Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, Yerel Seçimlerle ilgili “Genel Merkezimizin talimatı ile Türkiye’de hiçbir belediye başkanı aday adaylık başvurusu yapmayacak. Mevcut belediye başkanları doğal olarak aday adayı konumunda değerlendiriliyor. Bizde genel merkezimizin vermiş olduğu talimatlar doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bizim her zaman İşimiz hizmet, gücümüz millet oldu. Milletimize ve Niğde’mize hizmet sevdalısı olarak görevimizin başındayız” dedi.

Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, düzenlediği basın gezisiyle son bir yılda yaptığı hizmetleri yerinde basına tanıttı. Belediye Başkanı Özkan; “Son bir yılımızda dahil AK Belediyecilik döneminde yaptıklarımız teminatımızdır. Yaptığımız basın gezisiyle son 1 yıl içerisinde yaptığımız hizmetleri tanıttık. Son 1 yılda neler yapmışız hep beraber gördük” dedi.

Durmak Yok Yola Devam
Bugüne kadar yapmış olduğu çalışmaları anlatmanın yanı sıra gelecek dönem için ise yapacağı bazı projeleri de anlatan Belediye Başkanı Özkan; “Bundan yaklaşık 2 ay önce yapmış olduğumuz bilgilendirme toplantımızda da ifade ettiğim gibi göreve geldiğim son bir yıl içerisinde Niğde'miz için çalışma programımızı kısa, orta ve uzun vadede projeler olarak ayarlamış ve bu şekilde de halkımızın yanında halkımızla iç içe bu hizmetlerimizi gerçekleştirmiştik. Aynı kararlılık ve azimle sürdürdüğümüz görevimizi, orta ve uzun vadeli projelerimizi de hayata geçirerek devam ediyoruz. Son bir yıllık süre zarfında fiziki belediyecilik adına caddeler, sokaklar, parklar, sosyal tesisler üretirken sosyal belediyecilik adına her kesimi kucaklayan hizmetleri proje bazlı olarak üretmeyi hedefledik. Göreve geldiğimizde devam eden kentsel dönüşüm projemiz, her kesime yönelik az sayıda da olsa sanat, kültür, turizm, bilim spor çalışmalarımızla Niğde'de büyük değişimin temellerini hep birlikte attık. Bu çalışmalarımız sadece bir başlangıç olup artarak devam edecektir. Öncelikle şunu söylemek isterim ki Niğde AK Belediyecilik döneminde bambaşka bir çehre kazandı. Bu kazandığı çehreye insanımızın istek ve ihtiyaçları doğrultusunda bizlerde son bir yılda yenilerini ekleyerek devam ettik” dedi.

Belediye Başkanı Rifat Özkan Belediye Başkanlığına Aday
Gazetecilerin Belediye Başkanlığına Aday mısınız? Sorusunu da cevaplayan Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Bey’in 1 yıl önce tarafıma vermiş olduğu görevi bilgi, birikim ve tecrübelerime dayanarak en iyi şekilde yerine getirme gayretinde olduk. Son bir yıl içerisinde küçük, büyük birçok projeye çalışmaya imza attık. Bu kapsamda geleceğe dönük hazırladığımız çok sayıda projemiz var. Eğer halkımız teveccüh gösterir, Sayın Cumhurbaşkanımızda onay verirse adayım. Belediyecilik konusunda edindiğimiz bilgi, birikim ve tecrübeyi elbette halkımıza sunmak bizim için en büyük hizmettir. Aday adayı olan arkadaşların başvurduğu gibi mevcut belediye başkanları başvurmasına gerek kalmadan doğal aday adayı konumundadır. Bu Genel Merkezimizin almış olduğu bir karardır. Bizlere de bu karara sadakatle uymak düşer” dedi.

Belediyecilikte bilgi, birikim, tecrübe
Belediye Başkanı Özkan; “Bu bakımdan Şehirler yaşayan varlıklardır. Çünkü şehirleri oluşturan sonuçta insanlardır. İnsanımızın yaşamı devam ettikçe ihtiyaçlarda zamana göre değişir. Dün ihtiyaç olan bugün ihtiyaç olmaktan çıkar. Bugün hiç ihtiyaç olmayan ve adı bile akılda olmayan bir konu yarın şehir için önemli bir ihtiyaç haline gelebilir. Niğde Belediyesi olarak bizlerde bu düşünceleri edindiğim 5 yıllık belediyecilik tecrübemle ortaya koyuyor ve her fırsatta halkımızı bizzat dinleyerek istek ve taleplerine cevap vermeye çalışıyoruz. 3 buçuk yıllık Belediye Başkan Yardımcısıyken, Belediye Başkanı olarak göreve geldiğim son bir yıl ile birlikte toplamda 4 buçuk yıllık belediyecilik tecrübesi, bilgi ve birikim ile inşallah, belediyeciliği tanımıma bilgi edinme tecrübe edinme gibi zaman kaybı olmadan büyük projelerimizi de bir bir ortaya koyarak Niğde'mize hizmet etmenin düşüncesindeyiz. Daha öncede belirttiğim gibi, AK Belediyecilik hizmetlerinin kesintiye uğramadan artarak devam etmiştir. Görevi devraldığımda devam eden çalışmaların tamamlanmasının yanı sıra yapılan hizmetlere yeni hizmetler ekledik. Birçok projenin devamını sağlayarak tamamladık ve halkımızın hizmetine sunduk. Birçok yeni proje hazırladık. Geçen yıl göreve geldiğimiz günden bugüne küçük büyük neler yapmışız kısaca bahsetmek sizler aracılığıyla halkımıza sunmak istiyorum. Belediye başkan yardımcılığım döneminde edindiğim bilgi, tecrübe ve birikimi son bir yıl içerisinde yaptığım Belediye Başkanlığı göreviyle daha da arttırarak, halkımızın ihtiyaçlarını ve taleplerini daha net görme ve bu taleplere cevap için, çözüm için projeler üretme imkânımız oldu” şeklinde konuştu.

