Ulukışla Belediye Başkanlığına Seçilen Ali Uğurlu mazbatasını alarak, Belediye Başkanlığı koltuğunu Hacı Avşar’dan devraldı.


Ulukışla İlçe Seçim Kurulundan mazbatasını alan Ulukışla Belediye Başkanı Ali Uğurlu Ak Partiden seçilen belediye meclis üyeleri ve partililer ile birlikte Ulukışla Belediyesine gelerek, görevi bir önceki belediye başkanı Hacı Avşar’dan devraldı. Devir teslim törenine Ulukışla Kaymakamı Ferhat ATAR, Ak Parti Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda Partili ve vatandaş katıldı. Ali Uğurlu’nun belediye binasına gelişinde kurban kesildi.

Avşar; Başarılar Diliyorum

Görevi Ali Uğurlu’ ya devreden Hacı Avşar devir teslim işlemlerinin ardından yaptığı açıklamada; “Belediye Başkanlığı görevine seçilen Ali Uğurlu’ yu ve yeni Belediye Meclis Üyelerini kutluyorum. Ben on yıl Ulukışla’da Belediye Başkanlığı yaptım, Ulukışla halkıyla hiçbir sıkıntı yaşamadım. Umarım yeni başkanımız da sıkıntı yaşamaz. Bu günden itibaren Ulukışla’nın Belediye Başkanı Ali Uğurlu’dur. Bundan sonrada benim yanımda kimse belediye başkanı hakkında kimse bir kelime edemez. Bunu buradan deklare ediyorum.
Ulukışla’mız için bir eksiklik varsa, yanlış varsa gelip arkadaşımızı uyaracağız, iyi yaptığı şeyler varsa geleceğiz, onure edeceğiz tebrik edeceğiz, konuşacağız, ben destek veren arkadaşlarıma tek tek teşekkür ediyorum. Kavgasız, gürültüsüz, birbirimizi incitmeden iyi bir seçim süreci geçirdik. Son olarak yeni Başkanıma hayırlı uğurlu olsun diyorum, başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Seçim Günü Değil Geçim Günüde Yanınızdayım

Görevi devralan Ulukışla Belediye Başkanı Ali Uğurlu yaptığı açıklamada, “Yapılan seçimlerin başta ülkemize, ilimize ve Ulukışla’mıza hayırlara vesile olmasını cenabı Hak’tan niyaz ederim. Ulukışla halkı bizi Belediye Başkanlığına layık gördü, bende inşallah Ulukışla’ya ve Ulukışla halkına layık bir belediye başkanı olacağım. Seçim günü yanınızda olan bu kardeşinizin geçim gününde de yanınızda olacağından hiç şüpheniz olmasın. Dün ne demişsek bu günde onun takipçisi olacağız, gecemizi gündüzümüze katıp Ulukışla’mıza bir fazla çivi çakmanın mücadelesini vereceğiz. İnşallah memleketimiz ve bizim içinde hayırlı olur. Sayın Başkan Hacı Avşar’a da nezaketinden ötürü ve on yıl Belediye Başkanlığından ötürü teşekkür derim” dedi.

Atar, Halkımız Özgür İradesiyle Seçimini Yapmıştır

Ulukışla Kaymakamı Ferhat Atar ise yaptığı açıklamada; “Öncelikle Hacı Avşar’a on yıl boyunca Ulukışla’ ya verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür ederim. Yeni Başkana da hayırlı olmasını dilerim. 1923 yıllarında başta Mustafa Kemal Atatürk bize Cumhuriyeti kazandırmış bize demokrasiyi kazandırmış, bu 30 Mart’ta da halkımız özgür iradesiyle sandığa gitmiş ve seçimini yapmıştır. Ben tekrar yeni başkanımız Ali Uğurlu’yu kutluyorum ve Belediye Başkanımız Hacı Avşar’a da sivil hayatında başarılar diliyorum” dedi.


Tahta Sandalyede Oturdu


Ulukışla Belediye Başkanı Ali Uğurlu makamdaki ilk gününü tahta sandalyede geçirdi. Ak Parti’den aday olan ve Ulukışla Belediye Başkanlığını kazanan Ali Uğurlu mazbatasını aldıktan sonra Belediyeye geldi. Makam koltuğunu aldırıp tahta sandalye isteyen Ali Uğurlu önce şaşkınlık yarattı sonra da tahta sandalyede oturma gerekçesini anlattı. Ulukışla Belediye Başkanı olarak Ulukışla Belediyesine gelen Ali Uğurlu “Eğer ki belediye başkanlığı makamına gelirsen bir gün tahta sandalyede oturacağım diye Allah'a söz verdim. Biliyorsunuz Allah'a söz verildiği takdir de ölümün haricinde vaz geçilmez bizimde bu inancımız gereği bu gün akşama kadar tahta sandalyede oturacağım” dedi. Ulukışla’ya hizmet etmeyi tahta sandalyede anlayacağını düşündüğünü söyleyen Uğurlu “ İnşallah hayırlı olur herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.


HABER VE FOTOĞRAFLAR ULUKIŞLA HAVADİS GAZETESİ 
Halil KARAASLAN



Editör: TE Bilişim