CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Son iki gündür 20 yakın köye giderek sorunları yerinden tespit eden CHP’li Şafak, bu sorunlarını Ekim ayında hepsini birer birer TBMM gündemine taşıyarak Niğde’ye gereken yatırım ve projelerin gerçekleşmesini sağlayacaklarını ifade etti.
Milletvekillerinin Niğde mesaisi aralıksız sürüyor. CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak 20 gündür sürdürdüğü Niğde köy ve kasaba gezilerinin sonuna geldi. CHP’li Şafak son iki günde 20 köy ve kasaba gezerek sorunları yerinde tespit etti. Önceki gün Bor İlçesi’ne bağlı Kılavuz, Hançerli ile Çamardı İlçesi’ne bağlı Çukurbağ, Mahmatlı, Celaller, Burç, Yeletan ve Üskül köy ve kasabalarını gezerek vatandaşlarla sohbet etti.
Gittiği köy ve kasabalarla vatandaşla sohbet eden CHP’li Şafak, Ramazan ayı ile birlikte hasat ayının bir araya gelmesinden dolayı vatandaşların hem kutsal Ramazan ayını kutladı hem de hasatlarının durumlarını öğrendi.
Kılavuz’un Sulama Sorunu Çözülecek!
Kılavuz köyünde vatandaşlarla beraber değerlendirmede bulunan Şafak, Kılavuz bölgesinin tarımsal üretime elverişli olmasına rağmen tarımsal sulama sorununun çözülmediğine dikkat çekerek; “Köyün ulaşım sorunu var. Köy yolunun asfaltlanması ve genişletilmesinin yanında tarımsal sulama projesinin TBMM’de takipçisi olarak bir an önce çözülmesini sağlayacağız” dedi.
Yelatan’da Sağlık Sorunu Çözülmesi Gerek!
Çamardı’nın Yelatan Köyü’ne giden Şafak burada vatandaşların temel sorunlarına eğildi. Köyde sağlık ocağı bulunmasına rağmen personel eksikliğinden dolayı sağlık faaliyetlerinin düzgün ilerlemediğini belirten CHP’li Şafak; “Önce Sağlık diyen, vatandaşına ulaşmayı temel felsefe edinen Milletvekilliği anlayışımız toplumun ve bireylerin sağlığını her zaman için en üst düzeyde tutmuştur. Bunun için bu meselenin bir an önce çözülmesi için ilgili kurumlarla gereken iletişimi sağlayacağım” dedi.
Üskül’ün Tarımsal Ürünleri Tanıtılması Gerek!
Üskül köyüne giden Şafak burada vatandaşların taleplerini not ederek, bölgenin tarımsal ürünlerinin tanıtım eksikliği içinde olduğunu belirtti. Şafak; “Milletvekili olmak demek, önemli gün ve haftalarda vatandaşın ayağına gidip ben buradayım demek değildir. Halkın içinde halkın sorunlarını tespit edip bu sorunlarının çözülmesine katkı sağlamak gerekiyor. Bunun için bölgenin sorunu olan tarımsal ürünlerinin tanıtımı konusunda katkı sağlayacağım. Fakat köylünün asıl sorunu ürettiği ürünün para etmemesi, değerinde satış yapılmasıdır bu konuda daha da hassas olacağım” dedi.
Meclise Niğde’nin sorun ve çözümlerini taşıyacağım!
CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, seçim bölgesinin sorunlarını bir bir tespit ettiğini ifade ederek, bu sorunlarının hepsini TBMM açılınca gündeme getireceğini ifade etti. CHP’li Şafak; “bölgenin tarımsal değerini artıracak organik tarım uygulama noktasında gerekli yatırımların sağlanması gerekiyor. Bölgenin ticari değerinin artırılması için sulama suyu projeleri ile ulaşım sorunlarının bir an önce halledilmesi şart. Köy ve kasabaların lokal sorunlarının çözümü noktasında duyarsız kalmamız gerekiyor. Bu sorunları tespit edersek çözüm noktasında alternatif üretme şansımız oluşacak. Bu noktada bizler Ekim ayında bu çözüm alternatiflerinin hepsini TBMM’de gündeme taşıyacağız.” Dedi.
CHP’li Şafak bugün Niğde Merkez’de basın kuruluşu temsilcilerini ve merkezde esnaf ziyaretlerine devam edecek.
 
Editör: TE Bilişim