Hiçbir zaman makam kapımızı da gönül kapımızı da kapatmadık
“Allah nasip ederse yeni dönemle birlikte zaman kaybetmeden, ihtiyacın ve çözümün ne olduğunu bildiğimiz bütün uygulamalarımızı hayata geçireceğiz” diyen Niğde belediye Başkanı Rifat Özkan; “Belediyeyi tanıyor, belediyeciliği biliyoruz. Şehrimizi de gerek esnaflık yıllarından gerekse 40 yıllık siyaset yıllarımdan beri biliyor, en ücra köşesine kadar tanıyorum.  İşte belediyecilikteki bilgi ve tecrübenin ilk adımları olarak halkımızın beklentisi olan küçük ama olmazsa olmaz birçok hizmeti gerçekleştirdik. Halkımızla birlikte iç içe istek ve talepleri dinledik. Hiç bir zaman makam kapımızı da gönül kapımızı da kapatmadık. Son bir yıl içerisinde neler yaptığımıza şöyle bir göz atacak olursak;
  • Belediyecilik hizmetlerimiz içerisinde en çok önem verdiğimiz ve asla aksamasına müsaade etmediğim sosyal belediyecilik hizmetleri kapsamında, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olma, onların ihtiyaçlarını karşılama gayretimiz hep sürdü. Bu kapsamda günlük yüz civarında ihtiyaç sahibi ve kimsesi olmayan yaşlılarımızın evlerine kadar sıcak yemek servisi her gün aksamadan devam etti, edecekte.
  • Berberler Odası Başkanlığımızın verdiği destek ile yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlarımızın evlerine berber ve kuaför hizmeti vererek yalnız olmadıklarını belediye olarak da yanlarında olduğumuzu ortaya koyduk. Bu konuda Berberler Odası Başkanı Ahmet Sinan Bircan’a teşekkür ediyorum.
  • Sosyal Belediyecilik adına yaptığımız hizmetlerde öğrencilerimize unutmadık. Bu kapsamda kurduğumuz derneğimiz ile 2018-2019 eğitim öğretim yılında 327 üniversite öğrencimize iş adamlarımızın katkılarıyla burs veriyoruz.
  • Üniversite öğrencilerimizi hiçbir zaman yalnız bırakmadık sınav zamanları kampüs içerisinde öğrencilerimize sıcak çorba ikramında bulunduk.
  • Gönül kapısı adıyla ihtiyaç sahibi ailelere hizmet veren sosyal marketimizden sosyal yardım işleri müdürlüğümüze kayıtlı ailelere verilen ve sadece gönül kapısı markette geçerli olan kartlar ile ihtiyaçları karşılıyor.
  • Şehrimiz de çeşitli market ve işyerlerine kurduğumuz askıda ekmek makinasıyla ihtiyaç sahiplerimizin ekmek ihtiyacını karşılıyoruz. Şehrimizde kimse aç ve açıkta kalmasın gayesiyle belediye başkan yardımcılığı görevimden beri belediye başkanı olduğum bir yıldan beri büyük titizlik gösterme gayretinde oldum.
  • Şehrimizin muhtelif yerlerinde altyapı çalışmaları devam ediyor. Yeni yerleşim alanlarının altyapısını tamamlamanın yanı sıra çözüm bekleyen birçok noktadaki altyapı sorunlarının giderilmesi sağlandı.
  • Amas kavşağına yapılan düzenlemeyle hem trafik akışı rahatladı hem de caddenin estetik bir görünüme kavuşması sağlandı. Bunun yanı sıra, Selçuklu caddesi ve eski sanayi caddesi birleşimi, İlhanlı mahallesi terminal caddesinde, Efendibey mahallesi bir çok sokak ve caddesinde, Selçuk mahallesinde ve Aşağı kayabaşı Mahallesinin bir çok cadde ve sokağında orta refüj ve kavşak çalışmaları yaptık.
  • Atasanayi yolunda kazaların yaşandığı refüjler trafik komisyonunun aldığı karar doğrultusunda kapatıldı. Bu bölgede çok sayıda kazalar meydana geldi. Son 6 yıl içerisinde 30 trafik kazasının meydana geldiği Eski Kayseri Caddesi atasanayi önündeki orta refüjlerde şimdiye kadar trafik kazası sonucu 62 vatandaşımız yaralandı.
  • Çok sayıda kişide trafik kazası atlattı. Atasanayi yolu olarak bilinen Eski Kayseri Caddesini kullanan çok sayıda sürücü ve vatandaşlardan gelen yoğun şikayetler üzerine ve oluşan kazaların nedenlerine bakıldığında sık aralıklarla ortaya çıkan geçişler trafik komisyonu kararı doğrultusunda kapatıldı. Geçiş bıraktığımız bölgelerde ise trafik ışıklandırmalarını yaptık. Bu konuda belediyemizde çok sayıda vatandaşımız teşekkür etti. Belki bazı esnaflarımız sık aralıklarla olan yol geçişlerinin kapatılmasına karşı olsa da bu konu genel olarak bakıldığında çoğunluğu etkiyecek kadar önemliydi.
  • Her fırsatta muhtarlarımız ile bir araya gelerek, istek ve şikayetlerin yanı sıra mahallelerimiz için taleplerini dinliyoruz. Bu kapsamda muhtarlar günü dolayısıyla da muhtarlarımız için özel bir program düzenledik.
  • Şehrimizde ekmek israfının önüne geçmek ve bayatlayan ekmeklerin evsel atıklarla birlikte çöpe gitmesini önlemek amacıyla farklı noktalara bayat ekmek toplama kutuları yerleştirdik.
  • Belediyemizin giriş katında ve halkla ilişkiler bölümünde düzenleme yaparak Beyaz masa oluşturduk, istek ve şikâyet hattı kurarak vatandaşımızın taleplerini anında iletmesi imkânı verdik.
  • Belediye giriş katının da yapılan diğer düzenlemeler ile tahsilat salonunda ki banko sistemini kaldırdık ve engelli vatandaşlarımızın yanı sıra yaşlı insanlarımızın çalışanlar ile arasındaki iletişimi kolaylaştırdık.
  • Beyaz Masa olarak kurduğumuz halkla ilişkiler birimizin yanı sıra engelliler masası da oluşturarak engellilerimizin sorunlarıyla ilgilenecek idaremize birinci ağızdan anlatacak içlerinden biri olan ve sorunları yaşayarak gören bir engelli arkadaşımızı görevlendirdik.
  • Şehit Ömer Halisdemir meydanında başlattığımız çalışmalar kapsamında Belediye önünün asfaltlanmasının ardından yeşillendirilmesini sağladık. Vatandaşımızın kırık andezit taşları nedeniyle yıllarca şikâyet ettiği sorunlara çözüm bulduk.
  • Belediyeciliğin her yönündeki faaliyetleri vatandaşımızın hizmetine dolu dolu sunuyoruz. 7’den 70’e her kesime yönelik çalışmaları şehre kazandırmak için çalıştık ve bu kapsamda çocukların keyifli vakit geçirmeleri için her hafta sonu çocuk tiyatroları düzenledik.
  • Sosyal belediyecilik anlayışına önem vererek ve bu kapsamda çok sayıda projenin hayata geçmesinde öncülük ederek mahallelerde oluşturulmaya başlanan semt konakları ile vatandaşların daha sosyal bir ortamda vakit geçirmelerini sağlıyoruz. Bu kapsamda kurduğumuz İnönü Mahallesi Semt Konağı’nda başlatılan Dolgu Bebek Kursu ile ev hanımları el işi becerilerini keşfederek öğrenmeye devam ediyor.
 
