Cumhurbaşkanının yargı ve yürütme gücünü tek başına belirlemesi başlı başına ciddi sorunlar yaratacaktır, çünkü yeni sistemde Hâkimler Savcılar Kurulu’nun (HSK) 13 üyesinden 6 sını Cumhurbaşkanı atayacak. Muhtemelen Meclis çoğunluğu da kendi partisinden olacağından Meclisin seçeceği 7 üyenin çoğu da seçilecek cumhurbaşkanının işaret edeceği yargı mensuplarından oluşacak. Böylece cumhurbaşkanı yargı gücünü tamamen eline almış olacak. Zaten dayatılmak istenen yeni sistemde yürütmeyi de elinde bulunduracak olan cumhurbaşkanı böylece sınırsız bir güce sahip olacak” dedi.
 
TEK ADAM, SINIRSIZ GÜCÜ NASIL KULLANACAK?
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Yargı ve yürütme gücünü elinde bulunduracak olan başkanın kim olduğu önemli değil. Burada endişe verici durum; tüm yetkileri eline alacak olan başkanın elde ettiği bu gücü tek başına kullandığında oluşabilecek büyük sorunlardır. Dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri de budur. Tek adam rejimi Türkiye’yi geri dönüşü olmayan bir karanlığın içine sürükleyebilir. Mevcut parlamenter sistemin, çağın gereklerine göre geliştirilmesi gerekirken, tüm yetkilerin tek adamda toplanacağı bir rejime geçmek pek çok yanlışı üretecek ve Türkiye’yi adeta sorunlar yumağı haline getirecektir” dedi. 
 
PARTİLİ CUMHURBAŞKANI…
Gürer, “Tüm yetkileri elinde bulunduracak olan cumhurbaşkanının, hem seçildiği partinin genel başkanı olması hem de cumhurbaşkanı olması, tartışmasız ülkemizde yaşadığımız sorunları katbekat artıracaktır. İllerde valileri, ilçelerde kaymakamları atayacak olan cumhurbaşkanı aynı zamanda illerde partisinin il başkanını, ilçelerde ise yine kendi partisinin ilçe başkanını atayacak. İllerde valiler ve il başkanları arasında, ilçelerde ise kaymakamlar ve ilçe başkanları arasında yaşanabilecek sorunları düşünmek bile bu sistemin hayata geçmesi halinde ülkede neler olabileceğini apaçık göstermektedir” ifadesini kullandı. 
 
MİLLETVEKİLİ BAKAN OLURSA MİLLETVEKİLLİĞİ DÜŞECEK
18 maddeyle ilgili çarpıklıkları tek tek vatandaşlara anlatan Gürer, halkın oyları ile seçilen bir milletvekilinin cumhurbaşkanı tarafından bakan olarak atanması halinde, milletvekilliğinin düşecek olmasının da  milletin iradesine bir saygısızlık olacağını belirtti. Gürer, “Sizin seçtiğiniz milletvekilini cumhurbaşkanı bakan olarak atarsa, o vekil vekillikten düşecek. Bakan olan vekilin bakanlığı sona erdiğinde doğrudan milletvekilliği de düşmüş olacak. Nerede milli irade? Böyle bir sistem kabul edilemez” şeklinde konuştu. 
 
DÜNDARLILILAR DERNEĞİ’NDE REFERANDUM DEĞERLENDİRMESİ
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, esnaf ziyaretlerinin yanı sıra, dernek ve sivil toplum kuruluşlarında düzenlediği toplantılarda, anayasa değişikliğinin Türkiye’de oluşturabileceği sorunları anlatıyor. Gürer, Niğde merkezde Dündarlılar Dayanışma Derneği’nde, Dünlarlılılarla bir araya geldi. Dernek Başkanı Rahmi Balcı ve dernek üyeleriyle referandum değerlendirmesi yapan Gürer, AKP’nin getirmek istediği sistemdeki maddeleri oluşabilecek aksaklıkları tek tek anlattı. Gürer, dernek üyelerinin büyük ilgi gösterdiği toplantıda, “16 Nisan’da sandığa gittiğinizde, milletvekili seçmeyeceksiniz. Çok daha önemli bir konu olan Türkiye’nin geleceğini oylayacaksınız. Bu bir memleket meselesidir. 16 Nisan, bu ülke insanına dayatmak istenilen anlamsız istek ve taleplere dur deme günüdür” diye konuştu. 
 
 
Editör: TE Bilişim