Sitemizin yazar kadrosunda da yer alan ve Niğde'den Akit Gazetesine yaptığı haberler ile adından söz ettiren Dursun Suna' dan yine çok konuşulacak bir daha...


Niğde (Akit) - Dursun Suna :  Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit'e belediye imkânlarıyla özel hizmet yapılıyor.

Niğde Belediyesi tarafından belediyenin önüne yapılacak olan kapalı oto parkı kazandırılmasına güzel olduğu, vatandaşlar sökülen Çam ağaçlar kişiye özel dikilmesine yakışmadığını söylediler. Tepe bağlarında Mustafa yiğit'e ait bağ evine ve yakında yaşamını kaybeden Belediye meclis üyesi Ahmet Ceylan ın da evlerinin yan yana olduğu alana dikildiği öğrenildi.

İmara açık olmayan, Tepe Bağları Mesire alanı olarak bilinen yere belediye imkânları ile hummalı çalışma başlatıldı. Yaklaşık 10 dönüm üzerine park çalışması günler önceden başlandığını söyleyen vatandaşlar tepkili.

    Niğde Belediyesi tarafından bir şirket tarafından 100,000 tl maliyeti ile yaptırılan mevkide şirket elamanları değil belediye personeli tarafından çalıştırılıyor. Belediyenin önündeki büyük, çamların tamamen buraya aktarıldığı öğrenildi. Yüksek maliyetli bordur ve kilitli parke taşlarından yapılıyor.

Bu olayı çirkinlik olarak gören  vatandaşlar ; Şehir içerisinde birçok düzenlemesi ve yapılması beklenen park yeri varken sadece üç beş hanenin olduğu yere büyük çalışma yapılıyor. Şehir içerisinde ara sokaklarda delik deşik yerler varken, Başkan yardımcısının evine giden hem kredi yurtlar tarafı hem de Bor yolu, beton köprü tarafı iki yolda başkan yardımcısı tarafından sıcak asfalt ile asfaltlandı diye tepkilerini duyurmaya çalışan vatandaşlar, Niğde Belediyesinde kimin ne yaptığı, kim emir veriyor kimler ne yaptığını nasıl çalışıldığı, dan kimsenin haberi yok. Burası imara açık olmayan  şehre de 10 kilometre uzaklıkta olan mevkidir.dediler. 

ÖZEL HİZMETLERDE BAŞKANINDA VE YARDIMCISININDA HABERİ YOK” 

Niğde Belediyesi  Başkan Yardımcısı bu yapılan  özel hizmetlerden haberinin olmadığını söyledi. Belediye Başkan yardımcısı Cengiz Ecemiş, Aki Gazetesi muhabirinin sorusu üzerine "Belediyenin önünden sökülen ağaçları nereye götürüldüğünü bilmiyorum,"dedi.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'la yapılan telefon  görüşmesin de, önce haberinin olmadığını daha sonra tekrar telefonu arayarak,  Akit Gazetei muhabirimizin sorusuna cevap verdi.


Belediyenin önünden sökülen çam ağaçların ben bilmiyordum yeni öğrendim, ağaçların Tepe Bağlarında bir yere dikilmiş ama görmedim, Yardımcım Mustafa Yiğit in evinin önüne dikildiğini öğrendim" dedi. Haberi olmayan Başkanın yol üzerinde adına düzenlenen, reklam panolarında ise, "Tepe Bağları Park ve mesire alanı, çalışmasına başlamıştır. Halkımıza hayırlı olsun" şeklindeki panodaki yazıdan da haberi olmadığı gibi "çam ağaçların bir iki sini diktik demekle" yetindi. 



















Editör: TE Bilişim