  • Şehrimizin aydınlatılması gece ortaya çıkan karanlık görünümün ortadan kaldırılması için göreve geldiğimizde söz verdiğimiz şehir aydınlatılacak konumuz üzerinde hassasiyetle durarak eski fertek yolu ve özbelde mevkiinde cadde ve sokaklar başta olmak üzere aydınlatma direkleriyle donattık.
  • Paşakapı caddesi, Murat Zeren Caddesi, Eski Terminal Caddesi, Bor Caddesi ve Bankalar Caddesinde yaptığımız ışıklandırma çalışmalarıyla hem şehrimize renk kattık hem de sokakların aydınlatılmasına katkı sağladık. Bazı caddelerimizde gece trafik akışının sağlıklı olması nedeniyle orta refüjlerin ışıklandırılmasını sağladık.
  • En önemli konuların başında gelen park aydınlatmalarına çözüm için gerekli hassasiyeti göstererek, park ve çocuk oyun alanlarının da gece ışıklandırılmasını sağladık. Ve park alanlarına kamera sistemi kurduk.
  • Özbelde Mevkiinde Cumartesi günleri kurulan Pazar alanını vatandaşımızın kolay alışveriş yapması için kapalı semt pazarı haline getirirken, Cuma pazarı olarak bilinen Efendibey Kapalı Semt Pazarının da açılışını yaptık.
  • Yıllardır Efendibey Mahallesi Yeni Niğde Evleri bölgesinde yaşanan sağlık ocağı sorununu, bölgeye yaptığımız Aile Sağlık Merkezi binasını hizmete açarak çözüme kavuşturduk.
  • Sıfır atık toplama konusunda Niğde Belediyesi olarak son bir yılda öncü bir belediye konumuna geldik. Bu kapsamda Cumhurbaşkanımızın eşi Sayın Emine Erdoğan hanımefendi öncülüğünde başlatılan sıfır atık projesi kapsamında Niğde'de pil atıklarının yanı sıra, ilk defa elektronik atık toplama merkezi oluşturuldu.
  • Sosyal tesis yapımlarımız kapsamında Niğde'de ilkleri gerçekleştirmede önemli adımlar atarak, Ak Belediyeciliğimiz döneminde oluşturulan tesislere son bir yıl içerisinde yenilerini de ekledik. Bu kapsamda Efendibey Mahallesinde gençlik merkezi adı altında yapımı tamamlanan tam donanımlı bir tesisi şehrimize kazandırdık. Tesis içerisinde teorik ders alınması için 2 adet sınıf, internet salonu, fitness salonu, sinema ve toplantı salonu, lavabo, duş, mescit, idari bina ve kantin yer alıyor.
  • Efendibey Mahallesi TOKİ evlerine hitap edecek sosyal tesis ve Şehitler Mahallesini de kapsayacak 2 adet yeni tesisin tamamlanmasıyla birlikte hizmete sunmak üzere belediyemiz bünyesine kazandırdık.
  • Efendibey Mahallemiz alanı içerisinde 3 adet futbol sahası, 3 adet basketbol sahası, 2 adet voleybol sahası ve 1 adette tenis kortu yaparak hizmete hazır hale getirilmesini sağladık.
  • Efendibey Kentsel Dönüşüm alanı projesi nedeniyle proje kapsamında yol güzergahında olan ve yıkılmak zorunda kalan İmam Hatip Lisesinin yenisini belediye olarak kentsel dönüşüm alanı içerisine yaptırdık. Ayrıca 24 derslikli 2 adet ilkokul yapım aşamaları devam ediyor.
  • Kapadokya bölgesinde yer almasına rağmen hiç bir zaman turizmden hak ettiği payı alamayan Niğde'mizi öncelikle şehrimizde yaşayanlara tanıtmak için "Geziyorum Şehrimi Tanıyorum" adlı kültürel geziler düzenledik ve çocuklarımıza şehrimizin tarihi eserleri ve güzelliklerini yerinde tanıttık.
  • Niğde’mizin tanıtımı amacıyla İstanbul’da düzenlenen EMİTT fuarına ve Ankara’da düzenlenen Niğde Günleri programlarına katılarak şehrimizin tanıtımına tüm kurumlarımızla birlikte destek olduk.
  • 15 Temmuz hain saldırıyı unutturmamak adına Niğde Belediyesi olarak Temmuz ayının başından itibaren etkinlik düzenledik. Düzenlediğimiz program çerçevesinde şehitlerimizi yad ettik, gazilerimize acil şifalar diledik.
  • Şehir giriş çıkışlarında kentin estetik değerine katkı sağlayacak çalışmaları titizlikle sürdürerek, bu kapsamda şehrin dört bir yanındaki giriş çıkışların ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmaları yapılarak düzenlenmesi sağlandık.
  • Selçuk mahallesi kanal boyunun düzenlenmesini sağlayarak ağaçlandırma çalışmalarını gerçekleştirdik.
  • Niğde Belediyesi olarak teknolojik tüm imkanların kullanımı sağlamak amacıyla hazırladığımız projeler kapsamında yer alan, Güneş Enerji Sistemi kurulumunu gerçekleştirerek 4 bin 400 panellik, 999 kWe güce sahip elektrik üretimini sağladık.
  • Belediye olarak Niğde'de ilk kez Uluslararası Niğde Darül Pehlivaniye Güreş Müsabakaları düzenledik. 5 Şubat Stadında “Uluslararası Niğde (Darül Pehlivaniye) Güreş Müsabakaları” sloganıyla düzenlenen yarışmaya yaklaşık 350 güreşçi katıldı. Ata sporumuzun İç Anadolu'dan tekrar yayılmasını sağlamak için başlattığımız bu etkinlik inşallah her yıl devam edecektir.
  • Niğde’de yıllardır en büyük ihtiyaç ve sorunların başında gelen halka açık tuvalet ihtiyacını inşaa ettirdiğimiz tuvaletlerle ortadan kaldırdık. Tuvaletlerin özellikle içerisinde abdest alma yeri ve engelli alanlarının yapımına önem verdik.
  • Vatandaşımıza daha kolay hizmet için başlattığımız hizmet çadırı uygulamasıyla vatandaşımızın ayağına gittik. Hizmet çadırında mahalle sakinlerinin talep ve sıkıntılarını dinledik. Başta şahsım olmak üzere belediyemiz birim müdürlerinin taleplerini anında programa alınıp çözüme anında çözüme kavuşturduğumuz projemiz ile mahallelerimizde bir çok sorun çözüme kavuştu.
  • Toplumun her kesimine yönelik çalışmalarımıza önem verdik. 7'de70'e herkese ulaştık. Bu kapsamda yaşamın her alanında kolaylık sağlayacak farklı projeler ürettik. Niğde’de ilk defa “Hoşgeldin Minik Hemşehrim” ve “Hayırlı Teskereler Askerim” uygulamasını başlattık.
  • Ramazan ayında tüm Niğdelilerle bir arada olmak, Ramazan’ın maneviyatını hep birlikte yaşamak için düzenlediğimiz mahalle iftarları 2018 yılında da kesintisiz devam etti. Birlikte Niğde'yiz sloganımızı kapsayacak şekilde Ramazan ayının maneviyatıyla iftarımızı hemşerilerimizle hep birlikte mahalle mahalle açtık.
  • Ülkemizde ve ilimizde birçok vatandaşımız soba zehirlenmeleri sebebiyle hayatını kaybederken Niğde Belediyesi olarak bu can kayıplarının önüne bir nebzede olsa geçebilmek için sosyal yardım işlerimize kayıtlı ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine karbon monoksit gazı algılayıcı detektör montajlarını gerçekleştirdik.
  • Efendibey Mahallesi Kentsel Dönüşüm alanında yolların yapılmasının hızlandırılmasını sağlamanın yanı sıra, konutların hak sahiplerine teslimatının bir an önce başlaması içinde büyük çaba harcadık. Bu kapsamda 22 Ekim de başlanan konutların teslimi 30 Kasım’a kadar sürecek. Hak sahipleri konut teslim işlemlerine bankadan gayrimenkul satış sözleşmesi imzalanması sonucunda başlamaktadırlar.
  • Efendibey kentsel dönüşüm projesinde yeni yaşam alanlarının oluşması ve ulaşım ihtiyacıyla birlikte otobüs güzergahları da belirledik. Vatandaşımızın şehir içindeki ulaşımını kolaylaştırmak için Efendibey Mahallesine sabah saatlerinde 15 dakikada bir öğleden sonra ise 20 dakikada bir otobüs seferleri düzenlendi. Otobüs hattı güzergahları konusunda yerleşim alanlarının çoğalması nedeniyle yeni güzergahlarda belirlenerek hizmete sunulmaya otobüs seferleri düzenlenmesi konusunda çalışmalarımız devam etmektedir.
  • Niğde’de kitap okuma kültürünün artırılması ve sosyal etkinliklerin çoğaltılması amacıyla Kitap Fuarı düzenledik. Bu kapsamda 7 adet üniversitemizde önde gelen şair ve yazarlardan oluşan konferans düzenledik. Böylece üniversite gençliği ile şehrimiz arasında köprü olduk. Yoğun ilginin olduğu bu kültürel etkinliğimiz önümüzde ki yıllarda da devam edecektir.
  • Ülkemizin güzelliklerini şehrimizde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza tanıtmak amacıyla komşu illerimize kültürel geziler düzenledik.
  • Efendibey Mahallesi bölgesinde yeni yeşil alanlar, dinlenme ve gezinti alanlarının oluşturulmasını sağlayarak, şehrimize büyük park alanları kavuşturduk. Yeni yerleşim alanında oluşturulan park alanı içerisinde, gezinti yolları, dinlenme yerleri, seyir alanları bulunuyor.
  • Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye geneline ilan ettiği millet kıraathanelerinin ilkini faaliyete geçiren il olmanın gururunu yaşadık.  Millet Kıraathanemiz açıldığı günden beri Özbelde mevkiinde kesintisiz olarak hizmet vermeye devam ediyor.
  • Yıpranan konteynerleri düzenli olarak yenileriyle değiştirerek sokakların daha temiz bir görünüme kavuşmasını sağladık. Çöp konteynırlarını daha estetik bir görünüme kavuşması için yeni çarşının yeşil dokusuna uygun suni çim kaplamalı çöp konteynırları uygulaması başlattık.
  • Özbelde mevkiinde yapımını sağladığımız spor kompleksine merhum Milli Sporcumuz Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi adı verilerek halkımızın spor yapmasına imkân sağladık. Tesiste 4 bin metrekare alana sahip Spor Kompleksi’nde bir adet kapalı halı sahanın yanı sıra, bir adet basketbol sahası ve bir adet de tenis kortu yer alıyor.
  • Yaratılanı yaratandan ötürü severiz. Bu bakımdan daha önceki yıllar oluşturulan hayvan barınağının bakım ve onarımını yaparak restorasyonunu gerçekleştirdik. Daha kapsamlı hale getirdik. Bu kapsamda Belediyemiz Hayvan Barınağında 4 Ekim Hayvanları Koruma Gününde çocuklarımızın da katılımıyla bir program düzenledik. Program kapsamında çocuklarımıza hem hayvan sevgisini aşıladık, hem de çocuklarımızı mutlu ettik.
  • Niğde Belediyesi olarak yoğunluk olan bölgelerde kavşak çalışmalarına ağırlık vererek şehir genelinde çok sayıda yeşil kavşak uygulaması yaptık. Kilitli parkeyle kaplı ve beton görünümünde olan orta refüjlerin birçoğuna yeşil bir dokunuş yaptık.
  • Yeni çocuk oyun alanları, parklar oluşturmanın yanı sıra, başlattığımız uygulama ile çocukların sıkça vakit geçirdiği parkların dezenfekte edilmesini sağlıyoruz.
  • Zihinsel engelli olan, Alzheimer veya benzeri rahatsızlıkları bulunan yakınlarımızın bir gün aniden gözümüzün önünden kaybolacağı korkusunu hep yaşarız. Bu sadece Türkiye’de değil tüm dünyada önemli bir sorun. Asıl önemli olan ise bu tür rahatsızlığı bulunan yakınımızın kendini ifade edemeyecek olması. Kaybolduğunda nereye gideceğini, ne yapacağını bilemeyecek olması. Böyle bir durumda ailenin yasadığı ıstırabın ne kadar büyük olduğunu düşünebiliyor musunuz? İşte bunun için Belediye olarak sevgi izi uygulamasını Niğde'de de hayata geçirerek talep doğrultusunda uyguluyoruz.
  • Üniversite öğrencilerimizin her zaman yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitemize gelen öğrencilerimizin faaliyetlerine destek vermenin yanı sıra zaman zaman üniversite gençliğimiz ilde bir araya gelmeye devam ediyoruz.
  • Niğde Belediyesi tarafından başta mükellefler olmak üzere vatandaşlara posta yoluyla gönderilen tebligat ve kutlamalara yapıştırılmak üzere özel posta pulu bastırıldı. Üzerinde Niğde'ye anlatan görsellerin olduğu pullar ile şehrin tanıtımına bir nebzede olsa katkı sağlamaya çalıştık.
  • Tarihi eserlerimize önem veriyor, korumak için belediye olarak çaba gösteriyoruz. Bazı alanlara kanun gereği sit alanı oluşundan dolayı ulaşamazsak da yok olup gitmemeleri için gayret gösteriyoruz. Bu kapsamda Yukarı Kayabaşı mahallesi Çerçi sokak da yıllardır kullanılmayan tarihi çeşmenin onarılarak halkın hizmetine sunulmasını sağladık. Öte yandan belediye Kültür ve Sosyal işler bünyesine aldığımız yazı silme kum makinasıyla, tarihi eserlere zarar vermeden taşların üzerine yazılmış sprey boyaları temizliyoruz.
  • Öğrencilerin erken yaşlarda trafik eğitimi alması, trafik kurallarına yönelik duyarlılık ve farkındalık kazanmaları amacıyla 5 bin metrekare alan içerisinde Trafik Eğitim Pisti yaptık. Tamamladığımız Trafik eğitim pistinden 6-14 yaş arası çocuklarımız faydalanarak, trafik konusunda bilinçlenecekler.
  • Şehrimizin muhtelif yerlerinde asfalt, kaldırım ve parke çalışmaları yaptık. Hava şartları müsaade ettiği müddetçe de yapmaya devam ediyoruz. Son bir yıl içerisinde 56 bin ton asfalt dökülmesinin yanı sıra 60 bin metrekare kilitli parke çalışması yaptık.
  • Yeni bağlantı yol açım çalışmalarımız devam etmekte olup, Selçuk Mahallesi Kanal boyundan itibaren kömürcüler sitesi olarak bilinen alandan geçen yolun Devlet Bahçeli Bulvarına direk bağlanmasını sağlayarak, şehrimizi yol ağıyla örmeye devam ediyor, alternatif yol güzergahları oluşturuyoruz.
  • Toplu taşımada vatandaşlara yönelik hizmet kalitesini her gün biraz daha yükselterek yenilikler yapmayı sürdürdük, şehrimizin meydanı ve vatandaşımızın yoğunlukta olduğu bölgelerin yanı sıra, halk otobüslerinde ücretsiz internet dönemini başlattık.
  • Niğde'ye modern bir hal kompleksi kazandırdık. 8 bin 750 metre karelik kapalı alandan oluşan Yaş Sebze Meyve Hali inşaatının tamamlanmasını sağladık. Sosyal tesis, idari bina, 8 blok olarak inşa edilen komplekste her biri 153 metrekareden oluşan 48 adet işyeri bulunuyor. İşyerlerinin içinde dinlenme odaları, lavabo, duş ve yazıhaneler yer alıyor. Yaş Sebze Meyve Halinde araç parkı konusunda sorun yaşanmaması için de 76 araçlık açık otopark bulunuyor.
  • Niğde'mizin sadece bugününü değil yarınını da düşünerek projeler üretirken görevi devraldığımızda devam eden projelerinde tamamlanmasına önem verdik. Bor yolu üzerinde 1800 metrekare alan üzerinde yapılan Nikah Salonu; 96 kişi kapasiteli nikah salonu, 5 dükkan, 610 metrekare restoran, 6 odalı misafirhaneden oluşuyor.
  • Bu arada devam eden ve son bir yılımız içerisinde ödemelerinin büyük kısmını yaptığımız Kayaardı Peyzaj ve Sosyal Tesis Projesi Kent Park, Yeni Sanayi Siteleri, Kamyon Garaji, Kapalı Pazar Yerleri, Efendibey Gençlik Merkezi ve Trafik Eğitim Pisti, Efendibey Sağlık Ocağı, Güneş Enerji Santrali çalışmalarımızın tamamına 40 milyon tl. belediye bütçesinden bu projelere ödeme yaptık.
  • Yıllardır hep hayali kurulan, imam hatip meydanı olarak bilinen Şefik Soyer meydanından Yeni Niğde Evlerine direk bağlantı yolunun açılmasını sağladık. Artık Bankalar Caddesinden gelip Efendibey Mahallesi Yeni Niğde Evleri bölgesi ve İnönü Mahallesi Murat Evler bölgesine gidişler kolaylaştı. Şehir, merkeziyle bütünleşti. Yeni açtığımız caddelerin birine Recep Tayyip Erdoğan Caddesi diğerine ise Necmeddin Erbakan Caddesi adını meclis kararıyla verdik.
  • Birçok şehirde olan ancak Niğde'mizde olmayan ve vatandaşımızın talep ettiği hatıra yazısı olarak da bilinen “NİĞDE” yazısı Şehit Ömer Halisdemir Meydanı’na yerleştirildi. Yerleştirildiği günden bu yana vatandaşın çok beğendiği ve fotoğraf çektirdiği Niğde yazısı şehrin sembolü haline geldi. Meydanın havasını değiştiren ağaçlar ve banklar sayesinde Niğdeliler hem şehrin koşturması arasında soluklanıyor hem de Niğde görseliyle hatıra fotoğraf çektiriyor.
  • Niğde'miz hepimizin bildiği üzere yer altı sularıyla içme suyu ihtiyacını karşılıyor. Bu su kuyuları ise elektrik sistemiyle çalışıyor. Elektrik kesintisi yaşandığında ise su kuyularının su pompaları çalışmıyor. Bu sebeplerde kuyulardan su depolarına su pompalanamıyor. İşte yılların bu elektrik kesintisine bağlı olarak yaşanan su kesintisi sorununa çözüm için aldığımız yüksek kapasiteli jeneratörleri belirlediğimiz su kuyularına monte işlemi için alt yapı çalışmasını başlattık.
  • Niğde Belediyesi olarak Çevreye Dev Yatırım yaptık. Yıllardır hep konuşulan ancak uygulamaya geçmeyen büyük bir projeyi dönemimde gerçekleştirmenin gururunu yaşıyorum. Niğde Belediye Meclisimizde aldığımız karar sonucu Akkaya Barajı yakınında yapılacak İleri Biyolojik Arıtma Tesisimizin ihale süresinin gerçekleştirilmesinin ardından ihaleyi alan firmaya yer teslimini gerçekleştirdik. Şehrimize önemli ve büyük bir yatırımı kazandırmış olmanın sevinci içerisindeyiz. Kendi elektriğini kendisi üreterek tesis giderlerini karşılayacak. İçerisinde 1 megawatt elektrik üretimi yapacak tesise Güneş Enerji Santrali de entegre edilerek, 74 milyon 720 bin TL+KDV maliyetli proje inşaatı başlamış bulunmaktadır. Firmaya yer tesliminin yapımının ardından ilk taksiti olan 720 bin Türk Lirasını da Niğde Belediyesi olarak ödemiş bulunuyoruz. Bu dev yatırım Niğde'mize hayırlı olsun” dedi.
Niğde Bizi Biz Niğde’mizi Çok İyi Biliyoruz
Kısa süre içerisinde bir çok projeye imza atan Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan; “Birçok hizmeti sunduğumuz 1 yıllık görev süremiz içerisinde halkımıza daha sunacağımız çok projemiz var. Niğde için geleceğe dönük, olmazsa olmazları diyeceğimiz projelerimiz olduğu gibi küçük ama gerekli olan projelerimizde mevcut. Çünkü Niğde'nin ihtiyaçlarını en iyi şekilde biliyor ve takip ediyoruz. Yaklaşık 4 yılı başkan yardımcılığı, 1 yılı da belediye başkanlığı görevim boyunca kazandığım belediyecilik tecrübem, deneyim ve bilgi birikimiyle son bir yılda hem hizmet ürettik, hem de geleceğe dönük vatandaşımızın isteklerini ve şehrimizin gelişimi için olmazsa olmazları tespit ettik. Rahatça söyleyebilirim ki geleceğe dönük hazırladığımız projeler ile Niğde'miz daha güzel olacak. Niğde için en iyiye en güzele ulaşma yolunda görev tarafımıza tevdi edildiği taktirde belediyeyi tanıma, belediyeciliği anlama, halkın isteklerini tespit konularında zaman kaybetmeden yolumuza devam edeceğiz ve projelerimizi bir bir uygulayarak Niğde'mizin çehresini lafta değil, özde değiştireceğiz. Son bir yıl içerisinde istek talep ve problemlerin hepsine çözüm bulma yolunda önemli gayret sarf ettik. Ancak zaman zaman karşılaştığımız, 10 metre asfalt, 5 metre kilit parke taşı, sokaklarda ki üst yapı veya alt yapıda meydana gelen arızalar gibi konularda şikayetler gelmekte olup, bu istek ve şikayetlerde elbette normaldir. Çünkü şehrimiz nüfusu her ne kadar tabelada 142 bin olsa da, köy, kasaba ve çevre şehirlerden gelen misafirlerimizi sayarsak günlük olarak 200 bin kişiye belediye olarak hizmet vermekteyiz” ifadelerine yer verdi.

Yeni Dönemde Yeni Projeler
Adat adaylığı süreçlerinin başlamasıyla artık seçim atmosferine girildiğini belirten Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan; “Son bir yıllık Belediye Başkanlığım döneminde, bir genel seçim geçirdik bu genel seçimlerde de şahsım olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yapmanın gayretinde oldum. Bu seçimlerin akabinde gerçekleşecek olan Yerel seçimlerin şimdiden ülkemize, milletimize ve Niğde’mize hayırlar getirmesini şimdiden temenni ediyorum. Belediyecilikte tecrübe ve birikimimizle, yeni projelerimizi gerçekleştirmek, yeni hizmetler ile halkımızı tanıştırmak en büyük gayemizdir. Niğde'miz için yapmayı düşündüğümüz bazıları hakkında da kısaca bilgi vermek istiyorum.

- Battı-Çıktı Kavşak Projeleri ile öncelikle şehrimiz trafiği rahatlama noktasında, yıllardır konuşulan ama hiç gerçekleşmeyen battı-çıktı kavşak projeleri. Bu projelerimizin biri derbent mevkiine, biri imam hatip meydanına, biri Eski Kayseri caddesi ve Amas yolu tren hattı bölgesini de içine alacak Ticaret lisesi bölgesine, biride eski terminal caddesi özden market kavşağına yapılacak.

-Terası Projeleri Şehrimizin genelini görebilecek, Göbekli Dağ Seyir Terası Projesi, Kayaardı bağlarımızın güzelliğinin seyredileceği Yukarı Kayabaşı mahallesi bölgesinde Kayabaşı Seyir Terası Projesi ve Niğde’mizin yeni mahallesi olacak olan Fertek Mahallesinin doğal güzelliğini güneşin batışıyla birlikte ortaya koyacak olan Hançerli Seyir Terası Projesi ile şehrimizin sosyal aktivite alanlarını arttıracağız. Bu bölgelerde ayrıca hemşehrilerimizin aileleriyle birlikte vakit geçirecekleri kapalı mekanlarda oluşturacağız.

- Teleferik Projesi ile Kumluca-Hamamlı Seyir Tepesinden şu anda yapımı devam eden Kayardı Peyzaj ve Sosyal Tesis alanına bağlantı kurulacak. İnşa edilecek teleferik ile ziyaretçilerimizin Kayaardı Bağlarını panoramik olarak seyretmesine imkân sağlayacağız.

- Evi Olmayana Ev Projesi ile evi olmayan kirada oturan alt gelir grubu vatandaşımıza ev sahibi olma imkanı sağlayacağız. Belirlediğimiz şartlar ve uygun taksit imkanları ile evi olmayanları ev sahibi yapacağız.

-  Esnaf Siteleri Projemiz ile bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada kuracağımız esnaf siteleri ile esnafımıza hak ettiği modern, çağdaş ve kullanışlı mekânlarda çalışma ve ticaret yapma imkânı sağlayacağız. Esnaf siteleri esnafımızın kazancına kazanç katacak, yüzünü güldürecek.

- Eğitim Kurumlarını Destekleme Projesi ile çocuklarımızın motivasyonuna ve eğitimine katkı sağlamak amacıyla, öğrencilerimiz için; seminerler, geziler, konferanslar, yarışma ve turnuvalar düzenlenmesi çalışmalarını artırarak sürdüreceğiz.

- Prestij Caddeler Projemiz ile şehrimize yeni bir imaj kazandıracağız geleneksel mimari ile modern çizgileri ortaya koyacağımız bina cephe çalışmaları ve çevre düzenlemeleri ile yaşanabilir caddeler oluşturarak hemşerilerimizin hizmetine sunacağız.

- Fuar ve Kongre Merkezi Projesi; Niğde'mize Fuar ve Kongre Merkezi kazandıracağız. Büyük projelerimiz arasında olan Fuar ve Kongre Merkezi artık şehrimizin olmazsa olmazları arasında yerini almıştır. Bu projemizin hazırlıkları tamamlanma aşamasında olup Organize Sanayi Bölgesinde Bor yolu yanında yeri ayrılmış olup ihale çalışmaları başlamıştır.

- Belediye İletişim Merkezleri ve Mobil Belediye Hizmetleri Projesi ile oluşturacağımız merkezlerle hizmeti ayağınıza getiriyor, vatandaşlarımızın belediye binasına gitmeden işlemlerini gerçekleştirebilmesi için semtlerimizde iletişim noktaları kuruyoruz. 

- Masal Diyarı Parkı Projesi ile çocuklarımızın, gençlerimizin eğlenerek hem tarihlerini öğrenecekleri hem de güzel vakit geçirecekleri; masal kahramanlarının, devler diyarının ve hareketli ortam canlandırmalarının bulunduğu sesli anlatımlar ile bilgi edinilebilecek ve raylı sistem ile gezilebilecek “Masal Diyarı” parkını Niğde’mize kazandıracağız.

- Bilim Merkezi Projesi; TÜBİTAK iş birliği ile Niğde'ye kazandıracağımız Bilim Merkezi Projesi ile bilimsel düşüncenin gelişmesini ve bilim kültürünün yaygınlaşmasını, çocuklarımıza, gençlerimize ve her yaştan ilgi duyan vatandaşımıza yeni bir vizyon kazandırmayı amaçlıyoruz.

- Niğde Engelli Akademisi Projesi Niğde'de yaşayan tüm engelli vatandaşlarımızın, kentin imkânlarından ve belediye hizmetlerinden rahatça istifade edebilmelerini sağlayacak tedbirler alacak, bu yönde uygulamalar yapacağız. Engelli vatandaşlarımızın sağlık ve sosyal sorunlarıyla ilgili çözümleri hayata geçirerek, engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşamda ve iş hayatında hak ettikleri yeri almalarını sağlayacağız.

- Macera Park Projesi ile şehrin stresinden uzak bir aktivite imkânı sunacak olan macera parkları ile her yaştan kullanıcıya hizmet vereceğiz.

- Stadyum Projemiz ile Niğde'mizin spor müsabakalarına ev sahipliği yapmasına olanak sağlayacak, vatandaşlarımızın yaz -kış modern ve rahat bir ortamda sportif faaliyetleri takip edebilecekleri çok amaçlı bir stadyumu Niğde'ye kazandıracağız.

- Niğde Huzurevi Projesi ile huzurevi ile kendi başlarına ihtiyaçlarını karşılayamayan, bakacak kimsesi bulunmayan yaşlılarımıza vefa borcumuzu ödeyeceğiz. Emsallerinden farklı olarak şefkat ve huzurevi ile büyüklerimize çok katlı, sıkışık, bunaltıcı yapılar yerine, tek katlı, iç bahçesi olan, bu iç bahçede dinlenme alanları, yürüyüş parkurları, pasif sporların yapılabileceği alanlar ve sohbet kamelyaları olan huzurlu mekânlarla hizmet vereceğiz.
 
- Üst Geçit Projemiz ile şehrimizde Alpaslan Türkeş Bulvarı, Üniversite Kampüs girişi ve Organize Sanayi bölgesi önünden geçen bor yolu güzergahları başta olmak üzere, ihtiyaç olan caddelerde yaya geçiş noktalarını emniyetli ve kolay hale getirmek, aynı zamanda ilimizi tanımlayıcı özellikte estetik ve üst geçitler inşa edeceğiz.

- Bisikletle Niğde Projesi ile en sağlıklı, çevreci bireysel ulaşım aracı olan bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak amacı ile kullanıma uygun ve güvenli bisiklet yolları yaparak Niğde'nin her bölgesine erişim ve ulaşım kolaylığı sağlayacağız.

 - Mahalle Otoparkları Projemiz ile yoğun yapılaşma olan ve dolayısıyla araç sayısının da arttığı şehrimizde araç park sorununu bitiriyoruz. Şehrimizde belirlediğimiz bölgelere katlı otoparkları vatandaşımızın hizmetine sunacağız. Araçlarımızı oto parklara park edecek, sokaklarımızı rahatlatacağız.

- Niğde Sanat Sokağı Projemiz ile yapacağımız sokak düzenlemesi kapsamında Niğde'de yaşayan amatör sanatçılara, eserlerini halkımızla buluşturma fırsatı sağlayacağız. Aynı zamanda eserlerin satışı ile de ekonomik gelir elde edebilecekler. Bu sayede hem sanata ve sanatçıya destek olacak hem de halkımızın kültürel faaliyetlere erişmesini sağlayacağız. Bu kapsamda ilk olarak Cullaz sokak bölgesinde sanat sokağı çalışmalarına Niğde Belediyesi olarak katkı verdik, destek olduk.

- Geleneksel Sokak Oyunları Alanları Projemiz ile kendilerine ait alanlar içerisinde geçmişten günümüze ulaşan ve ulaşamayan tüm sokak oyunları için gerekli zemin hazırlıklarını yaparak uygun mekânlar oluşturacak, bu mekânlarda sokak oyunları festivalleri düzenleyeceğiz. Hazırlayacağımız “Sokak Oyunları Kitapçığı” ile sokak oyunlarımızı gelecek nesillere taşıyacağız.

- Yeni İmar Yolları Projesi ile her geçen gün artan yeni yerleşim alanlarında yeni yolların açılmasının yanı sıra alt yapısından üst yapısına kadar her yönüyle yapımını modern bir şekilde sağlayacağız. Şehrimizi yol ağıyla örüp alternatif yollar oluşturacağız.

- Viyadüklü Tünel Projesi kapsamında giriş bölümü istimlak çalışmaları yapılan ancak çıkış kısmında bağlantı yolu yetersiz olan tünel projemizi genişleterek, Kumluca ve Hamamlı mahalleleri mevkiinden viyadüklerle hastane bölgesine direk bağlantı yapacağız. Böylece tünelin eski projesinde olan Kayaardı tarafından çıkıştan sonra eski Fertek yolu kullanılmadan direk hastane önüne çıkılacak.

- Hobi Bahçeleri Projesi ile vatandaşımızın hafta sonu tatillerinde ailesiyle birlikte vakit geçirecekleri alanlar oluşturacağız. Projede bulunan hobi bahçeleri metrajları aynı olacak. Her bir hobi bahçesinin içerisinde 1 adet 16 m2’lik depo, 1 adet üzeri kapalı pergola, dekoratif çit olacak.

- Tarım, Ticaret ve Turizm Konseyi Projesi ile Niğde genelinde tarım, turizm, ve ticaret konularında faaliyet gösteren herkesin Niğde Belediyesi koordinasyonu ve iş birliği kapsamında çalışmasını sağlayacağız. Kent ekonomisine en üst düzeyde katkının sağlanması için kamu ve özel sektörü bir araya getirerek ortak aklı harekete geçirmek suretiyle Niğde'yi ekonomik cazibe merkezi de yapacak projeleri beraber konuşarak, hayata geçireceğiz.

- Sivil Toplu Kuruluşları (STK) Kampüsü Proje kapsamında inşa edeceğimiz kampüste dernek, vakıf ve diğer sivil toplum kuruluşlarının (STK) kullanımı için kendilerine tahsis edilecek merkezler yanında, tüm kültürel ve sosyal faaliyetlerini rahatça sergileyebilecekleri alanlar oluşturacağız. Faaliyetlerini sürdürürken birbirleri ile iletişim sağlayarak bir zenginlik meydana getirmeleri amacıyla mekânlarının da bir olmasını amaçlıyoruz.

- Niğde Şehir Mezarlıkları Projesi ile Niğde Şehir Mezarlığı olarak yıllardır kullanılan Derbent Mezarlığının kapasitesini tamamlayacağını göz önünde bulundurarak, şehrimiz de mezarlık alanları projesini hazırladık. Şehrin büyümesi yerleşim alanlarının bölge bölge çoğalmasını ve yeni eklenen mahalleleri de göz önüne alarak yaptığımız çalışma sonucu Hıdırlık Bölgesinde Şehir Mezarlığı oluşturmanın yanı sıra, Kumluca-Hamamlı Mezarlığı, Fertek Mezarlığının da çevre düzenlemeleri yapılacak. Ayrıca büyük şehir mezarlığı olarak Amas Yolu Şerife Pelit Camii ilerisinde Yağdan mevkiinde 250 dönüm alan belirlenmiş olup proje çalışması devam etmektedir.

- Alışveriş Merkezi Projesi ile Niğde’mizde vatandaşımızın yıllardır isteği Büyük Alışveriş Merkezi yapımını gerçekleştiriyoruz. AVM için alt yapı çalışmalarını tamamladığımız alanın inşaata hazır hale getirilmesini sağladık. Şahinali Mahallemizde eski hal bölgesinin olduğu alanda katlı otoparklara sahip AVM inşaatı tamamlandığında artık vatandaşımız çevre illere alışveriş merkezleri için gitmek zorunda kalmayacak. AVM ile halkın isteklerini ayaklarına getireceğiz. Niğdeli esnafımızın da bu AVM’den faydalanması içinde gerekli iş yeri oluşturmasına imkan verilmesini sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Niğde hizmetin en iyisine layık
Belediye Başkanı Rifat Özkan; “Başka şehirlerde olup Niğde’miz içinde önem taşıyan ve olmasını istediğimiz bu projelerimiz elbette başka illere gittiğimizde gördüğümüz ve neden Niğde’mizde yapılmıyor dediğimiz konulardır. Projelerimizin bazıları bu şekilde olup, hazırlayacağımız proje kitaplığıyla da halkımızın takdirine projelerimizin tamamını sunacağız. Niğde; 2023 vizyonu çerçevesinde hak ettiği tüm yatırımları en iyi şekilde alacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın. Niğde için hemen hemen her alanda ve her kesimi kapsayacak projelere imza atmış olmanın ve yeni projelerimizle de atacak olmanın haklı gururunu, onurunu ve sevincini yaşıyoruz.Bu projelerimizi uygularken ve Niğde'miz için yeni projeler hazırlarken bizler lafa, söze bakmadan yolumuza devam ettik. Ve bir yılımızı tamamladık. Halkımız teveccüh eder, Cumhurbaşkanımız takdir buyurur, yolumuza devam ettiğimizde 2023 vizyonunda bambaşka bir Niğde için, en iyiye, en güzele ulaşmak için, hazırladığımız projelerimizi de siz basın mensuplarımız aracılığıyla vatandaşımızla paylaşacağız.

Şahsim ve Belediye Başkanlığım adına bugüne kadar vermiş olduğunuz desteklerden dolayı siz basın mensuplarına teşekkür ediyorum” dedi.
 
 
Editör: TE Bilişim